Ministry of Health and Family Welfare
India’s Case Fatality Rate (CFR) falls below 1.5%
23 States and UTs register a CFR lower than the national average
31 OCT 2020 11:24AM by PIB Delhi
India has witnessed a significant success in its collective fight against the global pandemic. The Case Fatality Rate (CFR) has fallen below 1.5%. On a progressive decline, the CFR is 1.49% today. India’s deaths per million is also at a very low level of 88 deaths per million.
The Centre-led strategy of TEST TRACE TRACK TREAT has focused on effective Containment Strategy, aggressive testing and standardized clinical management protocols based on comprehensive Standard of Care approach which includes use of anti coagulants and non-invasive oxygen. The effective implementation by the State/UT governments has resulted in early identification, prompt isolation and timely clinical management of the hospitalized cases. These have ensured that India’s COVID mortality is kept low and within manageable numbers.
India has one of the lowest fatality rates in the world. 551 deaths have been reported in last 24 hours in the country. There is a steady and consistent decline in the number of daily deaths.
As part of the COVID management and response policy, a unique initiative is to build the capacities of the ICU doctors in clinical management of critical patients towards reducing the fatality, e-ICU has been started by AIIMS, New Delhi. Twice a week, on Tuesdays and Fridays, tele/video -consultation sessions are held by knowledge and domain experts for the doctors manning ICUs in the State hospitals. These sessions started from 8th July 2020.
As a result, there are 23 States and UTs with CFR lower than the national average.
65% of the total deaths are recorded only in 5 States. Maharashtra contributes maximum with more than 36% to the total deaths.
10 States/UTs account for 85% of total deaths.
6 States/UTs register cumulative deaths below 100 whereas 8 States/UTs register deaths below 1000.
16 States/UTs have recorded deaths below 10,000.
59,454 new recoveries were added in last 24 hour whereas new recovered cases were 48,268. With this, the total number of recoveries has crossed 74 Lakh (7,432,829). Higher number of single day recoveries is also reflected in the continuous increase in the national recovery rate, which is at present 91.34%.
India continues to report a trend of steadily decreasing active cases. Presently the active cases comprise merely 7.16% of the total positive cases of the country standing at 5,82,649. Active cases are below 6 lakh for the second consecutive day.
79% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs .
Karnataka and Maharashtra has contributed the maximum to the single day recoveries with more than 8,000 cases followed by Kerala with more than 7,000 cases.
48,268 new confirmed cases were registered in the last 24 hours in the country.
78% of new confirmed cases are from 10 States and UTs. Kerala and Maharashtra have added the maximum to the new confirmed cases with more than 6,000 cases each followed by Delhi with more than 5,000 cases.
551 case fatalities have been reported in the past 24 hours. Of these, nearly 83% are concentrated in ten States/UTs.
More than 23% of new fatalities reported are from Maharashtra (127 deaths).

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତର କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ ହାର ଖସିଲା 1.5 ପ୍ରତିଶତ ତଳକୁ
• 23ଟି ରାଜ୍ୟ ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ମୃତ୍ୟୁ ହାର ଜାତୀୟ ହାର ଠାରୁ ନିମ୍ନରେ
31 OCT 2020 11:24AM by PIB Bhubaneswar
କରୋନା ମହାମାରୀ ବିରୋଧରେ ମିଳିତ ଭାବେ ଲଢ଼େଇରେ ଭାରତ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ସଫଳତା ପାଇପାରିଛି । ପଜିଟିଭ୍ ତୁଳନାରେ ମୃତ୍ୟୁ ହାର (କେସ୍ ଫାଟାଲିଟି ରେଟ୍-ସିଏଫଆର) 1.5%ରୁ ତଳକୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି । ନିମ୍ନମୁଖୀ ଧାରାରେ ଏହା ଆଜି 1.49% ରହିଛି । ପ୍ରତି ଦଶ ଲକ୍ଷଙ୍କର ଭାରତର ମୃତ୍ୟୁ ସଂଖ୍ୟା ବହୁ କମ୍ ଅର୍ଥାତ 88 ରହିଛି ।
