President's Secretariat
Today, India is not just a market, but is also a land of immense opportunities for the whole world, including in the Defence Sector: President Kovind
President of India addresses the valedictory function of the Aero India-21
05 FEB 2021 6:28PM by PIB Delhi
Today, India is not just a market, but is also a land of immense opportunities for the whole world, including in the defence sector, said the President of India, Shri Ram Nath Kovind. He was addressing the valedictory function of the Aero India-21 in Bengaluru today (February 5, 2021). The President said that Aero India 2021 is a living proof of India's ever-growing strength in the defence and aerospace sectors at the global level. The event has exhibited that the global confidence in India’s capabilities is growing steadily.
The President said that the reforms initiated in India in the last six years offer unprecedented opportunities to investors and private companies in the defence and aerospace sectors. We have taken a number of policy initiatives aimed at placing India among the top nations in the defence sector with twin objectives of self-reliance and export promotion.
The President said that the government is focused on promoting the ‘Ease of Doing Business’ to encourage manufacturers to set up units in India. The defence sector has also been witnessing steady liberalisation. Industrial licensing requirements have been eliminated for a number of items. The processes for industrial licence and export authorisations have been simplified and made on-line. To facilitate establishment of defence industries and give impetus to the MSMEs, two defence corridors have been established in the states of Uttar Pradesh and Tamil Nadu. All these efforts are expected to unleash a huge potential of job creation in the country while taking India onto the path of self-reliance in defence production.
Referring to the Conclave of Defence Ministers of Indian Ocean Region, on the theme of ‘Enhanced Peace, Security, and Co-operation in the Indian Ocean’ which was organised on the margins of Aero India 2021, the President said that India has always been an ardent advocate of universal peace and development. IOR is an important region because of its rich natural resources and strategic location. We have floated the idea of ‘SAGAR’ which stands for ‘Security and Growth for All in the Region’, to promote co-operation in the Indian Ocean Region. It is important that IOR nations focus on fostering political, economic, cultural and defence co-operation.
The President said that India has always been ready to share our expertise and resources with all IOR nations for planning and coordination in Humanitarian Assistance and Disaster Relief. After the Covid-19 outbreak, under Operation SAGAR 1 we reached out to our neighbours and assisted them with medical teams, medicines as well as diagnostic kits, ventilators, masks, gloves and other medical supplies. In keeping with India’s stated commitment to use its vaccine production and delivery capacity to help the entire humanity fight the Covid-19 pandemic, supplies under grant assistance to our friendly foreign nations have already begun, he stated.
