শেল-থুম মন্ত্রালয়
শেনবা চহি ২০২০-২১গীদমক্তা ওক্তোবর থা, ২০২০ ফাওবদা ভারত সরকারগী একাউন্তকী থাগী রিভ্যু
27 NOV 2020 4:56PM by PIB Imphal
ওক্তোবর থা, ২০২০ ফাওবগী ভারত সরকারগী থাগী একাউন্ত খোমজিন/তাশিনখ্রে অমসুং রিপোর্তশিং ফোংখ্রে। ৱারোল মখাদা পীরিঃ-
ভারত সরকারনা ওক্তোবর, ২০২০ ফাওবদা লুপা করোর ৭,০৮,৩০০ (অপুনবা ফংখিবগী মরী লৈনবা বি.ই. ২০২০-২১গী ৩১.৫৪%) ফংখ্রে, মসিদা লুপা করোর ৫,৭৫,৬৯৭গী তেক্স রেভিন্যু (কেন্দ্রদা নেৎ), লুপা করোর ১,১৬,২০৬কী নন তেক্স রেভিন্যু অমসুং লুপা করোর ১৬,৩৯৭গী নন দেব্ত কেপিতেল রিসিপ্তশিং য়াওরি। ভারত সরকারনা নন দেব্ত কেপিতেল রিসিপ্তশিংদা লোনশিংগী রিকভরী (লুপা করোর ১০,২১৮) অমসুং দিসইনভেস্তমেন্ত প্রোসীদ (লুপা করোর ৬১৭৯) করোর ২,৯৭,১৭৪ অসি রাজ্য সরকারশিংদা মতম অসি ফাওবগী তেক্সশিংগী দিভোলুসন শিয়র ওইনা রাজ্য সরকারশিংদা ত্রান্সফর তৌখ্রে মসি মমাংগী চহিদগী তারবনি।
ভারত সরকারগী হেনগৎখিবা অপুনবা চাদিং অসি লুপা করোর ১৬,৬১,৪৫৪ (মরী লৈনবা বি.ই. ২০২০-২১গী ৫৪.৬১%)নি, মসিগী মনুংদা লুপা করোর ১৪,৬৪,০৯৯ অসি রেভেন্যু একাউন্তনি অমসুং লুপা করোর ১,৯৭,৩৫৫ অসিনা কেপিতেল একাউন্তনি। অপুনবা রেভিন্যুগী চাদিংগী মনুংদগী, লুপা করোর ৩,৩৩,৪৫৬ অসি শেন্দোয় থিবদা অমসুং লুপা করোর ১,৮৫,৪০০ অসিনা মরুওইবা সবসিদীশিং পীবদা তৌখিবা চাদিংনি।

Ministry of Finance
Monthly Review of Accounts of Union Government of India upto the month of October, 2020 for the Financial Year 2020-21
27 NOV 2020 4:56PM by PIB Delhi
The Monthly Account of the Union Government of India upto the month of October, 2020 has been consolidated and reports published. The highlights are given below:-
The Government of India has received ₹7,08,300 crore (31.54% of corresponding BE 2020-21 of Total Receipts) upto October, 2020 comprising ₹ 5,75,697 crore Tax Revenue (Net to Centre), ₹1,16,206 crore of Non Tax Revenue and ₹16,397 crore of Non Debt Capital Receipts. Non Debt Capital Receipts consists of Recovery of Loans (₹10,218 crore) and Disinvestment proceeds (₹6,179 crore)
₹2,97,174 crore has been transferred to State Governments as Devolution of Share of Taxes by Government of India upto this period which is ₹69,697 crore lower than the previous year.
Total Expenditure incurred by Government of India is ₹16,61,454 crore (54.61% of corresponding BE 2020-21), out of which ₹14,64,099 crore is on Revenue Account and ₹1,97,355 crore is on Capital Account. Out of the Total Revenue Expenditure, ₹3,33,456 crore is on account of Interest Payments and ₹1,85,400 crore is on account of Major Subsidies.