Ministry of Finance
Monthly Review of Accounts of Union Government of India upto the month of October, 2020 for the Financial Year 2020-21
27 NOV 2020 4:56PM by PIB Delhi
The Monthly Account of the Union Government of India upto the month of October, 2020 has been consolidated and reports published. The highlights are given below:-
The Government of India has received ₹7,08,300 crore (31.54% of corresponding BE 2020-21 of Total Receipts) upto October, 2020 comprising ₹ 5,75,697 crore Tax Revenue (Net to Centre), ₹1,16,206 crore of Non Tax Revenue and ₹16,397 crore of Non Debt Capital Receipts. Non Debt Capital Receipts consists of Recovery of Loans (₹10,218 crore) and Disinvestment proceeds (₹6,179 crore)
₹2,97,174 crore has been transferred to State Governments as Devolution of Share of Taxes by Government of India upto this period which is ₹69,697 crore lower than the previous year.
Total Expenditure incurred by Government of India is ₹16,61,454 crore (54.61% of corresponding BE 2020-21), out of which ₹14,64,099 crore is on Revenue Account and ₹1,97,355 crore is on Capital Account. Out of the Total Revenue Expenditure, ₹3,33,456 crore is on account of Interest Payments and ₹1,85,400 crore is on account of Major Subsidies.

ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
2020-21 ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷର ଅକ୍ଟୋବର, 2020 ମାସ ସୁଦ୍ଧା ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ଖାତାର ମାସିକ ସମୀକ୍ଷା
27 NOV 2020 4:56PM by PIB Bhubaneswar
2020-21 ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷର ଅକ୍ଟୋବର, 2020 ମାସ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭାରତ ସରକାରଙ୍କର ମାସିକ ଖାତାକୁ ସମ୍ମିଶ୍ରଣ କରାଯାଇଛି ଏବଂ ଏହାର ରିପୋର୍ଟ ପ୍ରକାଶିତ ହୋଇଛି। ଯାହାର ପ୍ରମୁଖ ଦିଗଗୁଡ଼ିକ ନିମ୍ନରେ ଦିଆଗଲା:-
2020-21 ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷର ଅକ୍ଟୋବର, 2020 ମାସ ସୁଦ୍ଧା ଭାରତ ସରକାର ମୋଟ 7,08,300 କୋଟି ଟଙ୍କାର ରାଜସ୍ୱ (ମୋଟ ସଂଗ୍ରହ ସହ ଜଡ଼ିତ 2020-21 ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷ ବଜେଟର 31.54 ପ୍ରତିଶତ) ସଂଗ୍ରହ କରିଛନ୍ତି । ଏଥିମଧ୍ୟରୁ 5,75,697କୋଟି ଟଙ୍କା ଟିକସ ରାଜସ୍ୱ(କେନ୍ଦ୍ରକୁ ମୋଟ), 1,16,206 କୋଟି ଟଙ୍କା ଅଣଟିକସ ରାଜସ୍ୱ ଏବଂ 16,397 କୋଟି ଟଙ୍କା ଅଣ ଋଣ ପୁଞ୍ଜି ସଂଗ୍ରହ ରହିଛି। ଅଣ ଋଣ ପୁଞ୍ଜି ସଂଗ୍ରହରେ ଋଣ ଆଦାୟ(10,218କୋଟି ଟଙ୍କା) ଏବଂ ପୁଞ୍ଜି ପ୍ରତ୍ୟାହାର (6,179 କୋଟି ଟଙ୍କା) ସାମିଲ ରହିଛି।
ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଏହି ଅବଧି ସୁଦ୍ଧା ଟିକସ ଅଂଶବିଶେଷ ସ୍ୱରୂପ ରାଜ୍ୟ ସରକାରମାନଙ୍କୁ 2,97,174 କୋଟି ଟଙ୍କା ହସ୍ତାନ୍ତର କରାଯାଇଛି, ଯାହାକି ଗତବର୍ଷ ତୁଳନାରେ 69,697କୋଟି ଟଙ୍କା କମ ବୋଲି ଜଣାପଡ଼ିଛି।
ଭାରତ ସରକାରଙ୍କର ମୋଟ ବ୍ୟୟ 16,61,454 କୋଟି ଟଙ୍କା(ବଜେଟ ଅନୁମାନ 2020-21ର 54.61 ପ୍ରତିଶତ) ଥିଲା, ଯେଉଁଥିରୁ 14,64,099 କୋଟି ଟଙ୍କାର ରାଜସ୍ୱ ଖାତାରୁ ଏବଂ 1,97,355 କୋଟି ଟଙ୍କା ପୁଞ୍ଜି ଖାତାରୁ କରାଯାଇଛି। ମୋଟ ରାଜସ୍ୱ ବ୍ୟୟ ମଧ୍ୟରୁ 3,33,456 କୋଟି ଟଙ୍କା ସୁଧ ପରିଶୋଧ ଆକାରରେ କରାଯାଇଥିବା ବେଳେ 1,85,400 ସବସିଡି ଆକାରରେ କରାଯାଇଛି।