প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাতকী কেবাদিয়াদা আরোগ্য ভান, আরোগ্য কুতির, এক্তা মোল অমসুং অঙাংশিংগী ন্যুত্রিসন পার্ক শঙ্গাখ্রে
30 OCT 2020 2:16PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুজরাতকী কেবাদিয়াগী ইন্তিগ্রেতেদ দিভেলপমেন্ত মখাদা তোঙান-তোঙানবা প্রোজেক্ত কয়া শঙ্গাখ্রে।
শ্রী মোদীনা আরোগ্য ভান অমসুং আরোগ্য কুতির শঙ্গাখিবদা নত্তনা এক্তা মোল অমসুং অঙাংশিংগী ন্যুত্রিসন পার্কসু শঙ্গাখি।
আরোগ্য ভান অমসুং আরোগ্য কুতির
আরোগ্য ভান্দা একর ১৭ পাক-চাউবা মফমদা তোঙান-তোঙানবা পাম্বী মখল ৩৮০গী পাম্বী লাখ ৫ লৈ। আরোগ্য কুতিরদা অয়ুর্বেদ, সিধা, য়োগ অমসুং পঞ্চাকর্মদা য়ুম্ফম ওইবা হেল্থকেয়র পীনবা সান্তিগিরি ৱেলনেশ সেন্তর হায়না মিংথোনবা নাৎকী ওইবা অনা-লায়েংগী খুদোংচাবা লৈরি।
এক্তা মোল
স্ক্বার ফুৎ ৩৫০০০ হেন্না পাক-চাউবা মোল অসিদা অপুনবনা পাঙ্গলনি হায়বসি মশক তাকপা ওইনা ভারতকী মফম খুদিংদগী পুরকপা মখল কয়াগী হেন্দিক্রাফ অমসুং নাৎকী পোত্থোকশিং উৎলি। মোল অসিদা রাজ্য খুদিংবু মহুৎ শিনবা ইম্পোরিয়া ২০ লৈ অমসুং মখোয়শিং অসি শুপ্নগী নুমিৎ ১১০নিদা শাখিবনি।
অঙাংশিংগী ন্যুত্রিসন পার্ক অমসুং মিরর মেজ
মসিনা তেক্নোলোজীনা মপুং ওইনা তেংবাংবা মালেমগী খ্বাইদগী অহানবা অঙাংশিংগী ন্যুত্রিসনগী পার্ক্নি অমসুং স্ক্বার ফুৎ ৩৫০০০ হেন্না পাক-চাউবা মফমদা লৈ। ‘ফলশাকা গ্রিহাম’, ‘পায়োনগরি’, ‘অন্নপুর্না’, ‘পোশন পুরান’, অমসুং ‘স্বস্থ ভারতম’ হায়না তোঙান-তোঙানবা হীরমদা য়ুম্ফম ওইরগা মিংথোনবা স্তেসন কয়া অসি শিনবা থুংনা চেনবা ন্যুত্রি ত্রেন অমসু মফম অসিদা লৈ। মসিনা মিরর মেজ, ৫.দি. ভর্চুএল রীএলিতী থীএতর অমসুং ওগমেন্তেদ রীএলিতী গেমসকুম্বা নুংঙাইবা মওংদা মহৈ-তম্বীবগী থৌওংশিংগী খুত্থাংদা ন্যুত্রিসনগী মতাংদা খঙবা হেনগৎহনগনি।

Prime Minister's Office
Prime Minister inaugurates Arogya Van, Arogya Kutir, Ekta Mall and Children Nutrition Park at Kevadia in Gujrat
30 OCT 2020 2:16PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated various projects under Integrated Development of Kevadia in Gujarat.
Shri Modi inaugurated Arogya Van and Arogya Kutir. He also inaugurated the Ekta Mall, and Children Nutrition Park.
Arogya Van & Arogya Kutir
Arogya Van has 5 lakh plants of 380 different species spread over an area of 17 acre. Arogya Kutir has a traditional treatment facility named Santhigiri wellness centre which will provide healthcare based on Ayurveda, Siddha, Yoga and Panchakarma.
Ekta Mall
The Mall displays a diverse range of handicrafts and traditional items from all over India symbolizing unity in diversity and is spread over 35000 sq ft. The mall consists of 20 Emporia each representing a specific state in India and is built in just 110 days.
Children Nutrition Park & Mirror Maze
It is the world’s first ever technology driven nutrition park for children and is spread over an area of 35000 sq ft. A Nutri Train runs across the park to various exciting theme based stations namely ‘Phalshaka Griham’, ‘Payonagari’, ‘Annapoorna’, ‘Poshan Puran’, and ‘Swastha Bharatam’. It will raise nutritional awareness through various edutainment activities like Mirror Maze, 5D Virtual reality theatre and Augmented reality games.