Ministry of Information & Broadcasting
Powers under Part III of IT (Intermediary Guidelines and Digital Media Ethics Code) Rules, 2021 not delegated to States: Ministry of I&B writes to States
03 MAR 2021 7:14PM by PIB Delhi
Ministry of Information and Broadcasting has today written a letter to Chief Secretaries of all States and Administrators of all Union Territories (UTs) clarifying that the powers under Part III of the rules are administered by the Union Ministry of Information and Broadcasting. The letter has also underlined that these powers have not been delegated to the State Governments or District Magistrates or Police Commissioners.
It has also been requested that this information be brought to the notice of all concerned persons in States and UTs.
The letter has again clarified the provisions of the rules under Part III which relate to publishers of digital news and current affairs and publishers of online curated content (OTT platforms). The rules, the letter states, provide for a Code of Ethics to be followed by digital news publishers and publishers of OTT content, which includes five age based classification. Further, the rules require a three-level Grievance Redressal Mechanism consisting of the publisher (Level-1), self-regulating body constituted by the publishers (Level-II) and an Oversight Mechanism of the Government (Level III), with time bound grievance disposal mechanism. Finally the rules require furnishing of information by the publishers to the Government and periodical disclosure of information regarding grievance redressal in public domain.
The Information Technology (Intermediary Guidelines and Digital Media Ethics Code) Rules, 2021 under Information Technology Act, 2000 were notified on 25th February, 2021.

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
আই.তি.(ইন্তরমেদিয়রী গাইদলাইনশিং অমসুং দিজিতেল মেদিয়া ইথিক্স কোদ) রুল্স, ২০২১গী পার্ত IIIগী মখাদা লৈরিবা পাৱরশিং রাজ্যশিংদা খুৎশিন্নদে: আই. অমসুং বি.গী মন্ত্রালয়না রাজ্যশিংদা চিথী ইখ্রে
03 MAR 2021 7:14PM by PIB Imphal
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়না ঙসি রাজ্য পুম্নমক্কী চীফ সেক্রেতরীশিং অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী পুম্নমক্কী এদমিনিস্ত্রেতরশিং অসিদা চিথী অমা ইদুনা থাখ্রে৷ চিথী অসিদা পল্লিবা ৱারোল অদুদি রুলশিং অসিগী পার্ত IIIগী মখাদা লৈরিবা পৱারশিং অসি ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিংগী কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়না চলাইরি হায়বা অসিনি৷ মসিগী পৱারশিং অসি রাজ্য সরকারশিং নত্রগা দিস্ত্রিক মেজিস্ত্রেত নত্রগা পুলিস কম্মিশনারশিং অসিদা খুৎশিন্নখিবা লৈতে হায়না চিথী অসিনা মখাতানা পল্লি৷
হায়রিবা ই-পাউ অসি রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিং অসিগী মরী লৈনবা মীওইশিং অসিদা খঙহন্নবা হায়জরক্লি৷ দিজিতেল ন্যুজ অমসুং করেন্ত এফিয়র্সকী পব্লিসরশিং অমসুং ওনলাইন ক্যুরেতেদ কন্তেন্ত(ও.তি.তি. প্লেতফোর্মশিং)গী পব্লিসরশিং অসিগা মরী লৈনরিবা পার্ত IIIগী মখাদা লৈরিবা রুলশিং অসিগী প্রোবিজনশিং অসি চিথী অসিনা অমুক্কা হন্না ক্লেরিফাইদ তৌখ্রে৷ কোদ ওফ ইথিক্স অমগীদমক দিজিতেল ন্যুজ পব্লিসরশিং অমসুং ও.তি.তি. কন্তেন্তগী পব্লিসরশিং অসিনা ইনগদবা রুলশিং অদু চিথী অসিনা পল্লি৷ মখাতানা রুলশিং অসিনা তাইম-বাউন্দ গ্রিবেন্স দিস্পোজেল মেকীনিজমশিংগা লোইননা পব্লিসর(লেবেল-I), পব্লিসরশিং অসিনা শেম্লিবা সেল্ফ-রিগুলেতিং বোদী(লেবেল-II)অমসুং সরকার অসিগী ওভরসাইত মেকানিজম অমা (লেবেল-III) য়াওনা লেবেল অহুমগী গ্রিবেন্স রিদ্রেসেল মেকানিজম অমা চংই৷
অরোইবদা পব্লিসরশিং অসিনা ফোংলিবা ই-পাউশিং অসি সরকার অসিদা খঙহন্নবা অমসুং গ্রিবেন্স রিদ্রেসেলগী মরী লৈনবা ই-পাউ অদু ময়ামদা চাং নাইনা খঙহনবা অসি রুলশিং অসিদা মরু ওই৷
ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী এক্ত,২০০০গী মখাদা শেম্লিবা ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী (ইন্তরমেদিয়রী গাইদলাইনশিং অমসুং দিজিতেল মেদিয়া ইথিক্স কোদ) রুল্স ২০২১গী ফেব্রুৱারি ২৫দা ফোংখ্রে৷