Ministry of Health and Family Welfare
At less than 4% of Total Cases, India’s Active Caseload of 3.78 lakh continues to retreat
Daily Positivity Rate stands at 3.14%
19 States/UTs have weekly Positivity Rate more than the national average
09 DEC 2020 11:12AM by PIB Delhi
The ongoing trend of contraction of India’s total active cases continues. The active caseload of the country stands at 3,78,909. The share of Active Cases in the total Positive Cases has further shrunk to 3.89%.
The daily recoveries exceeding the daily new cases have ensured a total net reduction of the Active Caseload. A net decline of 4,957 cases has been recorded in the total active cases in last 24 hours.
India has reported more daily recoveries than the daily new cases during the past 24 hours. While 32,080 persons were found positive in the past 24 hours, India has registered 36,635 new recoveries during the same period.
India’s total cumulative tests are nearing 15 Cr (14,98,36,767). Keeping in line with its commitment to conduct more than one million tests every day, 10,22,712 samples were tested in the last 24 hours. The testing capacity of the country has grown to 15 lakh tests per day.
India’s testing infrastructure has seen a significant boost with 2,220 labs across the country.
An average of more than 10 lakh tests conducted daily has ensured that the cumulative positivity rate is sustained at low levels and is presently following a downward trajectory.
The cumulative national Positivity Rate stands at 6.50% today. The daily positivity rate is just 3.14%. Higher volumes of testing eventually lead to low Positivity Rate.
19 States/UTs have weekly positivity rate more than the national average.
Below are the States with highest cumulative testing along with their respective positivity rates.
Uttar Pradesh has the highest cumulative testing with more than 2 Cr tests. Bihar, Tamil Nadu, Karnataka, Maharashtra and Andhra Pradesh are among the States with highest cumulative testing with more than 1 Cr tests.
The Recovery Rate has also increased to 94.66%. Total Recoveries have surpassed 92 lakhs today (92,15,581).
76.37% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Maharashtra has reported the maximum number of single day recoveries with 6,365 newly recovered cases. 4,735 people recovered in Kerala in the past 24 hours followed by 3,307 in Delhi.
75.11% of the new cases are from 10 States and UTs.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 5,032. It is followed by Maharashtra with 4,026 new cases.
402 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for 76.37% of new deaths. Delhi saw the maximum casualties (57). Maharashtra and West Bengal follow with 53 and 49 daily deaths, respectively.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
