Ministry of Minority Affairs
Union Ministry of Minority Affairs to organise “Hunar Haat” at Jawaharlal Nehru Stadium in New Delhi from 20th February
The theme of the 26th “Hunar Haat” will be “Vocal for Local”
More than 600 artisans and craftsmen, including a large number of women artisans, from more than 31 States/UTs will be participating
the “Hunar Haat” is a “perfect platform” to promote indigenous products of artisans and craftsmen from across the country: Mukhtar Abbas Naqvi
“Hunar Haat” at Jawaharlal Nehru Stadium will also be available at virtual and online platform http://hunarhaat.org and on GeM Portal: Mukhtar Abbas Naqvi
14 FEB 2021 1:50PM by PIB Delhi
Union Ministry of Minority Affairs is organising 26th “Hunar Haat” of indigenous artisans and craftsmen from across the country at Jawaharlal Nehru Stadium in New Delhi from 20th February 2021 which will be formally inaugurated by Union Minister for Petroleum and Natural Gas Shri Dharmendra Pradhan on 21st February 2021.
Union Minister of State (I/C) for Ports, Shipping and Waterways Shri Mansukh Mandaviya will grace the occasion as the Chief Guest.
The 26th “Hunar Haat” will be organised with the theme of “Vocal for Local” from 20th February to 01st March 2021 where more than 600 artisans and craftsmen, including a large number of women artisans, from more than 31 States/UTs will be participating.
Union Minister for Minority Affairs Shri Mukhtar Abbas Naqvi today said here that the “Hunar Haat”, a “perfect platform” to promote indigenous products of artisans and craftsmen from across the country, has provided employment and employment opportunities to more than 5 lakh artisans, craftsmen and artists yet. The Union Ministry of Minority Affairs will provide employment and employment opportunities to 7 lakh 50,000 artisans and craftsmen through 75 “Hunar Haat” which will be organised by completion of 75 years of the country’s independence.
Shri Naqvi said that artisans and craftsmen from more than 31 States and UTs are participating in the “Hunar Haat” in New Delhi. Artisans and craftsmen from Andhra Pradesh, Assam, Bihar, Chandigarh, Chhattisgarh, Delhi, Goa, Gujarat, Haryana, Himachal Pradesh, Jammu-Kashmir, Jharkhand, Karnataka, Kerala, Ladakh, Madhya Pradesh, Manipur, Nagaland, Odisha, Puducherry, Punjab, Rajasthan, Sikkim, Tamil Nadu, Telangana, Uttar Pradesh, Uttarakhand, West Bengal etc are participating in “Hunar Haat” at Jawaharlal Nehru Stadium for display and sale of their exquisite indigenous handmade products.
Shri Naqvi said that “Hunar Haat” at Jawaharlal Nehru Stadium will also be available at virtual and online platform http://hunarhaat.org and on GeM Portal where the people of the country and abroad can buy “Hunar Haat” products digital and online also.
Shri Naqvi said that while on one hand, “Hunar Haat” has become “Employment and Empowerment Exchange” of indigenous artisans and craftsmen, on the other hand it has also proved to be an effective platform to provide national and international market to artisans and craftsmen.
Lakhs of people visited the “Hunar Haat”, organised at Mysuru, Karnataka from 06th to 14th February and encouraged the indigenous artisans and craftsmen. The people also made purchase of indigenous products on large scale to strengthen Prime Minister Shri Narendra Modi’s appeal for “Vocal for Local”.
Shri Naqvi said that the visitors will also enjoy traditional delicacies from every region of the country at “Bawarchikhana” section of “Hunar Haat” at Jawaharlal Nehru Stadium in New Delhi. Besides, the people will also enjoy different cultural and musical programmes to be presented by renowned artists of the country at the “Hunar Haat” in New Delhi.
In the coming days, “Hunar Haat” will be organised at Goa, Bhopal, Jaipur, Chandigarh, Mumbai, Hyderabad, Ranchi, Surat/Ahmedabad, Kochi, Gauhati, Bhubaneshwar, Patna, Jammu-Kashmir and other places.
