Ministry of Finance
13th Instalment of Rs.6,000 crore released to the States to meet the GST compensation shortfall
A total amount of Rs.78,000 crore released so far to all States and UTs with legislature
This is in addition to additional borrowing permission of Rs. 1,06,830 crore granted to the States
25 JAN 2021 12:42PM by PIB Delhi
The Ministry of Finance, Department of Expenditure has released the 13th weekly instalment of Rs. 6,000 crore to the States today to meet the GST compensation shortfall. Out of this, an amount of Rs. 5,516.60 crore has been released to 23 States and an amount of Rs. 483.40 crore has been released to the 3 Union Territories (UT) with Legislative Assembly (Delhi, Jammu & Kashmir & Puducherry) who are members of the GST Council. The remaining 5 States, Arunachal Pradesh, Manipur, Mizoram, Nagaland and Sikkim do not have a gap in revenue on account of GST implementation.
Till now, 70 percent of the total estimated GST compensation shortfall has been released to the States & UTs with Legislative Assembly. Out of this, an amount of Rs. 71,099.56 crore has been released to the States and an amount of Rs. 6,900.44 crore has been released to the 3 UTs with Legislative Assembly.
The Government of India had set up a special borrowing window in October, 2020 to meet the estimated shortfall of Rs. 1.10 lakh crore in revenue arising on account of implementation of GST. The borrowings are being done through this window by the Government of India on behalf of the States and UTs. 13 rounds of borrowings have been completed so far starting from 23rd October, 2020.
The amount released this week was the 13th instalment of such funds provided to the States. The amount has been borrowed this week at an interest rate of 5.3083%. So far, an amount of Rs. 78,000 crore has been borrowed by the Central Government through the special borrowing window at an average interest rate of 4.7491%
In addition to providing funds through the special borrowing window to meet the shortfall in revenue on account of GST implementation, the Government of India has also granted additional borrowing permission equivalent to 0.50 % of Gross States Domestic Product (GSDP) to the states choosing Option-I to meet GST compensation shortfall to help them in mobilising additional financial resources. All the States have given their preference for Option-I. Permission for borrowing the entire additional amount of Rs. 1,06,830 crore (0.50 % of GSDP) has been granted to 28 States under this provision.