କେନ୍ଦ୍ର ନେତୃତ୍ୱରେ ଟେଷ୍ଟ, ଟ୍ରାକ୍, ଟ୍ରେସ୍ ଏବଂ ଟ୍ରିଟ୍ ରଣନୀତି ସହ କଣ୍ଟେନମେଣ୍ଟ ନିଷ୍ପତ୍ତି, ନମୁନା ପରୀକ୍ଷାକୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିବା ଓ ଡାକ୍ତରଖାନାର ଚିକିତ୍ସା ପରିଚାଳନାକୁ ସଫଳତା ମିଳିଛି । ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ ଗୁଡ଼ିକ ଶୀଘ୍ର ଆକ୍ରାନ୍ତଙ୍କୁ ଚିହ୍ନଟ କରିବା, ତ୍ୱରିତ ସଙ୍ଗରୋଧ, ଡାକ୍ତରଖାନାରେ ଭର୍ତ୍ତି ହେଉଥିବା ଆକ୍ରାନ୍ତଙ୍କର ସମୟୋଚିତ ଚିକିତ୍ସା ଯୋଗୁ ଭଲ ଫଳ ମିଳିପାରିଛି । ଏହାଦ୍ୱାରା ଭାରତରେ କୋଭିଡ ମୃତ୍ୟୁ ହାର କମ୍ ରହିଛି ଏବଂ ଏହା ପରିଚାଳନା ସହଜ ହୋଇଛି ।
ବିଶ୍ୱରରେ କମ୍ କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ ହାର ରଖିବାରେ ଭାରତ ଅନ୍ୟତମ ଦେଶ । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 551 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି । ପ୍ରତିଦିନ ମୃତ୍ୟୁ ସଂଖ୍ୟା କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ନିମ୍ନମୁଖୀ ଧାରାରେ ରହିଛି ।
କୋଭିଡ ପରିଚାଳନାର ଅଂଶବିଶେଷ ଭାବେ ଆଇସିୟୁ ଡାକ୍ତର ଏବଂ ଡାକ୍ତରଖାନାରେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ପରିଚାଳନାରେ ଦକ୍ଷତା ବୃଦ୍ଧି କରିବାକୁ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ପଦକ୍ଷେପ ନିଆଯାଇଛି । ଗୁରୁତର ଆକ୍ରାନ୍ତଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁସଂଖ୍ୟା ହ୍ରାସ କରିବା ଲାଗି ଦିଲ୍ଲୀ ଏମ୍ସ ଦ୍ୱାରା ଇ-ଆଇସିୟୁ ଆରମ୍ଭ କରାଯାଇଛି । ରାଜ୍ୟ ଡାକ୍ତରଖାନା ଗୁଡ଼ିକରେ ଆଇସିୟୁ ପରିଚାଳନା କରୁଥିବା ଡାକ୍ତରମାନଙ୍କ ସହ ସପ୍ତାହକୁ ଦୁଇଥର ଅର୍ଥାତ ମଙ୍ଗଳବାର ଓ ଶୁକ୍ରବାର ଟେଲିଫୋନ ଏବଂ ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ମାଧ୍ୟମରେ ଆଲୋଚନା କରି ପରାମର୍ଶ ଦିଆଯାଉଛି । 2020 ଜୁଲାଇ 8 ତାରିଖରୁ ଏହି ପ୍ରକ୍ରିୟା ଆରମ୍ଭ ହୋଇଛି ।
ଏହାର ଫଳସ୍ୱରୂପ 23ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ମୃତ୍ୟୁ ହାର ଜାତୀୟ ହାର ଠାରୁ କମ୍ ରହିଛି ।
ମୋଟ ମୃତ୍ୟୁର 65% କେବଳ 5ଟି ରାଜ୍ୟରେ ହୋଇଛି । ମୋଟ ମୃତ୍ୟୁର 36%ରୁ ଅଧିକ କେବଳ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ହୋଇଛି ।
ମୋଟ ମୃତ୍ୟୁର 85% କେବଳ 10ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ହୋଇଛି ।
6ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ମୃତ୍ୟୁ ସଂଖ୍ୟା ଶହେ ତଳେ ଥିବା ବେଳେ 8ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ଏହି ସଂଖ୍ୟା ଏକ ହଜାର ତଳେ ରହିଛି ।
16ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ମୃତ୍ୟୁ ସଂଖ୍ୟା 10 ହଜାର ତଳେ ରହିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 59,454 ଆକ୍ରାନ୍ତ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ବେଳେ 48,268 ଟି ନୂଆ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲା ସାମନାକୁ ଆସିଛି । ଏଥିସହ ମୋଟ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା 74 ଲକ୍ଷ (74,32,829)କୁ ଅତିକ୍ରମ କରିଛି । ଦୈନିକ ସୁସ୍ଥ ସଂଖ୍ୟା ବୃଦ୍ଧି ପାଉଥିବାରୁ ଜାତୀୟ ସୁସ୍ଥ ହାର ମଧ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଇ 91.34% ରେ ପହଞ୍ଚିଛି ।
ଭାରତରେ କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ସକ୍ରିୟ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲା ହ୍ରାସ ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି । ଏବେ ମୋଟ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲାର ମାତ୍ର 7.16% ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଭାବେ ରହିଛି, ଯାହାକି 5,82,649 । କ୍ରମାଗତ ଦ୍ୱିତୀୟ ଦିନ ପାଇଁ ଏହି ସଂଖ୍ୟା 6 ଲକ୍ଷରୁ ତଳେ ରହିଛି ।
ନୂଆ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ 79% 10ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଛି ।
ଗୋଟିଏ ଦିନରେ କର୍ଣ୍ଣାଟକ ଓ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ 8 ହଜାର ଲେଖାଏଁ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଏହା ପଛକୁ କେରଳରେ 7 ହଜାର ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 48,268 ନୂଆ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲା ସାମନାକୁ ଆସିଛି ।
ନୂଆ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲାରୁ 78% ଆସିଛି 10ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ । କେରଳ ଓ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ 6 ହଜାରରୁ ଅଧିକ ଲେଖାଏଁ ମାମଲା ଆସିଥିବା ବେଳେ ଏହା ପଛକୁ ଦିଲ୍ଲୀରୁ ଆସିଛି 5 ହଜାର ମାମଲା ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 551 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି । ଏଥିରୁ 83% ହୋଇଛି 10ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ । କେବଳ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ 23% ମୃତ୍ୟୁ ମାମଲା ଆସିଛି (127 ମୃତ୍ୟୁ) ।