Prime Minister's Office
PM to address Convocation of Visva-Bharati on 19th February
17 FEB 2021 8:53PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address the Convocation of Visva-Bharati on 19th February, 2021 at 11 AM via video conferencing. Governor of West Bengal & Rector of Visva-Bharati, Shri Jagdeep Dhankhar; Union Education Minister Dr. Ramesh Pokhriyal Nishank and Union MoS for Education Shri Sanjay Dhotre will also be present on the occasion. A total of 2535 students will receive their degrees during the ceremony.
About Visva-Bharati
Visva-Bharati was founded by Gurudev Rabindranath Tagore in 1921. It is the oldest Central University in the country. In May 1951, Visva-Bharati was declared to be a Central University and "an Institution of National Importance" by an Act of Parliament. The University followed the pedagogy devised by Gurudev Tagore, though gradually it evolved in the format in which modern Universities developed elsewhere. The Prime Minister is also the Chancellor of the University.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ফেব্রুৱারি ১৯দা বিশ্ব-ভারতীগী কনভোকেসন্দা প্রধান মন্ত্রী ৱা ঙাংগনি
17 FEB 2021 8:53PM by PIB Imphal
ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা ফেব্রুৱারি ১৯,২০২১গী অয়ুক পুং ১১ তাবদা বিশ্ব-ভারতীগী কনভোকেসন্দা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী ৱা ঙাংগনি। থৌরম অদুদা নোংচুপ বঙ্গালগী রাজ্যপাল অমসুং বিশ্ব-ভারতীগী রেক্তর, শ্রী জগদিপ ধানখার; য়ুনিয়ন ইজুকেসন মিনিস্তর দোক্তর রমেস পোখ্রিয়াল নিশঙ্ক অমসুং ইজুকেসনগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী সঞ্জয় ধোত্রে শরুক য়াগনি। থৌরম অদুদা মহৈরোয় ২৫৩৫ মখোয়গী দিগ্রিশিং লৌগনি।
বিশ্ব-ভারতীগী মরমদা
১৯২১দা গুরুদেব রবিন্দ্রনাথ তেগোরনা বিশ্ব-ভারতী লিংখৎখি। মসি লৈবাক অসিদা খ্বাইদগী লীরবা সেন্ত্রেল য়ুনিভর্সিতিনি। ১৯৫১গী মে থাদা, বিশ্ব-ভারতী অসি সেন্ত্রেল য়ুনিভর্সিতি অমা ওইনা লাউথোকখি অমসুং সংসদকী এক্ত অমনা “লৈবাক্কী মরুওইবা মহৈলোয়শঙ অমনি” হায়না লাউথোকখি। য়ুনিভর্সিতি অসি মফম কয়াদা লিংখৎলকপা অনৌবা মতমগী য়ুনিভর্সিতিশিংগী মওংদা তপ্ন-তপ্না ওল্লক্লবশু, গুরুদেবনা পুথোক্লম্বা লাইরিক তাকপী-তম্বীবগী মওং য়ুনিভর্সিতি অসিনা ইল্লি। প্রধান মন্ত্রী য়ুনিভর্সিতি অসিগী চান্সেল্লরশু ওইরি।