The amount of additional borrowing permission granted to 28 States and the amount of funds raised through special window and released to the States and Union Territories so far is annexed.
State wise additional borrowing of 0.50 percent of GSDP allowed and amount of funds raised through special window passed on to the States/UTs till 18.01.2021
(Rs. in Crore)
S. No.
Name of State / UT
Additional borrowing of 0.50 percent allowed to States
Amount of fund raised through special window passed on to the States/ UTs
1
Andhra Pradesh
5051
1810.71
2
Arunachal Pradesh*
143
0.00
3
Assam
1869
779.08
4
Bihar
3231
3059.34
5
Chhattisgarh
1792
1354.08
6
Goa
446
658.04
7
Gujarat
8704
7225.36
8
Haryana
4293
3409.84
9
Himachal Pradesh
877
1345.31
10
Jharkhand
1765
735.60
11
Karnataka
9018
9721.07
12
Kerala
4,522
2839.56
13
Madhya Pradesh
4746
3558.75
14
Maharashtra
15394
9384.47
15
Manipur*
151
0.00
16
Meghalaya
194
87.69
17
Mizoram*
132
0.00
18
Nagaland*
157
0.00
19
Odisha
2858
2994.61
20
Punjab
3033
4116.44
21
Rajasthan
5462
2912.32
22
Sikkim*
156
0.00
23
Tamil Nadu
9627
4890.14
24
Telangana
5017
1336.44
25
Tripura
297
177.30
26
Uttar Pradesh
9703
4706.53
27
Uttarakhand
1405
1814.82
28
West Bengal
6787
2182.06
Total (A):
106830
71099.56
1
Delhi
Not applicable
4595.25
2
Jammu & Kashmir
Not applicable
1780.05
3
Puducherry
Not applicable
525.14
Total (B):
Not applicable
6900.44
Grand Total (A+B)
106830
78000.00
* These States have ‘NIL’ GST compensation gap

শেল-থুম মন্ত্রালয়
জি.এস.তি. কম্পেন্সেসন ৱাৎহৌবশিং মেনখৎনবা লুপা করোর ৬,০০০কী ১৩শুবা ইন্সতোলমেন্ত স্তেতশিংদা থাদোকখ্রে
স্তেত অমসুং লেজিসলেচর লৈবা য়ু.তি. পুম্নমক্তা হৌজিক ফাওবদা লুপা করোর ৭৮,০০০গী অপুনবা শেন্ফম থাদোকখ্রে
মসি স্তেতশিংদা লুপা করোর ১,০৬,৮৩০গী অহেনবা শেন্ফম পুনবগী পীখিবা অয়াবদুগী মথক্তনি
25 JAN 2021 12:42PM by PIB Imphal
শেলথুম মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ এক্সপেন্দিচরনা জি.এস.তি. কম্পেন্সেসন ৱাৎহৌবশিং মেনখৎনবা ঙসি স্তেতশিংদা লুপা করোর ৬,০০০গী ১৩শুবা চয়োলগী ইন্সতোলমেন্ত থাদোকখ্রে। মসিগী মনুংদা লুপা করোর ৫,৪১৬.৬০না স্তেত ২৩দা অদুগা লুপা করোর ৪৮৩.৪০না জি.এস.তি. কাউন্সিলগী মেমবর ওইবা লেজিসলেতিব এসেমব্লী লৈজবা য়ুনিয়ন তেরিতরী (য়ু.তি.) ৩দা (দিল্লী, জম্মু অমসুং কাস্মির অমসুং পুদুচেরী) থাদোকখিবনি‍। লেমহৌরিবা স্তেত মঙা, অরুনাচল প্রদেশ, মনিপুর, মিজোরাম, নগালেন্দ অমসুং সিক্কিমগীদি জি.এস.তি. চৎনহনবগা মরী লৈনবা রিভিন্যুগী অৱাৎপা লৈত্রে‍।
হৌজিক ফাওবদা স্তেত অমসুং লেজিসলেতিব এসেমব্লী লৈজবা য়ু.তি.শিংদা জি.এস.তি. কম্পেন্সেসনগী ৱাৎহৌরিবা অপুনবা শেন্ফমগী চাদা ৭০দি থাদোকখ্রে। মসিগী মনুংদা লুপা করোর ৭১,০৯৯.৫৬না স্তেতশিংদা অদুগা লুপা করোর ৬,৯০০.৪৪না লেজিসলেতিব এসেমব্লী লৈজবা য়ু.তি. ৩দা থাদোকখিবনি‍।
