Ministry of Law and Justice
Tele-Law touches a new milestone; 4 Lakh beneficiaries received legal advice under the initiative through CSC
2.05 lakh advices have been enabled during the first seven months of FY-20-21 as against total 1.95 lakh advices given till April 2020
03 NOV 2020 3:17PM by PIB Delhi
Tele-Law has touched a new milestone on 30th October 2020 with 4 Lakh beneficiaries having received legal advice under this through CSCs (Common Service Centres). As against total 1.95 lakh advices given till April 2020 since the launch of the programme, 2.05 lakh advices have been enabled during the first seven months of this financial year.
Embarking on the “Digital India Vision” of the Government of India, Department of Justice has been harnessing “emerging” and “indigenous” digital platforms to accelerate and make access to justice a reality for all. In meeting this objective, Tele-Law programme was launched in 2017 to address cases at pre–litigation stage. Under this programme, smart technology of video conferencing, telephone /instant calling facilities available at the vast network of Common Service Centres at the Panchayat level are used to connect the indigent, down-trodden, vulnerable, unreached groups and communities with the Panel Lawyers for seeking timely and valuable legal advice.
Especially designed to facilitate early detection, intervention and prevention of the legal problems, the Tele-Law service is proactively outreached to groups and communities through a cadre of frontline volunteers provided by NALSA and CSC- e Gov. These grassroot soldiers have been additionally equipped with a mobile application to pre-register and schedule appointment of the applicants during their field activity. Dedicated pool of lawyers has been empanelled to provide continued legal advice and consultation to the beneficiaries. Enriching IEC has been uploaded on its public portal that may be accessed on https://www.tele-law.in/. Separate Dashboard has been developed for capturing real time data and nature of advice rendered. In order to ensure district level granularity in the near future, data is also being pushed to the PMO Prayas Portal.

লো অমসুং জস্তিস মন্ত্রালয়
তেলি-লোনা মশক থোকপা মায় পাকপা অমা অমুক হন্না ফংখ্রে; সি.এস.সি.না পায়খৎলকপা থবক্কী মখাদা বেনিফিসিয়রী লাখ ৪না ৱায়েল-পথাপকী ওইবা পাউতাক ফংখ্রে
শেনবা চহি ২০২০-২১গী এপ্রীল ২০২০ ফাওবা পুন্না লাখ ১.৯৫দা পাউতাক পীখিবা মতমদা অহানবা থা তরেৎতা লাখ ২.০৫দা পাউতাক পীখি
03 NOV 2020 3:17PM by PIB Imphal
তেলি-লোনা ওক্তোবর ৩০, ২০২০দা বেনিফিসিয়রী লাখ ৪দা সসি.এস.সি.(কমন সর্ভিস সেন্তর)গী মখাদা ৱায়েল-পথাপকী ওইবা পাউতাক পীখিবা অসিমক মশক থোকপা মায় পাকপা অমনি হায়বা তাক্লে। থৌরম অসি হৌরবা মতুংদা এপ্রীল ২০২০দা অপুনবা লাখ ১.৯৫দা পাউতাক পীখিবদা শেনবা চহিগী অহানবা থা তরেত্তা লাখ ২.০৫দা পাউতাক পীখি।
ভারত সরকারগী "দিজিতেল ইন্দিয়া ভিজন"গী থোংদা জস্তিশ বিভাগনা ‘মীপুম খুদিংমক্কী ওইবা ৱেয়েল-পথাপ’ অসি অশেংবা মওংদা ফংহন্দুনা অমদি মীপুম খুদিংমক্না ৱায়েল-পথাপ ফংহন্নবগীদমক্তা "হৌগৎলক্লিবা" অমসুং "ইরমগী ওইবা" দিজিতেল প্লেৎফোর্মশিং শিজিন্নখি। মসিগী পান্দম অসি য়ৌনবগীদমক্তা ২০১৭দা হৌদোকখিবদগী হৌনা অহানবা তাঙ্কক অসিমক্তদা কেসশিং লোইশিন্ননবগীদমক্তা তেলী-লোগী থৌরম অসি হৌদোকখি। মসিগী থৌরম অসিগী মখাদা লায়রবা, শোত্থরবা, তোল্ল-তারবা অমদি অরাপ্পা মফমশিংদা লৈবা মীওই কাংলুপশিং অমদি খুরুপশিংদা মতম চানা অমদি মমল লৈবা ৱায়েল-পথাপকী পাউতাকশিং ফংহন্নবগীদমক্তা উকীলশিং য়াওশিনহনখ্রে অমদি মসিগীদমক্তা পঞ্চায়েৎকী থাক্তা কমন সর্ভিশ সেন্তরশিং অসি পাক-চাউনা শন্দোকপা নেতৱর্কতা ফংবা ভিদিও কনফরেন্সিং, তেলিফোন/ইন্সতেন্ত কোলিংগী খুদোংচাবশিংগী স্মার্ত তেক্নিক শিজিন্নখ্রে।
ৱায়েল-পথাপকী ওইবা খুদোংচাদবশিং অসি হৌরকপদা মশক খংদোক্নবা, মতেং পাংশিন্নবগী অমদি থিংনবগী খুদোংচাবা অসিগীদমক্তা মরুওইবা মওংদা শেমগৎ-শাগৎপা তেলী-লোগী সর্ভিস, এন.এ.এল.এস.এ. অমসুং সি.এস.সি. ই-গবর্নমেন্তকী থোংদা মমাং থানা থবক তৌরিবা ভোলুন্তিয়রশিংগী কেদর অমগী থোংদগী অরাপ্পা মফমশিংদা লৈবা মীওই কাংবুশিং অমদি কাংলুপশিংদা য়ৌহল্লি। মসিগী য়াম্না খ্বাইদগী মরু ওইবা থাক্তা থবক তৌরিবা লান্মীশিং অসিদা ফিল্দদা থাবক তৌরিঙৈগী মতমদা এপ্লিকান্তশিংগী প্রি-রেজিস্তর তৌনবা অমদি মতম য়াত্তুনা থম্লবা এপোইন্তমেন্তশিং লৌনবা মোবাইল এপ্লিকেসন অমা হেন্না শিজিন্নহল্লি। বেনিফিসিয়রীশিংদা মখা তাবা ৱায়েল-পথাপকী ওইবা পাউতাক পীনবা অমদি ৱা তান্ননবা ফংহন্নবা উকীলশিংগী কত্থোক্নলা পুল অমা ইম্পেনেল তৌখ্রে। মরাং কাইনা লৈরবা আই.ই.সি.দা মাগী ময়ামগী ওইবা পোর্তেলদা অপলোদ তৌরিবা অসি https://www.tele-law.in/ দা এক্সেস তৌবা য়াই। রিএল তাইম দেতা অমসুং পীরিবা পাউতাক্কী মওং য়েংলগা তোঙানবা দেশবোর্দ শেমগৎখ্রে। নক্না লাক্কদৌরিবা মতমদা জিলাগী থাক্কী মথং-মথংগী ওইবা ৱারোলগী থাক অসি নিংথিহন্নবগীদমক্তা মসিগী দেতা অসিদা পি.এম.ও. প্রয়াশ পোর্তেলদসু হাপচিল্লগনি।