Ministry of Commerce & Industry
Shri Piyush Goyal addresses FICCI’s Annual Convention & 93rd AGM
Scale of manufacturing, coupled with quality & productivity, can truly make India competitive: Shri Goyal
Indian brand should demonstrate to the world that it is of superior quality
Urges business leaders & intellectuals to talk about the benefits of the farm laws
12 DEC 2020 2:48PM by PIB Delhi
Union Minister of Commerce and Industry Shri Piyush Goyal today addressed FICCI’s annual convention & 93rd Annual General Meeting. Shri Goyal said in his address that Scale of manufacturing, coupled with quality & productivity, can truly make India competitive in several sectors & help move towards an Aatmanirbhar Bharat which is going to be an important building block of the New India.AatmanirbharBharat is about India improving its quality & scale of production, he stated.
Shri Goyal said that we will identify areas where we have competitive & comparative advantages, where we can become global players & contribute to global trade in a bigger way. “The tyre& rubber industry ecosystem can become a great business leader in the years to come. We will be encouraging rubber plantation through the support of private investment & Governmen twill give adequate support to tyre industry so that it can grow & flourish. We have identified another 24 sectors on which work is going on by industry leaders who are working together to come up with actionable agenda to add nearly 200 lakh crores worth of manufacturing in India in the next 10 years. This will certainly add lakhs of job opportunities and create scale & quality in different sectors.”, he added.
Describing Startups as the backbone of new India, Shri Goyal said that Startups & the ecosystem of Startups are encouraging innovation and promoting & strengthening new & young entrepreneurs. He urged the Indian industry to support the startups, by providing them financial support, handholding, opportunities and mentorship so that they can grow, without resorting to dilution of their stakes to foreign companies at very low valuations at the initial stage itself.
Talking about reducing the compliance burdens, Shri Goyal said that we are working hard to create the first genuine Single Window System in terms of compliances, ease of approval process. “We intent to come up with a much easier process to meet with compliances, while simultaneously working across ministries to see if we can reduce the burden of compliances:, he added.