জি.এস.তি. চৎনহনবগা মরী লৈননা চাউরাক্না লুপা করোর লাখ ১.১০গী রিভিন্যু মেনখৎনবা ভারত লৈঙাক্না ওক্তোবর ২০২০দা অখন্নবা বোরোৱিং ৱিন্দো অমা শেমখি‍। ৱিন্দো অসিগী খুত্থাঙদা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংগীদমক ভারত লৈঙাক্না শেল পুবিবনি‍। ওক্তোবর ২৩, ২০২০দগী হৌরগা হৌজিক ফাওবদা শেল পুবগী তাঙ্কক ১৩ মপুং ফাখ্রে‍।
চয়োল অসিদা থাদোক্লিবা শেন্ফম অসি স্তেতশিংদা পীবা অসিগুম্বা ফন্দশিংগী ১৩শুবা ইন্সতোলমেন্তনি‍। শেন্ফম অসি চয়োল অসিদা শেন্দোয় চাদা ৫.৩০৮৩গী চাংদা পুবনি‍। হৌজিক ফাওবদা চাউরাকপা শেন্দোয়গী চাং চাদা ৪.৭৪৯১গী চাংদা অখন্নবা বোরোৱিং ৱিন্দো অসিগী খুত্থাঙদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লুপা করোর ৭৮,০০০গী শেন্ফম পুখ্রে‍।
জি.এস.তি. চৎনহনবগা মরী লৈননা রিভিন্যু ৱাৎহৌরিবশিং অসি মেনখৎননবা অখন্নবা বোরোৱিং ৱিন্দো অসিগী খুত্থাঙদা অহেনবা ফন্দ পীবগী মথক্তা, জি.এস.তি. কম্পেন্সেসন ৱাৎহৌরিবশিং মেনখৎননবা ওপসন-১ খনবা স্তেতশিংদা মখোয়গী অহেনবা শেলথুমগী মচাক খোমগৎচবা য়াননবা স্তেতশিংগী গ্রোস স্তেত দোমেস্তিক প্রদক্ত (জি.এস.দি.পি.)গী চাদা ০.৫০গা মান্নবা অহেনবা শেন্ফম পুনবগী অয়াবসু ভারত লৈঙাক্না পীখি‍। স্তেত পুম্নমক্না ওপসন-১ খল্লকখি‍। থৌরাং অসিগী মখাদা স্তেত ২৮দা লুপা করোর ১,০৬,৮৩০ (জি.এস.দি.পি.গী চাদা ০.৫০)গী অপুনবা অহেনবা শেন্ফম পুনবগী অয়াবা পীখ্রে‍।
হৌজিক ফাওবদা অহেনবা শেন্ফম পুবগী অয়াবা অমসুং অখন্নবা ৱিন্দো অসিগী খুত্থাঙদা স্তেত অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতরীশিংদা থাদোকখ্রবা শেন্ফমশিং মসিদা হাপ্লি‍।
১৮.০১.২০২১ ফাওবদা স্তেত স্তেতকী ওইনা জি.এস.দি.পি.গী চাদা ০.৫০গী অহেনবা শেন্ফম পুবগী অয়াবা পীখ্রবা অমসুং অখন্নবা ৱিন্দোগী খুত্থাঙদা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীখ্রবা শেন্ফম
(লুপা করোরগী খুজিংদা)
সেরিএল মশিং
স্তেত/য়ু.তি. মমিং
স্তেতশিংদা চাদা ০.৫০গী অহেনবা শেন্ফম পুবগী অয়াবা পীখিবা
অখন্নবা ৱিন্দোসিগী খুত্থাঙদা খোমগত্তুনা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা পীখ্রবা শেন্ফম
১
অন্ধ্র প্রদেশ
৫০৫১
১৮১০.৭১
২
অরুনাচল প্রদেশ*
১৪৩
০.০০
৩
অসাম
১৮৬৯
৭৭৯.০৮
৪
বিহার
৩২৩১
৩০৫৯.৩৪
৫
ছত্তিসগর
১৭৯২
১৩৫৪.০৮
৬
গোৱা
৪৪৬
৬৫৮.০৪
৭
গুজরাত
৮৭০৪
৭২২৫.৩৬
৮
হরিয়ানা
৪২৯৩
৩৪০৯.৮৪
৯
হিমাচল প্রদেশ
৮৭৭
১৩৪৫.৩১
১০
ঝার্খন্দ
১৭৬৫
৭৩৫.৬০
১১
কর্নাতকা
৯০১৮
৯৭২১.০৭
১২
কেরলা
৪,৫২২
২৮৩৯.৫৬
১৩
মধ্য প্রদেশ
৪৭৪৬
৩৫৫৮.৭৫
১৪
মহারাস্ত্র
১৫৩৯৪
৯৩৮৪.৪৭
১৫
মনিপুর*
১৫১
০.০০
১৬
মেঘালয়া
১৯৪
৮৭.৬৯
১৭
মিজোরাম*
১৩২
০.০০
১৮
নগালেন্দ*
১৫৭
০.০০
১৯
ওরিসা
২৮৫৮
২৯৯৪.৬১
২০
পঞ্জাব
৩০৩৩
৪১১৬.৪৪
২১
রাজস্থান
৫৪৬২
২৯১২.৩২
২২
সিক্কিম*
১৫৬
০.০০
২৩
তামিল নাদু
৯৬২৭
৪৮৯০.১৪
২৪
তেলঙ্গনা
৫০১৭
১৩৩৬.৪৪
২৫
ত্রিপুরা
২৯৭
১৭৭.৩০
২৬
উত্তর প্রদেশ
৯৭০৩
৪৭০৬.৫৩
২৭
উত্তরাখন্দ
১৪০৫
১৮১৪.৮২
২৮
ৱেস্ত বেঙ্গল
৬৭৮৭
২১৮২.০৬
অপুনবা (ক)
১০৬৮৩০
৭১০৯৯.৫৬
১
দিল্লী
মথৌ তাদে
৪৫৯৫.২৫
২
জম্মু অমসুং কাস্মির
মথৌ তাদে
১৭৮০.০৫
৩
পুদুচেরী
মথৌ তাদে
৫২৫.১৪
অপুনবা (খ)
মথৌ তাদে
৬৯০০.৪৪
পুল্লপ পুনবা (ক+খ):
১০৬৮৩০
৭৮০০০.০০
* হায়রিবা স্তেতশিং অসিগী জি.এস.তি. কম্পেন্সেসনগী অহোবা লৈতে‍।