Ministry of Finance
Income Tax Department conducts searches in Tamil Nadu
29 NOV 2020 12:55PM by PIB Delhi
The Income Tax Department conducted searches on 27/11/2020 in the case of an IT SEZ developer, its ex-Director and a prominent stainless-steel supplier in Chennai. The search operation was carried out at 16 premises located in Chennai, Mumbai, Hyderabad and Cuddalore.
The evidences unearthed include unaccounted assets worth about Rs. 100 crore accumulated by the ex-Director and his family members in the past 3 years. The search further unearthed that the IT SEZ developer claimed bogus work-in-progress expenses of about Rs. 160 crore in an under-construction project. The entity had also claimed capital expenses of around Rs. 30 crore on account of bogus consultancy fees in an operational project and inadmissible interest expenses to the extent of Rs. 20 crore was also claimed by the entity.
The search further revealed certain share purchase transactions relating to the IT SEZ developer. The shares of this entity were sold by its erstwhile shareholders, a resident and a non-resident entity, which routed its investment through a Mauritius intermediary, for about Rs. 2300 crore in FY 2017-18 but capital gains out of this sale transaction were not disclosed to the department.
Investigation is in progress to determine the undisclosed capital gains in the hands of both the shareholders. Other land transactions involving cash payments and an issue relating to Compulsory Convertible Debentures are also under examination
The evidences found in the premises of the Stainless-steel supplier revealed that the supplier group has been conducting three sets of sales: accounted; unaccounted and partly-accounted. The unaccounted and partly-accounted sales amount to more than 25% of the total sales each year. Further, the assessee group has provided sales accommodation bills to various customers and received commission of more than 10% on these transactions. While the quantification of unaccounted income is being carried out currently, it is estimated to be around Rs. 100 crore. The related concerns of the assessee group are involved in financing, money lending and real estate development. The unaccounted transactions conducted by these entities and the unaccounted capital/loan infusion in these entities are estimated to be around Rs.50 crore.
The searches, so far, have resulted in the detection of undisclosed income of more than Rs. 450 crore.
Further investigations are in progress.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তনা তামিল নাদুদা থি-হুন্বা চৎথখ্রে
29 NOV 2020 12:55PM by PIB Imphal
ইনকম তেক্স দিপার্তমেম্তনা চেনাইদা আই.তি. এস.ই.জেৎ দিবলপ্পর, মসিগী এক্স-দাইরেক্তর অমসুং মমিং লৈরবা স্তেনলেস-স্তীল সপ্লাই তৌবা মীওই অমগী মথক্তা লৈবা কেস অমদা থি-হুম্বা চৎথখ্রে। থি-হুম্বগী থবক অসি চেনাই, মুম্বাই, হায়দ্রবাদ অমসুং কৎদালোরদা লৈবা মফম ১৬তা চৎথখি।
খুদম ওইবা য়াবা লুপা করোর ১০০ রোমগী ওইবা থাবা য়াদবা লল কয়া অমা এক্স-দাইরেক্তর অমসুং মহাক্কী ইমুংনা হৌখিবা চহি ৩ অসিদা শিজিন্নবা থেংনরকখি। মখা তানা থি-হুম্বা অসিদা আই.তি. এস.ই.জেৎ দিবলপ্পর অসিনা শাশিন্নবা চাদিং তৌদুনা লুপা করোর ১৬০গী প্রোজেক্ত তৌরম্বা থেংনরকখি। হায়রিবা কাঙবু অসিনা লুপা করোর ৩০গী শাশিন্নবা কন্সলতেন্সি ফী অসি প্রোজেক্তকী কেপিতেল ওইবা চাদিং তৌবা অমসুং পীফম থোক্তবা চাদিং ওইনা লুপা করোর ২০ হেন্না শিজিন্নবগী থেংনরি।
থি-হুম্বা অসিনা মখা তানা আই.তি. এস.ই.জেৎ দিবলপ্পরগা পোৎ-চৈ লৈবগী মরী লৈন্নবা খংলক্লি। কাংবু অসি অরীবা সেয়রহোল্দরগা লৈবগী সেয়র তৌবা, মফম অদুগী মীওই অমা অমসুং অতোপ্পা কাংবু অমা, হায়রিবা অসি মোরিসিয়সগী ইন্তরমেদিএরি অমদা শেন্থং তৌদুনা ২০১৭-১৮দা লুপা করোর ২৩০০ অসি ফংখি।
থি-হুম্বগী থবক অসি সেয়রহোল্দর অনিগী খুত্তা লৈরিবা খংহন্দনা লৈরিবা কেপিতেল গেন অসি খংদোক্নবনি। অতোপ্পা লম লৈবা-য়োনবদা চেন্নবা পৈশা পীবা অমসুং কনভর্তিবল দেবেনচরগা মরী লৈনবা অসিসু য়েংশিল্লি।
স্তেনলেস-স্তীল সপ্লাই তৌবা মীওই অমগী মফম অমদগী ফংবা খুদম অমনা খংহল্লি মদুদি সপ্লাই তৌবা মীওইশিং অসিনা পোৎ য়োনবা মখল অহুম চৎথরি মদুদি: একাউন্তেৎ, অনএকাউন্তেৎ অমসুং পার্তলি-একাউন্তেৎ অসিনি। অনএকাউন্তেৎ অমসুং পার্তলি-একাউন্তেৎ পোৎ য়োনবা অসিনা অপুনবা য়োনবদা চহি খুদিংগী ২৫% নি। মখা তানা, এসেসি কাংবু অসিনা য়োনখিবশিং অসিগী বিল অসি মখল কয়াগী কস্তম্মরশিংগী ১০% ফংলি। হায়রিবা পোৎশিং অসি য়োনবগী হৌজিক পুথোকপদা পাবদা লুপা করোর ১০০ রোম ওইরি। মরী লৈনবা এসেসি অসিগী কাংবু অসি ফাইনান্সকী ওইবা, পৈশা শান্দোকপা অমসুং রিএল ইস্তেত চাওখৎহনবা অসিনি। কাংবু অসিনা চৎথরিবা মশিং থাদবা পোৎ লৈবা, কেপিতেল/লোন অসি চাওরাক্না লুপা করোর ৫০ রোম্নি।
থি-হুম্বা অসিদা হৌজিক ফাওবদা লোৎতুনা লৈরম্বা ইনকম লুপা করোর ৪৫০ থিদোকপা ঙমখি।
মখা তানা থি-হুন্বা চৎথরি।