Speaking about the proposed Brand India initiative, the Minister said that it is an idea where Government& Industry will partner with each other & develop both on the Make in India side & overall Brand India side. He said “we are also looking at branding India. It's time now that India demonstrate to the world our leadership position & commitment of quality. Once a product is branded an Indian brand, it should demonstrate to the world that it is of superior quality.Under the Brand India initiative, we will educate consumers both in India & internationally about products which are made in India. We are pushing all industry to certify the Make in India products.” He thanked FICCI for their support in the initiative to create Brand India.
Shri Goyal said that the Prime Minister Shri NarendraModi has worked tirelessly & inspired the nation with his vision, simplicity & courage to think beyond the past limitations & willingness to embrace change. He said that the PM is very clear in his mind that the country has to prosper, laws have to be made for the larger benefit of our society and benefits of growth & economic development should reach to the last man standing at the bottom of the pyramid.
Stating that the Union Government is committed to the welfare of farmers, Shri PiyushGoyalurged all business leaders & intellectuals associated with FICCI to talk about the benefits of the farm laws, as these laws are for the benefit of all the farmers across the country. He said that these laws without changing the past systems will open up new opportunities to do trade, commerce & business for the farmers. This will bring more investment in rural India & increase farmers’ income, he said.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
এফ.আই.সি.সি.আই.গী চহীগী কনভেন্সন অমসুং ৯৩শুবা এ.জি.এম.দা শ্রী পিয়ুস গোয়লনা ৱা ঙাঙখ্রে
পোৎ পুথোকপগী চাংগা মতিং লৈবা অমসুং পোত্থোক হেন্না পুথোকপগা পুল্লবা মতমদা ভারতপু মপুং ফানা হিদান্নবা ঙমহনগনি: শ্রী গোয়ল
ভারতকী ব্রান্দশিংদা মালেমগী মফমদা ময়ামদগী হেল্লি হায়বা উৎকদবনি
বিজিনেস লুচিংবশিং অমসি হৈথোই-শিংথোইরবশিংবু ফার্ম লোগী কান্নবশিংগী মতাঙদা ৱা ঙাঙনবা ৱাফম থমখ্রে
12 DEC 2020 2:48PM by PIB Imphal
কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী পিয়ুস গোয়লনা ঙসি এফ.আই.সি.সি.আই.গী চহীগী কনভেন্সন অমসুং ৯৩শুবা চহীগী জেনেরেল মীফমদা ৱা ঙাঙখ্রে‍। শ্রী গোয়লনা মহাক্কী ৱারোলদা পোৎ পুথোকপগী চাংগা মতিং লৈবা অমদি পোত্থোক হেন্না পুথোকপগা পুল্লবা মতমদা ভারতপু মপুং ফানা হিদান্নবা ঙমহনগনি অমদি অনৌবা ভারত শেমগৎনবা মচাক ওইগদৌরিবা আত্মনিরভর ভারতকী মায়কৈদা চঙশিনবদা মতেং ওইগনি‍। আত্মনিরভর ভারত হায়বসি ভারতকী পোত্থোক পুথোকপগী মতিং অমসুং চাং হেনগৎহনববুনি হায়না মহাক্না হায়খি‍।
শ্রী গোয়লনা হায়খিবদা ঐখোয়না হিদান্নবদা খুদোংচাগদবা, ঐখোয়না মালেমগী প্লেয়র ওইবা ঙমগদবা হীরমশিং খঙদোক্তুনা মালেমগী লল্লোন ইতিক্তা হেন্না চাউনা থৌদাং য়ানবা হোৎনগনি‍। “লাক্কদৌরিবা চহীশিংদা তাইয়র অমসুং রব্বর ইন্দস্ত্রী ইকোসিস্তেমনা অচৌবা লল্লোন ইতিক্কী লুচিংবা ওইরকপা ঙমগনি‍। ললাই শেল থাদদুনা রব্বর থাবদা ঐখোয়না পুক্নিং থৌগৎকনি অমদি লৈঙাক্না তাইয়র ইন্দস্ত্রীবু চাউথোকহন্নবা অমদি মপুং মরৈ ফাগৎহন্নবা মতিক চাবা চৈঙাক পীগনি‍। লাক্কদৌরিবা চহী ১০সিদা ভারত্তা লুপা করোর লাখ ২০০রোমগী পোত্থোক পুথোকপগী মঙম হাপচিন্নবা পায়খৎপা য়াবা থৌরাংশিং লৌখৎনবগীদমক পুন্না হোৎনমিন্নরিবা ইন্দস্ত্রী লুচিংবশিংনা থবক পায়খৎলিবা অতোপ্পা সেক্তর ২৪ শক খঙদোক্লে‍। মসিনা থবক লাখ কয়া পীগনি অমদি তোঙান তোঙানবা সেক্তরশিং চাউথোকহনবা অমদি মতিং হেনগৎহনবা ঙমগনি,” হায়না মহাক্না হায়খি‍।