Click here to see the President's speech

রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
ঙসিদি ভারত অসি মার্কেৎ অমখক্তা নত্ত্রে, অদুবু দিফেন্সগী সেক্তর য়াওনা মালেমগী ওইনা চাওনা খুদোংচাবা লৌফম ওইবা লমদম অমা ওইরি: রাস্ত্রপতি কোবিন্দ
ভারতকী রাস্ত্রপতিনা এরো ইন্দিয়া-২১গী ফংসন লোইশিনবদা ৱা ঙাংখি
05 FEB 2021 6:28PM by PIB Imphal
ঙসিদি ভারত অসি মার্কেৎ অমখক্তা নত্ত্রে, অদুবু দিফেন্সগী সেক্তর য়াওনা মালেমগী ওইনা চাওনা খুদোংচাবা লৌফম ওইবা লমদম অমা ওইরি হায়না ভারতকী রাস্ত্রপতি শ্রী রাম নাথ কোবিন্দ হায়খ্রে। মহাক্না ঙসি বেঙ্গালুরুদা এরো ইন্দিয়া-২১গী ফংসন লোইশিনবদা ৱা ঙাংখি (ফেব্রুৱারী ৫, ২০২১)। রাস্ত্রপতিনা হায়খি মদুদি এরো ইন্দিয়া ২০২১ অসি দিফেন্স অমসুং এরোস্পেস মালেমগী থাক্তা পুখৎপদা লৈরিবা অহিংবা খুদম অমনি। থৌরম অসিনা মালেমগী মফমশিংনা ইন্দিয়াগী তৌবী ঙম্বা অসিগী থাজবা অসি উৎলি।
রাস্ত্রপতিনা হায় মদুদি দিফেন্স অমসুং এরোস্পেসগী মফমদা ভারত্না হৌখিবা চহি তরুক অসিদা অমুক্তা তৌখিদ্রিবা মওংদা ইনভেস্তর অমসুং লনাইগী কম্পনিশিংদা খুদোংচাবা পীরি। ঐখোয়না ইন্দিয়া অসি দিফেন্স সেক্তর অসি পান্দম অনি মদুদি মরোমদোম লেপচবা অমসুং মপাল লমদা থাদোকপা অসিদা মাংজিল থারিবা লৈবাকশিংগী মনুং চন্নবা পোলিসি কয়া অমা লৌখৎতুনা লাক্লি।
রাস্ত্রপতিনা হায় মদুদি সরকার অসিনা ‘ইজ ওফ দুইং ব্যুজিনেশ’ অসি পুক্নিং থৌগৎতুনা ইন্দিয়াদা মেনুফেকচর ময়াম অমা লিংখৎনবা পান্দম থম্লি। দিফেন্স সেক্তর অসিশু হান্নদগী কোমথোরক্লি। পোৎলম কয়া অমা লাইসেন্স চংগদবা অসি লৌথোরক্লি। ইন্দস্ত্রীএল লাইসেন্স অমসুং মপাল লমদা থাবগী অয়াবগী থৌওংশিং হেন্না লায়থোকহল্লি। দিফেন্সগী ইন্দস্ত্রী লিংখৎপা অমসুং এম.এস.এম.ই.দা অহেনবা শাফু পীবা অসি লায়না থোক্নবা কোরিদুর অনি উত্তর প্রদেশ অমসুং তামিল নাদুদা লিংখৎলি। হোৎনরিবা পুম্বা অসিনা লৈবাক অসিদা য়াম্না চাওনা থবক্কী খুদোংচাবা অমা পীরগনি লোয়ননা ইন্দিয়ানা দিফেন্সগী লমদা মরোমদোম লেপচবা ঙম্লগনি।
ইন্দিয়ন ওসিন রিজনগী দিফেন্স মিনিস্তরশিং পুনবা অসিদা থীম ওইনা পীরিবা ‘ইনহেন্স পীস, সেক্যুরিতি অমসুং কো-ওপরেসন ইন দ ইন্দিয়ন ওসিন’এরো ইন্দিয়া ২০২১ অসিদা রাস্ত্রপতিনা হায় মদুদি ইন্দিয়ানা মতম পুম্বদা শান্তি থম্বা অমসুং চাওখৎপা পুরকপা হায়বা অসি মীয়ামদা পাওজেল পীদুনা লাক্লি। আই.ও.আর. অসি মরুওইবা মফম অমনি মরমদি মসিগী মহৌশাগী ওইবা লল মরাং কাইনা লৈবা অসিনি। ঐখোয়না ‘এস.এ.জি.এ.আর.’গী ৱাখল্লোল অসি পুথোক্তুনা ‘সেক্যুরিতি অমসুং গ্রোথ ফোর ওল ইন দ রিজন’ অসি পীদুনা ইন্দিয়ন ওসিন রিজন্দা মতেং পাংননবা পুক্নিং থৌগৎলি। আই.ও.আর. লৈবাকশিংনা রাজনিতি, ইকোনোমিক, কলচরেল অমসুং দিফেন্স অসিদা মতেং পীনবা অসিদা মিয়েং চংলি।
রাস্ত্রপতিনা হায় মদুদি ইন্দিয়ানা ঐখোয়গী লৈজরিবা হৈ-শিংবা অমসুং ললশিং অসি আই.ও.আর. লৈবাকশিংগা পুন্না থৌরাং তৌমিন্নদুনা মীওইবগী ওইবদা মতেং তৌবা অমসুং অমাং-অতা চাওনা থোরকপদা মতেং পীনবা লৈরি। কোবিদ-১৯ লায়চৎ মনুংদা ওপরেসন এস.এ.জি.এ.আর.-১গী মখাদা ঐখোয়গী য়ুম্লোন্নবা য়ৌশিনখি অমসুং মখোয়দা মেদিকেল তীমশিং, হিদাক লাংথক লোয়ননা লায়ওং খঙনবা কিত, ভেন্তিলেতরস, মাস্ক, গ্লোব অমসুং অতৈ মেদিকেল পোৎশিং পীখি। ঐখোয়না পুথোক্লিবা বেক্সিন অসি পীনবা হায়খিবা মীওইবা পুম্ববু কোবিদ-১৯ লায়চৎ অসি লান্থেংননবা মরুপ মপাং ওইবা মীরমগী য়ুম্লোন্নবা লৈবাকশিংদা চাওনা মতেং পীবা হৌখ্রে হায়না মহাক্না হায়খি।
রাস্ত্রপতিগী ৱা ঙাংবা য়েংনবা মফম অসিদা নম্বিয়ু