Hunar Haat - भारतीय दस्तकारों, शिल्पकारों, कारीगरों एवं... | Facebookhunar-haat-to-restart-from-september-2020-with-the-theme-of-local-to-global
Hunar Haat' to make a comeback in September 2020 after a gap of over -months due to COVID-19 - ByScoop

মশিং য়ামদবা কাংবুগী মন্ত্রালয়
ফেব্রুৱারি ২০দগী ন্যু দিল্লীদা লৈরিবা জৱাহর্লাল নেহরু স্তেদিয়মদা মাইনোরিতী এফিয়র্স্কী কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়না “হুনার হাত” শিল্লগনি
“মীয়ামগী খোল্লাউ” হায়বা অসিনা ২৬শুবা “হুনার হাত”কী থীম ওই
রাজ্য/য়ু.তি. ৩১ হেনবদগী নুপী আর্তিসন কয়া অমা য়াওনা আর্তিসন অমসুং ক্রাফতসমেন ৬০০ হেনবনা শরুক য়ারগনি
“হুনার হাত” অসি লৈবাক অসিদা শারিবা আর্তিসনশিং অমসুং ক্রাফতসমেনশিং অসিগী ইন্দিজিনিয়র্স পোত্থোকশিং অদু য়োকখৎনবা “মপুং ফাবা প্লেতফোর্ম” অমনি: মুখতার অবাস নাখবি
জৱাহর্লাল নেহরু স্তেদিয়মদা পাংথোক্কদৌরিবা “হুনার হাত” অসি ভর্চুয়েল অমসুং ওনলাইন প্লেতফোর্মদসু http://hunarhaat.org ফংলগনি অমসুং জি.ই.এম. পোর্তেলদসু ফংলগনি: মুখতার অবাস নাখবি
14 FEB 2021 1:50PM by PIB Imphal
মাইনোরিতী এফিয়র্স্কী কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়না লৈবাক অসিদা লৈরিবা ইন্দিজিনিয়র্স আর্তিসনশিং অমসুং ক্রাফতসমেনশিং অসিগীদমক ২০২১গী ফেব্রুৱারি ২০দগী ন্যু দিল্লীদা লৈরিবা জৱাহর্লাল নেহরু স্তেদিয়মদা ২৬শুবা “হুনার হাত” শিল্লগনি অমসুং মদু ২০২১গী ফেব্রুৱারি ২১দা পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস্কী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধাননা ফোর্মেল্লী ওইনা হৌদোক্লগনি৷
পোর্তস, শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজকী রাজ্যগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী(আই/সি) শ্রী মনসুখ মন্দাবিয়ানা থৌরম অসিদা থৌরম মপু ওইনা শরুক য়ারগনি৷
“মীয়ামগী খোল্লাউ” হায়বা অসিনা থীম ওইদুনা ২৬শুবা “হুনার হাত” ফেব্রুৱারি ২০দগী ২০২১গী মার্চ ০১ ফাওবা পাংথোক্লগনি অমসুং রাজ্য/য়ু.তি. ৩১ হেনবদগী নুপী আর্তিসন কয়া অমা য়াওনা আর্তিসন অমসুং ক্রাফতসমেন ৬০০ হেনবনা শরুক য়ারগনি৷
লৈবাক অসিদা লৈরিবা আর্তিসনশিং অমসুং ক্রাফতসমেনশিং অসিগী ইন্দিজিনিয়র্স প্রদক্তশিং অসি য়োকখৎনবা “মপুং ফাবা প্লেতফোর্ম” অমা ওইরিবা “হুনার হাত” অসিনা হৌজিক ফাওবদা আর্তিসন, ক্রাফতসমেন অমসুং আর্তিস্ত লাখ ৫ হেন্না থবক পীখ্রে অমসুং থবক্কী খুদোংচাবা ফংহনখ্রে হায়না মাইনোরিতী এফিয়র্স্কী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী মুখতার অবাস নাখবিনা ঙসি মফম অসিদা ফোংদোকখ্রে৷ লৈবাক অসিনা মনিং মখা তম্বা চহী ৭৫ মপুং ফারকপদা পাংথোক্কদৌরিবা ৭৫ “হুনার হাত” অসিদা আর্তিসন অমসুং ক্রাফতসমেন লাখ ৭ লিশিং ৫০,০০০দা মাইনোরিতী এফিয়র্স্কী কেন্দ্রগী মন্ত্রালয় অসিনা থবক পীরগনি অমসুং থবক্কী খুদোংচাবা ফংহল্লগনি৷
