Ministry of Information & Broadcasting
Shri Prakash Javadekar along with Shri Hardeep Singh Puri releases book ‘PM Modi and his Government’s special relationship with Sikhs’
30 NOV 2020 4:45PM by PIB Delhi
Union Minister for Information and Broadcasting Shri Prakash Javadekar today released a booklet ‘PM Modi and his Government’s special relationship with Sikhs’ along with Union Minister for Civil Aviation and Housing and Urban Affairs Shri Hardeep Singh Puri. The book was release in three languages Hindi, Punjabi and English.
During the occasion, Shri Hardeep Puri congratulated the Shri Javadekar and Ministry of I&B for bringing out the book. Shri Puri listed out the path-breaking decisions taken a year ago for celebrating 550th birth anniversary of Shri Guru Nanak Dev Ji, which comprise the booklet released today.
Speaking on the decisions the Minister said that it was decided to establish a Chair on Guru Nanak Dev Ji’s teachings in a University in United Kingdom and Canada and talks are underway to establish it in Canada. The Minster added that whatever decisions have been taken, have been implemented in record time. He credited the Prime Minister for personally supervising the smallest of arrangements and personally seeing off the first Jattha for Kartarpur Corridor.
Among the other important decision, the Minister highlighted the decision on no taxation on Langars, FCRA Registration to Sri Harmandir Sahib, allowing global Sangat participation, revision of ‘Blacklist’ as per demand of Sikh community et al.
The Minister reiterated the Union Government’s commitment to teachings of Guru Nanak Dev Ji on Sustainable Development and women empowerment and said the teachings of Guru Maharaj have been incorporated in the agenda of the Government.
Shri Amit Khare, Secretary, Ministry of I&B was also present on the occasion. The booklet produced by Bureau of Outreach Communication under Ministry of I&B has been released on the occasion of birth anniversary of Shri Guru Nanak Dev Ji.
The book can be accessed at
https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/English.pdf
Saurabh Singh

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
শ্রী প্রকাস জাবরেকারনা শ্রী হরদিপ সিংহ পুরিগা লোয়ন্না লাইরিক ‘প্রধান মন্ত্রী মোদী অমসুং সিখশিংগা মহাক্কী সরকারগা লৈনবা অখন্নবা মরী’ ফোঙখ্রে
30 NOV 2020 4:45PM by PIB Imphal
ঙসি ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিংগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী প্রকাস জাবরেকারনা সিবিল এভিএসন অমসুং হাওসিং অমসুং অর্বান এফেয়ার্সকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী হরদিপ সিংহ পুরিগা লোয়ন্না ‘প্রধান মন্ত্রী মোদী অমসুং সিখশিংগা মহাক্কী সরকারগা লৈনবা অখন্নবা মরী’ হায়না মমিং থোনবা লাইরিক অমা ফোঙখ্রে। লাইরিক অসি হিন্দি, পঞ্জাবী অমসুং ইংলিস লোনশিংদা ফোঙখি।
থৌরম অদুদা লাইরিক অসি পুথোকপগীদমক শ্রী হরদিপ সিংহ পুরিনা শ্রী জাবরেকার অমসুং ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মিনিস্ত্রি থাগৎখি। ঙসি ফোঙখিবা লাইরিক অদুদা য়াওরিবা শ্রী গুরু নানক দেব জিগী চহি ৫৫০সুবা মপোক কুমওন থৌরম পাংথোক্নবগীদমক চহি অমগী মমাংদা লৌখিবা শিংথানিংঙাই ওইরবা ৱারেপশিং অদু শ্রী পুরিনা পাথোকখি।
ৱারেপশিং অদুগী মতাংদা মিনিস্তরনা হায়খি য়ুনাইতেদ কিংদমগী য়ুনিভর্সিতি অমদা অমসুং কনাদাদা গুরু নানক দেব জিগী পাউতাকশিংগী চিয়র অমা লিংখৎনবা ৱারেপ লৌখি অমসুং মসি কনাদাদা লিংখৎনবা ৱারি শানবা মখা চৎথরি। লৌখিবা ৱারেপ খুদিংমক অপীবা মতমগী মনুংদা থবক ওইনা পাংথোক্লে। খ্বাইদগী পীকপা থবকশিং মশামক্না য়েংশিনবগীদমক অমসুং মশামক্না কারতারপুর কোরিদোরদা অহানবা জাতথা লমথাবগীদমক মহাক্না প্রধান মন্ত্রী থাগৎখি।
অতোপ্পা মরুওইবা ৱারেপশিংগী মনুংদা য়াওরিবা লঙ্গরশিংদা তেক্স লৌদনবা ৱারেপ, শ্রী হরমান্দির সাহিব এফ.সি.আর.এ রেজিস্তার তৌবা, মালেমগী ওইনা সঙ্গাত শরুক য়ানবা অয়াবা পীবা, সিখ মীয়াম্না পাম্বা মতুংইন্না ‘ব্লেকলিস্ত’ হন্না য়েংশিনবগী ৱাফম মিনিস্তরনা ফোঙদোকখি।
তুংকোইনা চৎনগদবা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং অমসুং নুপীশিংদা শক্তি পীবগী মতাংদা গুরু নানক দেব জিগী পাউতাকশিংদা কেন্দ্র সরকারনা পীরিবা থাজবশিং অমুক হন্না পল্লদুনা মিনিস্তরনা হায়খি সরকারগী পান্দমদা গুরু মহারাজগী পাউতাকশিং য়াওরে।
থৌরম অদুদা ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মিনিস্ত্রিগী সেক্রেতরি, শ্রী অমিত খারেসু শরুক য়াখি। ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈবা বিউরো ওফ আউদরিচ কম্মুনিকেসন্না পুথোকপা লাইরিকমচা অদু শ্রী গুরু নানক দেব জিগী মপোক কুমওন থৌরমদা ফোঙখ্রে।
লাইরিক অদু মসিদা ফংগনি
https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/English.pdf