স্তার্তঅপশিংবু অনৌবা ভারতকী য়াংলেন শরুনি হায়না তাক্লদুনা শ্রী গোয়লনা হায়খিবদা স্তার্তঅপশিং অমদি স্তার্তঅপশিংগী ইকোসিস্তেমশিং অসিনা ইনোভেসনশিং পুক্নিং থৌগৎলি অমদি অনৌবা অমদি নহা ওইরিবা ওন্ত্রপ্রিন্যুরশিং য়োকখৎলি অমদি মপাঙ্গল কনহল্লি‍। ভারতকী ইন্দস্ত্রীশিংবু মখোয়গী হৌরকপগী মতমদা ভেলুএসন য়ামদনা মপান কম্পেনীশিংদা লৈরিবা মখোয়গী স্তেকশিং মাঙহন্দনা শেলগী চৈঙাক পীদুনা, মখুৎ শম্বিদুনা, খুদোংচাবা পীদুনা অমদি চাউখৎনবা তাকপি তম্বিদুনা স্তার্তঅপশিংদা ঙাক্লৌ পীননবা মহাক্না হায়খি‍।
কম্প্লাইএন্সকী পোৎলুম হন্থহনবগী মতাঙদা ঙাঙলদুনা কম্প্লাইএন্স, অয়াবা পীবগী থৌওং লায়থোকহনবগী লমদা অহানবা তশেং তশেংবা সিঙ্গল ৱিন্দো সিস্তেম অমা শেমগৎনবা ঐখোয়না কন্না হোৎনরি হায়না শ্রী গোয়লনা হায়খি‍।“ঐখোয়না কম্প্লাইএন্সকী ফীভম ফংননবা য়াম্না লায়বা থৌওং অমা পুথোক্নবা অমদি মন্ত্রালয় কয়াদা চপ মান্নবা মতমদা থবক পায়খৎমিন্নদুনা কম্প্লাইএন্সকী পোৎলুম হন্থহন্নবা থৌওং অমা পুথোকপা পাম্মি,” হায়না মহাক্না মখা তাখি‍।
ব্রান্দ ইন্দিয়া থৌরাংগী মতাঙদা ঙাঙলদুনা, মন্ত্রীনা হায়খিবদা মসি লৈঙাম অমসুং ইন্দস্ত্রীনা খোঙবু ওইদুনা মেক ইন ইন্দিয়া অমসুং অপুনবা ব্রান্দ ইন্দিয়াগী মায়কৈ অনিমক্তা চাওখৎপা পুরক্নবা ৱাখল্লোন্নি‍। মহাক্না হায়খি “ঐখোয়না ভারতপু ব্রান্দ তৌনবা হোৎনরি‍। মালেমসিদা ভারতকী মাঙজিল থাবা ফীভম অমদি ক্বালিতিগী খোঙফমবু উত্থোকপা মতম হৌজিক ওইরে‍। পোৎলম অমবু ভারতকী ব্রান্দ অমা ওইনা মশক তাক্লবা মতুংদা মদু হেন্না ফবা পোৎলম্নি হায়না মালেমসিদা উৎকদবনি‍। ব্রান্দ ইন্দিয়া থৌরাংগী মখাদা ঐখোয়না ভারত অমসুং মালেমগী কঞ্জুমরশিংবু ভারত্তা শাবা পোৎলমশিংগী মরমদা তাক্কনি‍। ঐখোয়না ইন্দস্ত্রী খুদিংমকপু ভারত্তা শাবা পোত্থোকশিং সর্তিফাই তৌনবা ৱাফম থম্লি‍।” মহাক্না ব্রান্দ ইন্দিয়া শেমগৎনবা থৌরাংদা শৌগৎপগীদমক্তা এফ.আই.সি.সি.আই.বু থাগৎখি‍।
শ্রী গোয়লনা হায়খিবদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা চোকথবা নাইদনা হোৎনদুনা লৈবাক অসিবু মহাক্কী মীৎয়েঙ, ইচম চমবা মতৌ অমদি থৌনাগা লোয়ননা পনখৈগী ৱাংমদা ৱাখল খন্নবা অমদি অহোংবা লৌশিনবা পাম্বগী ৱাখল্লোন লৈনবা পুক্নিং থৌগৎলি‍।লৈবাক অসি নুংঙাই য়াইফহনগদবনি, খুন্নাইগী কান্ননবগীদমক্তা অমসুং চাওখৎপা অমদি শেন্মিৎলোন ফগৎপগী কান্নবশিং পিরামিদকী মখাদা লৈরিবা লৈরিবা মীওইশিংদা য়ৌহন্নবা আইন শেমগদবনি হায়না পি.এম.না চেৎনা থাজরি হায়না মহাক্না হায়খি‍।
কেন্দ্র লৈঙাক অসি লৌমীশিংগী য়াইফনবগীদমক লেপ্লি হায়রদুনা শ্রী পিয়ুস গোয়লনা এফ.আই.সি.সি.আই.গা মরী লৈনবা বিজিনেস লুচিংবশিং অমদি ইন্তলেকচুএলশিং লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা লৌমীশিংগী কান্ননবা লৈরিবা ফার্ম লোশিং অসিগী কান্নগদবা ৱাফমশিংগী মরমদা ঙাঙনবা ৱাফম থমখি‍। মমাঙগী সিস্তেমশিং হোংদোক্তনা হায়রিবা আইনশিং অসিনা লৌমীশিংগীদমক লল্লোন ইতিক তৌনবা খুদোংচাবা কয়া পুরক্কনি‍। মসিনা ভারতকী খুঙ্গঙশিংদা অহেনবা ইনভেস্তমেন্ত পুরক্কনি অমদি লৌমীশিংগী শেন্থোক হেনগৎহনগনি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি‍।