Ministry of Defence
Jiya Rai, a 12 years old naval child, Swims 36 kilometers to create awareness about Autism Spectrum Disorder
18 FEB 2021 2:10PM by PIB Delhi
Miss Jiya Rai, a 12 year old daughter of a Naval sailor Madan Rai, created history by swimming from Bandra-Worli Sea Link to Gateway of India, a distance of 36 Km in 08 hrs and 40 minutes on 17 Feb 21. She is a known case of Autism Spectrum Disorder (ASD) and dedicated the swimming feat to raise awareness about Autism. She commenced her record setting feat in the early morning hours of 17 Feb 21 at 0350 hrs from Bandra-Worli Sea Link and completed at Gateway of India at 1230 hrs. The swimming event was conducted under observation of Swimming Association of Maharashtra, a recognised body of Swimming Federation of India. The event was also associated with FIT India Movement by Ministry of Youth and Sports Affair.
The award ceremony was held at Gateway of India on 17 Feb 21. Miss Jiya Rai was felicitated with a trophy by Ms Zarir N Baliwala, President of Greater Mumbai Amateur Aquatic Association (GMAAA).
Miss Jiya Rai had earlier swam from Elephanta Island to Gateway of India, distance of 14 Km in 03 hrs 27 minutes and 30 sec on 15 Feb 20 and holds world record for youngest girl with ASD to swim 14 km in open waters.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
জিয়া রাই, চহি ১২শুরবী নেবেলগী অঙাংনা, কিলোমিতর ৩৬ ইরোইদুনা ওতিজম স্পেক্ত্রম দিসওর্দরগী মরমদা খঙহনখ্রে
18 FEB 2021 2:10PM by PIB Imphal
মিস জিয়া রাই, চহি ১২শুরবী নেবেল সেলর মদন রাইগী মচানুপীনা, ২০২১গী ফেব্রুৱারীগী ১৭তা বান্দ্রা-ৱোর্লি শমুদ্র লম্বী অসিদা গেতৱে ওফ ইন্দিয়া ফাওবা কিলোমিতর ৩৬ পুং ০৮ অমসুং মিনিত ৪০গী মনুংদা পুৱারী শেমখ্রে। মহাক অসি ঔতিজম স্পেক্ত্রম দিসওর্দর (এ.এস.দি.) হায়না খঙনবা কেস অসি লৈবা মীওইনি অমসুং মহাক্না মায় পাক্না ইরোইদুনা মসিগী মরমদা মীয়ামদা খঙহনখি। মহাক্না মহাক্কী মায় পাক্নবা রেকোর্দ তাল্লিবা অসি বান্দ্রা-ৱোর্লি শমুদ্র লম্বী অসিদগী ২০২১গী ফেব্রুৱারী ১৭কী অয়ুক পুং ০৩৫০ তাবা মতমদা হৌখি অমসুং গেতৱে ওফ ইন্দিয়া পুং ১২৩০দা লোইশিনখি। ইরোইবগী থৌরম অসি ইন্দিয়াগী শ্বিমিং ফেদেরেসন্না শকখংলবা শ্বিমিং এসোসিএসন ওফ মহারাস্ত্রাগী মিয়েং মখাদা পাংথোকপনি। থৌরম অসি য়ুথ অমসুং স্পোর্ত এফিয়র্স মিনিস্ত্রীগী এফ.আই.তি. ইন্দিয়া মুভমেন্তগা মরী লৈননা শিনবনি।
এৱার্দ পীবগী থৌরম অসি গেতৱে ওফ ইন্দিয়াদা ২০২১গী ফেব্রুৱারী ১৭ তা পাংথোকখি। মিস জিয়া রাই গ্রেতর মুম্বাই অমাচর এক্বাতিক এসোসিএসন (জি.এসম.এ.এ.এ.)গী প্রসিদেন্ত শ্রীমতি জারির এন. বালিৱালানা ত্রোফী পীবগা লোয়ননা থাগৎখি।
মিস জিয়া রাই ২০২০গী ফেব্রুৱারীগী ১৫দা কিলোমিতর ১৪ শাংবা ইলিফেন্ত ইথৎতগী গেতৱে ওফ ইন্দিয়া ফাওবা পুং ০৩গা মিনিত ২৭ অমসুং সেকেন্দ ৩০দা হান্ননা ইরোইদুনা এ.এস.দি. লৈবা নহা ওইরিবা নুপী মচা অমনা অহাংবা ইশিংদা কিলোমিতর ১৪ ইরোইদুনা রেকোর্দ থমখি।