Ministry of Education
Student attendance on the rise in KVs across the Country
15 FEB 2021 2:45PM by PIB Delhi
Kendriya Vidyalayas across the Country have resumed face-to-face teachings for various classes as per the guidelines issued by the MHA and State Governments. KVs started opening from the month of October in a phased manner.
According to the data compiled on February 11, 2021 from all the KVs, an average of 42% Students of Class 9, 65% Students of Class 10, 48% Students of Class 11 and 67% Students of Class 12 are physically attending classes all over the Country. These figures are dynamic and trends indicate consistent increase every day. Face-to-face classes for class 1 to 8 have also been started in some KVs where State Governments have permitted to open Schools for junior grades.
Regular contact with the Parents and Guardians is being established by the Schools in case of any apprehension from students/parents. Students are being permitted with the prior consent of their guardians.
The SOPs issued by the State and Central Governments are being followed completely in view of the Corona Pandemic. All KVs are clearly advised to follow staggered timings for the students of various classes and ensure adequate safety measures including maintenance of proper physical distance in the classrooms.
However, for students who are not attending the School, the provision of online classes is also running. Students are also in touch with their teachers through various digital platforms.

হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
লৈবাক অসিদা লৈরিবা কে.ভি.শিংদা মহৈরোইশিংগী এতেন্দেন্স হেনগৎলক্লি
15 FEB 2021 2:45PM by PIB Imphal
এম.ঐচ.এ. অমসুং রাজ্য সরকারশিংনা পীরিবা গাইদলাইনশিংগী মতুং ইন্না লৈবাক অসিদা লৈরিবা কেন্দ্রিয়া বিদ্যালয়শিংদা তোঙান তোঙানবা ক্লাসশিংগী ফেস-তু-ফেস তীচিংশিং অমুক হন্না হৌখ্রে। কে.ভি.শিং ওক্তোবর থাদগী থেঙ্খাং নাইবা মওংদা হাংদোকপা হৌখ্রে।
কে.ভি. পুম্নমক্তা ২০২১গী ফেব্রুৱারী ১১দা কম্পাইল তৌখিবা দেতাগী মতুং ইন্না লৈবাক শিনবা থুংনা চাংচৎ ওইনা ক্লাস ৯গী মহৈরোই ৪২%, ক্লাস ১০গী মহৈরোই ৬৫%, ক্লাস ১১গী মহৈরোই ৪৮% অমসুং ক্লাস ১২গী মহৈরোই ৬৭%না মশা লাক্তুনা ক্লাসশিং য়াওরি। মশিংশিং অসি দাইনামিক ওই অমসুং ওইরিবা মওংশিং অসিনা নুমিৎ খুদিংগী লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলি হায়না তাক্লি। জুনিয়র গ্রেদশিংদা স্কুলশিং হাংবগী রাজ্য সরকারশংনা অয়াবা পীবা কে.ভি. খরদা ক্লাস ১দগী ৮ ফাওবগী ফেস-তু-ফেস ক্লাসশিং হৌখ্রে।
মহৈরোইশিং/মমা-মপাশিংদা চিংনবা অমা হেক্তা লৈরকপদা স্কুলশিংদা মমা-মপা অমসুং গর্জিয়নশিংগা লোইননা চাং নাইনা পাউ ফাওনরি। মহৈরোইশিং অসি মখোয়গী গর্জিয়নশিংদগী মাংজৌননা অয়াবা লৌবগা লোইননা ক্লাস য়াওবগী অয়াবা পীখিবনি।
কোরোনা লাইচৎ অসি য়েংলগা রাজ্য অমসুং কেন্দ্র সরকারশিংনা থোকখিবা এস.ও.পি.শিং মপুং ফানা ঙাক্না চৎলি। কে.ভি. পুম্নমক্না তোঙান তোঙানবা ক্লাসশিংগী মহৈরোইশিং অসি মতম খাইদোক্নবা অমসুং ক্লাসরুমশিংদা ফিজিকেল দিস্তেন্স মপুং ফানা ঙাক্নবা চৎপা য়াওনা চেকশিল থৌরাংশিং মরাং কাইনা পাইখৎনবা ময়েক শেংনা য়াথং পীখ্রে।
অদুম ওইনমক স্কুলদা কারক্ত্রিবা মহৈরোইশিংগীদমক্তা ওনলাইন ক্লাসশিংসু তৌরি। মহৈরোইশিংনা তোঙান তোঙানবা দিজিতেল প্লেৎফোর্মশিংগী খুত্থাংদা মখোয়গী ওজাশিংগা লোইননা পাউ ফাওনরি।