Ministry of Health and Family Welfare
India’s Case Fatality Rate (CFR) falls below 1.5%
23 States and UTs register a CFR lower than the national average
31 OCT 2020 11:24AM by PIB Delhi
India has witnessed a significant success in its collective fight against the global pandemic. The Case Fatality Rate (CFR) has fallen below 1.5%. On a progressive decline, the CFR is 1.49% today. India’s deaths per million is also at a very low level of 88 deaths per million.
The Centre-led strategy of TEST TRACE TRACK TREAT has focused on effective Containment Strategy, aggressive testing and standardized clinical management protocols based on comprehensive Standard of Care approach which includes use of anti coagulants and non-invasive oxygen. The effective implementation by the State/UT governments has resulted in early identification, prompt isolation and timely clinical management of the hospitalized cases. These have ensured that India’s COVID mortality is kept low and within manageable numbers.
India has one of the lowest fatality rates in the world. 551 deaths have been reported in last 24 hours in the country. There is a steady and consistent decline in the number of daily deaths.
As part of the COVID management and response policy, a unique initiative is to build the capacities of the ICU doctors in clinical management of critical patients towards reducing the fatality, e-ICU has been started by AIIMS, New Delhi. Twice a week, on Tuesdays and Fridays, tele/video -consultation sessions are held by knowledge and domain experts for the doctors manning ICUs in the State hospitals. These sessions started from 8th July 2020.
As a result, there are 23 States and UTs with CFR lower than the national average.
65% of the total deaths are recorded only in 5 States. Maharashtra contributes maximum with more than 36% to the total deaths.
10 States/UTs account for 85% of total deaths.
6 States/UTs register cumulative deaths below 100 whereas 8 States/UTs register deaths below 1000.
16 States/UTs have recorded deaths below 10,000.
59,454 new recoveries were added in last 24 hour whereas new recovered cases were 48,268. With this, the total number of recoveries has crossed 74 Lakh (7,432,829). Higher number of single day recoveries is also reflected in the continuous increase in the national recovery rate, which is at present 91.34%.
India continues to report a trend of steadily decreasing active cases. Presently the active cases comprise merely 7.16% of the total positive cases of the country standing at 5,82,649. Active cases are below 6 lakh for the second consecutive day.
79% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs .
Karnataka and Maharashtra has contributed the maximum to the single day recoveries with more than 8,000 cases followed by Kerala with more than 7,000 cases.
48,268 new confirmed cases were registered in the last 24 hours in the country.
78% of new confirmed cases are from 10 States and UTs. Kerala and Maharashtra have added the maximum to the new confirmed cases with more than 6,000 cases each followed by Delhi with more than 5,000 cases.
551 case fatalities have been reported in the past 24 hours. Of these, nearly 83% are concentrated in ten States/UTs.
More than 23% of new fatalities reported are from Maharashtra (127 deaths).

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী কেস ফেতেলিতী রেৎ (সি.এফ.আর.) ১.৫%গী মখাদা লৈখ্রে
রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ২৩না লৈবাক অসিগী লৈরিবা চাংচৎ অসিদগী সি.এফ.আর. অসি তানা রেজিস্তর তৌখি
31 OCT 2020 11:24AM by PIB Imphal
