Prime Minister's Office
Prime Minister inaugurates Arogya Van, Arogya Kutir, Ekta Mall and Children Nutrition Park at Kevadia in Gujrat
30 OCT 2020 2:16PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated various projects under Integrated Development of Kevadia in Gujarat.
Shri Modi inaugurated Arogya Van and Arogya Kutir. He also inaugurated the Ekta Mall, and Children Nutrition Park.
Arogya Van & Arogya Kutir
Arogya Van has 5 lakh plants of 380 different species spread over an area of 17 acre. Arogya Kutir has a traditional treatment facility named Santhigiri wellness centre which will provide healthcare based on Ayurveda, Siddha, Yoga and Panchakarma.
Ekta Mall
The Mall displays a diverse range of handicrafts and traditional items from all over India symbolizing unity in diversity and is spread over 35000 sq ft. The mall consists of 20 Emporia each representing a specific state in India and is built in just 110 days.
Children Nutrition Park & Mirror Maze
It is the world’s first ever technology driven nutrition park for children and is spread over an area of 35000 sq ft. A Nutri Train runs across the park to various exciting theme based stations namely ‘Phalshaka Griham’, ‘Payonagari’, ‘Annapoorna’, ‘Poshan Puran’, and ‘Swastha Bharatam’. It will raise nutritional awareness through various edutainment activities like Mirror Maze, 5D Virtual reality theatre and Augmented reality games.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে গুজৰাটৰ কেৱডিয়াত আৰোগ্য বন, আৰোগ্য কুটীৰ, একতা মল আৰু চিলড্ৰেন নিউট্ৰিচন পাৰ্ক মুকলি কৰে
30 OCT 2020 2:16PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে গুজৰাটৰ কেৱডিয়াত আৰোগ্য বন, আৰোগ্য কুটীৰ, একতা মল আৰু চিলড্ৰেন নিউট্ৰিচন পাৰ্ক মুকলি কৰে
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে গুজৰাটৰ কেৱডিয়াত সমন্বিত বিকাশ কাৰ্যক্ৰমৰ জৰিয়তে বিভিন্ন পৰিকল্পনা মুকলি কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে আৰোগ্য বন, আৰোগ্য কুটীৰ, একতা মল আৰু শিশু পুষ্টি পাৰ্ক (চিলড্ৰেন নিউট্ৰিচন পাৰ্ক) মুকলি কৰে।
আৰোগ্য বন আৰু আৰোগ্য কুটীৰ
আৰোগ্য বন ১৭ একৰ ক্ষেত্ৰত বিয়পি আছে আৰু ইয়াত ৩৮০বিধ বিভিন্ন প্ৰজাতিৰ ৫ লাখ গছ আছে। আৰোগ্য কুটীৰত এক পৰম্পৰাগত উপচাৰৰ সুবিধা সন্থীগিৰী ৱেলনেছ চেণ্টাৰ আছে য'ত আয়ুৰ্বেদ, সিদ্ধ, যোগ আৰু পঞ্চকৰ্ম আধাৰিত স্বাস্থ্য সুবিধাৱলী উপলব্ধ হ'ব।
একতা মল
একতা মল ৩৫,০০০ বৰ্গফুট ক্ষেত্ৰত বিয়পি আছে আৰু ইয়াত বিভিন্ন প্ৰকাৰৰ হস্তশিল্প আৰু পৰম্পৰাগত বস্তুৰ বিস্তৃত শৃংখলা আছে যি সমগ্ৰ দেশৰ বিভিন্ন ৰাজ্যৰ সৈতে জড়িত আৰু ই বৈচিত্ৰ্যৰ মাজত একতাৰ প্ৰতীক। এই মলত ২০টা এম্পৰিয়া (হাট) আছে যি দেশৰ বিশিষ্ট ৰাজ্যক প্ৰতিনিধিত্ব কৰিছে আৰু ইয়াক মাত্ৰ ১১০ দিনত নিৰ্মাণ কৰা হয়।
শিশুৰ পুষ্টি পাৰ্ক আৰু মিৰৰ মেইজ
ই বিশ্বৰ বৰ্তমানলৈকে সৰ্বপ্ৰথম প্ৰযুক্তি চালিত শিশুৰ পুষ্টি পাৰ্ক (চিলড্ৰেন নিউট্ৰিচন পাৰ্ক) যি ৩৫,০০০ বৰ্গফুট ক্ষেত্ৰত বিয়পি আছে। এই পাৰ্কত এক নিউট্ৰি ট্ৰেইন চলে, যি বিভিন্ন আকৰ্ষণীয় থিমযুক্ত ষ্টেচনৰ ওপৰত আধাৰিত য'ত 'ফাল্সকা গৃহম', 'পায়োনাগাৰী', 'অন্নপূৰ্ণা', 'পোষণ পূৰণ' আৰু 'স্বস্থ ভাৰতম' অন্তৰ্ভুক্ত আছে। এই মিৰৰ মেইজ, ৫ডি ভাৰ্চুৱেল ৰিয়েলিটী থিয়েটাৰ আৰু সংবৰ্ধিত বাস্তৱিক খেলৰ দৰে বিভিন্ন শৈক্ষিক গতিবিধিৰ জৰিয়তে পুষ্টিৰ সজাগতাক অনুপ্ৰাণিত কৰিব।