ন্যু দিল্লীদা পাংথোক্কদৌরিবা “হুনার হাত” অসিদা য়ু.তি. অমসুং রাজ্য ৩১ হেনবদগী আর্তিসনশিং অমসুং ক্রাফতসমেনশিংনা শরুক য়ারগনি হায়না শ্রী নাখবিনা ফোংদোকখ্রে৷ আন্ধ্র প্রদেশ, অসাম, বিহার, চান্দিগর্হ, ছত্তিশগর, দিল্লী, গোৱা, গুজরাত, হরিয়ানা, হিমাচল প্রদেশ, জম্মু-কাশ্মীর, ঝর্খন্দ, কর্নতকা, কেরলা, লদাখ, মধ্য প্রদেশ, মনিপুর, নগালেন্দ, ওরিশা, পুদুচেরী, পঞ্জাব, রাজস্থান, সিক্কিম, তামিল নাদু, তেলঙ্গনা, উত্তর প্রদেশ, উত্তরখন্দ, ৱেস্ত বেঙ্গলদগী আর্তিসনশিং অমসুং ক্রাফতমেনশিংনা জৱাহর্লাল নেহরু স্তেদিয়মদা পাংথোক্কদৌরিবা “হুনার হাত” অসিদা মখোয় মখোয়গী খুৎনা শাজবা পোত্থোকশিং অদু উৎনবা অমসুং য়োন্নবগীদমক শরুক য়ারগনি৷
জৱাহর্লাল নেহরু স্তেদিয়মদা পাংথোক্কদৌরিবা “হুনার হাত” অসি ভর্চুয়েল অমসুং ওনলাইন প্লেতফোর্মদসু http://hunarhaat.org দসু ফংলগনি অমসুং জি.ই.এম. পোর্তেলদসু ফংলগনি অমসুং লৈবাক অসিগী অমসুং মপান লৈবাক্কী মীয়াম্না “হুনার হাত” প্রদক্তশিং অসি ওনলাইন অমসুং দিজিতেলগী খুৎথাংদসু লৈবা য়ারগনি হায়না শ্রী নাখবিনা ফোংদোকখ্রে৷
ফেব্রুৱারিগী ০৬তগী ১৪ ফাওবা কর্নতকাগী মহীশুরদা পাংথোকখিবা “হুনার হাত” অসিদা মীওই লাখ কয়া য়েংবা লাকখ্রে অমসুং ইন্দিজিনিয়র্স আর্তিসনশিং অমসুং ক্রাফতসমেনশিং অসি থৌনা হাপখ্রে৷ প্রধান মন্ত্রী স্রী নরেন্দ্র মোদী অপীল “মীয়ামগী খোল্লাউ” অসি শৌগৎপা ওইনা ইন্দিজিনিয়র্স প্রদক্তশিং অসি মীয়ামশিং অসিনা পাক শন্না লৈখ্রে৷
ন্যু দিল্লীগী জৱাহর্লাল নেহরু স্তেদিয়মদা পাংথোক্কদৌরিবা “হুনার হাত”কী “বৱর্চিখানা” সেক্সনদা লৈবাক অসিগী তোঙান তোঙানবা মফমশিং অসিদা হাউনা চানরিবা অথুম অহাউশিং অদু য়েংবা লাক্লিবা মীয়ামশিং অসিনা চাবা ফংলগনি হায়না শ্রী নাখবিনা ফোংদোকখ্রে৷ অসিগীসু মথক্তা ন্যু দিল্লীগী “হুনার হাত” অসিদা লৈবাক অসিগী মমিং লৈরবা আর্তিস্তশিংনা খুদোল তমগদৌরিবা তোঙান তোঙানবা কল্চরেল অমসুং ম্যুজিকেল প্রোগ্রামশিং অদু য়েংবা লাক্লিবা মীয়ামশিংনা শরুক য়াবা ফংলগনি৷
লাক্কদৌরিবা নুমিৎশিং অসিদা “হুনার হাত” অসি গোৱা, ভোপাল, জাইপুর, চান্দিগর্হ, মুম্বাই, হায়দ্রবাদ, রাঞ্চি,সুরাত/অহমেদবাদ, কোচি, গুৱাহতি, ভুবনেশ্বর, পত্ন, জম্মু-কাশ্মীর অমসুং অতোপ্পা মফমশিংদা শিল্লগনি৷
Hunar Haat - भारतीय दस्तकारों, शिल्पकारों, कारीगरों एवं... | Facebookhunar-haat-to-restart-from-september-2020-with-the-theme-of-local-to-globalHunar Haat' to make a comeback in September 2020 after a gap of over -months due to COVID-19 - ByScoop