ভারতনা মালেমগী ওইবা লাইচৎ অসিগী মায়োক্তা পুন্না লান্থেংনবা অসিদা চাউনা মাই পাকপা অমা উবা ফংখ্রে। কেস ফেতেলিতী রেৎ (সি.এফ.আর.) অসি ১.৫%দগী তাখি। লেপ্তনা হন্থরকপনা ঙসিদি সি.এফ.আর. অসি ১.৪৯% ওইখি। ভারতকী মিলিয়ন অমদা লৈখিদবগী মশিং অসি মিলিয়ন অমদা লৈখিদবা ৮৮ ওইদুনা য়াম্না তাবা চাংদা লৈখি।
কেন্দ্রনা লুচিংবা তেস্ত ত্রেস ত্রেক ত্রীৎকী লালোং অসিনা মপুং ফানা লাকশিন্নবা লালোং, অকনবা মওংদা তেস্ত তৌবা অমসুং এন্তি কাওগুলেন্তশিং অমসুং নন-ইনবেসিব ওক্সিজেন শীজিন্নবা য়াওনা পুম্নমক শুনা য়াওরবা স্তেন্দর্দ ওফ কিয়র এপ্রোচতা য়ুম্ফম ওইবা স্তেন্দর্দাইজ ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত প্রোতোকলশিংদা মীৎয়েং থমখি। রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংনা মপুং ফানা ইমপ্লিমেন্ত তৌবা অসিনা ঙন্না খঙদোকপা, খুদক্তা আইসোলেসন তৌবা অমসুং হোস্পিতেলাইজ তৌরকপা কেসশিং মতম চানা ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত পীবা ঙমখি। মসিনা ভারতকী কোবিদতগী লৈখিদবগী মশিং অসি নেম্না থম্বা অমসুং মশিং অসি য়ামহন্দবা ঙমখি।
ভারতনা মালেমদা ফেতেলিতী রেৎ খ্বাইদগী নেম্লি। লৈবাক অসিদা পুং ২৪গী মনুংদা লৈখিদবা ৫৫১ রিপোর্ত তৌখি। নোংমদা লৈখিদবগী মশিং অসি তপ্না-তপ্না অমসুং লেপ্তনা হন্থরক্লি।
কোবিদ মেনেজমেন্ত অমসুং রেস্পোন্স পোলিসী অসিগী শরুক ওইনা এম্স, নই দিল্লীনা শীবগী চাং হন্থহন্নবা আই.সি.য়ু.গী দোক্তরশিংদা ফীভম লুরবা অনাবা মীওইশিংগী ক্লিনিকেল মেনেজমেন্তগী কেপাসিতী বিল্দিং তৌনবা তোপ-তোপ্পা থৌরাং অমা ওইনা ই-আই.সি.য়ু. হৌখ্রে। চয়োল অমদা অনিরক, লৈবাকপোকপা অমসুং ইরাইদা রাজ্যগী হোস্পিতালশিংগী আই.সি.য়ু.শিংদা মথৌ তৌরিবা দোক্তরশিংগীদমক খঙহৈরবা অমসুং লম অসিগী এক্সপর্তশিংনা তেলি/ভিদিও-কন্সল্তেসন সেসনশিং পাঙথোক্লি। সেসন অসি জুলাই ৮, ২০২০দগী হৌখি।
মরম অসিনা রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ২৩না লৈবাক অসিগী লৈরিবা চাংচৎ অসিদগী সি.এফ.আর. নেমখি।
পুন্না লৈখিদবগী ৬৫%দি রাজ্য ৫ খক্তদা রেকোর্দ তৌখি। পুন্না লৈখিদবা অসিগী ৩৬%কী মথক্তা ওইবগা লোয়ননা মহারাস্ত্রনা খ্বাইদগী য়ামখি।
পুন্না লৈখিদবগী ৮৫%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
রাজ্য/য়ু.তি. ৬না রেজিস্তর তৌখিবা অপুনবা লৈখিদবগী মশিং অসি ১০০দগী তাখি অমরোমদা রাজ্য/য়ু.তি. ৮না লৈখিদবা ১০০০দগী তানা রেজিস্তর তৌখি।
রাজ্য/য়ু.তি. ১৬না লৈখিদবা ১০,০০০দগী তানা রেকোর্দ তৌখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা ৫৯,৪৫৪ নৌনা নাবা ফগৎখি অমরোমদা অনৌবা কনফর্ম কেস ৪৮,২৬৮ থেংনখি। মসিগা লোয়ননা নাবা ফগৎলকখিবগী অপুনবা মশিং অসি লাখ ৭৪ (৭,৪৩২,৮২৯) হেনখ্রে। লৈবাক্কী ওইনা নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক্কী ওইনা ৯১.৩৪% ওইদুনা লেপ্তনা হেনগৎলকপা অসিদা নোংমদা নাবা ফগৎলকপগী মশিং অসি য়াম্না ৱাংলি হায়বা উবা ফংখি।
ভারতনা এক্তিব কেসশিংদা তপ্না-তপ্না হন্থরকপগী মখা তানা রিপোর্ত তৌরক্লি। হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসশিং অসি ৫,৮২,৬৪৯ ওইদুনা লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী ৭.১৬% খক্তা ওইরি। থংনা-থংননা নুমিৎ নিনি শুবা ওইনা এক্তিব কেসশিং অসি লাখ ৬কী মখাদা লৈরে।
নৌনা নাবা ফগৎলকপা কেসশিংগী ৭৯%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
কেস ৮,০০০কী মথক্তা ওইবগা লোয়ননা কর্নাতকা অমসুং মহারাস্ত্রনা নোংমদা খ্বাইদগী য়াম্না নাবা ফগৎলকপা ওইখি, কেস ৭,০০০কী মথক্তা থেংনবগা লোয়ননা কেরেলানা মতুং ইন্নাখি।
লৈবাক অসিদা হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কনফর্ম কেস ৪৮,২৬৮ রেজিস্তর তৌখি।
অনৌবা কনফর্ম কেসকী ৭৮%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ১০দগী ওইখি। অনৌবা কনফর্ম কেস ৬,০০০-৬,০০০ গী মথক্তা থেংনবগী লোয়ননা কেরেলা অমসুং মহারাস্ত্না খ্বাইদগী য়ামখি কেস ৫,০০০গী মথক্তা থেংনবগা লোয়ননা দিল্লীনা মতুং ইন্নখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেস ৫৫১ লৈখিদবগী রিপোর্ত তৌরকখি। মসিগী মনুংদা ৮৩%গী ময়াদি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি।
মহারাস্ত্রদগী নৌনা লৈখিদবগী ২৩%গী মথক্তা রিপোর্ত তৌরকখি (লৈখিদবা ১২৭)