অপুনবা কেস মশিংদগী ৪% তাদুনা, ইন্দিয়াগী এক্তিব কেসলোদ লাখ ৩.৭৮ লেপ্পা লৈতনা হন্থরক্লি
নুমিৎ খুদিংগী পোজিতিবকী চাং অসি ৩.১৪%দা লেংদনা লৈরি
স্তেত/য়ু.তি.শিং ১৯অসিদা চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইবগী চাং অসি লৈবাক্কী ওইবা চাংচৎ অসিদগী হেন্না লৈরি
09 DEC 2020 11:12AM by PIB Imphal
হৌজিক ওইরিবা ইন্দিয়াগী অপুনবা এক্তিব কেস হন্থরকপা অসি লেপ্পা লৈতনা চৎথরি। লৈবাক অসিগী এক্তিব কেসলোদ অসি ৩,৭৮,৯০৯দা লৈরি। অপুনবা পোজিতিব কেস্তা এক্তিব কেসকী শরুক অসি মখা তানা ৩.৮৯%দা হাইথরক্লি।
নুংতিগী ফগৎলকপগী চাং অসিনা নুংতিগী অনৌবা কেসশিং অসিদগী হেন্দুনা অপুনবা ওইনা এক্তিব কেসলোদ হন্থরকপা অসি শোইদনা লৈরি। পুং ২৪ অসিগী মনুংদা অপুনবা এক্তিব কেসলোদ অসি ৪,৯৬৭ কেস্তা হন্থরকপগী রেকোর্দ লৈরি।
ইন্দিয়াদা পুং ২৪ অসিগী মনুংদা নুংতিগী ওইবা ফগৎলকপা অসিনা নুংতিগী ওইবা অনৌবা কেস্তগী হেন্দুনা চৎলি। মরক অসিদা পুং ২৪ অসিগী মনুংদা পোজিতিব ওইবা মীওই ৩২,০৮০ থেংনরি, হায়রিবা মতম অসিমক্তদা ইন্দিয়াগী ওইনা অনৌবা ফগৎলকপা ৩৬,৬৩৫ অমা রেজিস্তর তৌরি।
ইন্দিয়াগী ওইনা অপুনবা তেস্ত তৌবা চৎথরকপা অসি করোর ১৫ (১৪,৯৮,৩৬,৭৬৭)রোম লৈরি। নুমিৎ খুদিংগী তেস্ত মিল্লিয়ন অমা তৌনবগী ৱাফম ঙাক্লদুনা, পুং ২৪ অসিদা সেম্পল ১০,২২,৭১২ তেস্ত তৌখ্রে।
ইন্দিয়াগী তেস্ত তৌফম মফমশিং অসি মশক থোক্না লেব ২,২২০ লৈবাক শিনবা থুংনা উবা ফংলি।
চাংচৎতা লাখ ১০ হেন্না নুমিৎ খুদিংগী তেস্ত চৎথদুনা পোজিতিবগী চাং অসি নেম্না থম্লি অমসুং হৌজিক্কী ওইনা হায়থরক্লি।
ঙসিগী ওইনা পোজিতিবকী চাং অসি ৬.৫০% তা লৈরি। নুতিগী ওইবা পোজিতিবকী চাং অসি ৩.১৪%দা লৈরি। তেস্ত তৌবগী চাং অসি হেনগৎলকপনা পোজিতিবকী চাং অসি নেম্না লৈরি।
স্তেত/য়ু.তি.শিং ১৯অসিদা চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইবগী চাং অসি লৈবাক্কী ওইবা চাংচৎ অসিদগী হেন্না লৈরি
উত্তর প্রদেশনা তেস্ত করোর ২ হেন্না তৌদুনা খ্বাইদগী ৱাংনা তেস্ত তৌবা ওইরি। বিহার, তামিল নাদু, কর্নাতকা, মহারাস্ত্রা অমসুং অন্ধ্র প্রদেশ হায়রিবা স্তেতশিং অসি তেস্ত করোর অমগী মথক্তা তৌদুনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
অনাবা ফগৎলকপা অসিগী চাং অসি ৯৪.৬৬%দা হেনগৎলক্লি। অপুনবা ফগৎলকপা অসি ঙসি লাখ ৯২ (৯২,১৫,৫৮১) য়ৌখ্রে।
অনৌবা ফগৎলকপা ৭৬.৪৭% কেস অমদি স্তেত/য়ু.তি.শিং ১০অসিদা উবা ফংলি।
মহারাস্ত্রানা নোংমগী নুমিৎতা অনৌবা অনাবা ফগৎলকপা কেস ৬,৩৬৫ লৈদুনা খ্বাইদগী য়াম্বগী রিপোর্ত লৈরি। পুং ২৪ অসিদা কেরলাদা মীওই ৪,৭৩৫ ফগৎলকপা অমসুং দিল্লীদা ৩,৩৯৬ ওইদুনা মতুংদা লৈরি।
অনৌবা কেসশিং ৭৫.১১% অমদি স্তেত/য়ু.তি.শিং ১০অসিদা উবা ফংলি।
কেরলাদা ৫,০৩২ ওইদুনা অনৌবা কেসকী খ্বাইদগী ৱাংবা রিপোর্ত লৈরি। মতুংদা মহারাস্ত্রানা অনৌবা কেস ৪,০২৬ ওইদুনা চৎলি।
পুং ২৪ অসিদা অশিবগী কেস ৪০২গী রিপোর্ত লৈরি।
স্তেতশিং/য়ু.তি.শিং ১০ অসিদা নৌনা অশিবা ৭৬.৩৭% লৈরি। দিল্লীনা খ্বাইদগী য়াম্না শিবা (৫৭) ওইরি। মহারাস্ত্রা অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গালনা ৫৩ অমসুং ৪৯ অসি মথংশিৎনা নুমিৎ খুদিংগী অশিবগী পাউ লৈরি।