Cabinet
Cabinet approves signing of the Memorandum of Understanding between India and Spain to develop scientific and technical collaborations in astronomy
04 NOV 2020 3:37PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi was apprised of signing of a Memorandum of Understanding (MoU) between Indian Institute of Astrophysics (IIA), Bengaluru and the Instituto de Astrofisica de Canarias (IAC) and the GRANTECAN, S.A. (GTC), Spain to develop scientific and technical collaborations in astronomy field.
The activities to be carried out under this MoU will lead to (i) new scientific results; (ii) new technologies; (iii) Capacity building through increased scientific interaction and training; (iv) joint scientific projects etc.
The joint research projects, training programmes, conferences, seminars etc. under the MoU will be open to all qualified scientists, students and technologists and will be supported solely on the basis of scientific merit and experience. The development of segmented telescope technologies as well as the development of robotic telescopes and other future potential specific collaborations.

মন্ত্রীমন্দল
এস্ত্রোনোমীদা বৈজ্ঞানিক অমদি তেক্নিকেলগী তেংবাংশিং পীনবা হেনগৎহন্নবা ভারত অমসুং স্পেনগী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিংগী খুৎয়েক পীনবদা কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দলনা অয়াবা পীখ্রে
04 NOV 2020 3:37PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দলদা ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুৎ ওফ এস্ত্রোফিজিক্স (আই.আই.এ.), বেঙ্গলুরু অমসুং ইন্সতিত্যুতো দে এস্ত্রোফিজিকা দে কেনরিয়া (আই.এ.সি.) অমসুং গ্রান্দেকান, এস.এ. (জি.তি.সি.), স্পেনগী মরক্তা এস্ত্রোনোমীদা বৈজ্ঞানিক্কী অমদি তেংবাং পীনবা অসি ফগৎহন্নবগীদমক্তা মোমোরেন্দম ওফ অন্দর্সতেন্দিংগী খুৎয়েক পীনবা অসিগী মতাংদা খঙহনখ্রে।
মসিগী ওম.ও.য়ু. অসিদা পায়খৎখ্রিবা থবকশিং অসি (i) অনৌবা বৈজ্ঞানিক ওইবা রিজল্তশিং; (ii) অনৌবা তেক্নোলোজীশিং; (iii) বৈজ্ঞানিক ওইবা মওংদা ৱারী-ৱাতাই শানবা অমদি ত্রেনিংদগী কেপাসিতী বিল্দিং হেনগৎহনবা; (iv) অপুনবা বৈজ্ঞানিক প্রোজেক্তশিংনচিংবা।
এম.ও.য়ু. অসিগী মখাদা অপুনবা রিসর্চ প্রোজেক্তশিং, ত্রেনিং প্রোগ্রামশিং, কনফরেন্স, সেমিনারনচিংবশিং অসি মহৈগী থাক নীংথিনা লৈরবা বৈজ্ঞানিকশিং, মহৈরোয়শিং অমসুং তেক্নোলোজিস্তশিংগীদমক্তা হাংদোক্লগনি অমদি বৈজ্ঞানিক্কী ওইবা মেরিৎ অমদি এক্সপরিএন্সতা য়ুম্ফম ওইবখক্তদা য়েংলগা শৌগৎকনি। সেগ্মেন্তেদ তেলেস্কোপ তেক্নোলোজীশিং শেমগৎপগা লোয়ননা রোবোতিক তেলোস্কোপশিং শেমগৎকনি অমদি অতৈ তুংগী অফবা মরুওইবা তেংবাংশিং পীনগনি।