Prime Minister's Office
PM to address Centenary Convocation 2020 of University of Mysore
17 OCT 2020 7:39PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address the Centenary Convocation 2020 of the University of Mysore on 19th October at 11:15 AM, via video conferencing. The Governor of Karnataka, along with other dignitaries of the University, would be present on the occasion. Members of Syndicate and Academic Council, MPs, MLAs, MLCs, Statutory Officers, District Officers, Former Vice Chancellors of the University and students & parents will witness the Convocation online.
About the University
The University of Mysore was established on 27th July, 1916. It was the Sixth University in the country and first in the State of Karnataka. The motto of the University is 'Nahi Jnenena Sadrisham' which means 'nothing equals knowledge'. The University was founded by visionary Maharaja of erstwhile Princely State of Mysore, His Highness Sri Nalwadi Krishnaraja Wadiyar and the then Diwan Sir M.V. Visvesvaraya .

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মৈসুর য়ুনিবর্সিতীগী সেন্তিনরী কনবোকেসন্দা পি.এম.না ৱা ঙাংগনি
17 OCT 2020 7:39PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওক্তোর ১৯গী অয়ুক্কী পুং ১১.১৫দা মৈসুর য়ুনিবর্সিতীগী সেন্তিনরী কনবোকেসন ২০২০দা ভিদিও কনফরেন্সিংগী থোংদা ৱা ঙাংগনি। কর্নাতকাগী গবর্নরগা লোয়ননা য়ুনিবর্সিতী অসিগী অতোপ্পা দিগনেতরীশিংনা থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি। সিন্দিকেৎ অমসুং একাদেমিক কাউন্সিলগী মেম্বরশিং, এম.পি.শিং, এম.এল.এ.শিং, এম.এল.সি.শিং, স্তেত্যুতরী ওফিসরশিং, দিস্ত্রিক্ত ওফিসরশিং, য়ুনিবর্সিতী অসিগী হান্নগী ভাইস চাঞ্চেলরশিং অমসুং মহৈরোয়শিং অমসুং মমা-মপাশিংনা কনবোকেসন অসি ওনলাইন্দা উবা ফংগনি।
য়ুনিবর্সিতীগী মরমদা
মৈসুর য়ুনিবর্সিতী অসি ১৯১৬গী জুলাই ২৭দা লিংখৎখি। মসি লৈবাক অসিগী তরুকশুবা য়ুনিবর্সিতীনি অমসুং কর্নাতকা রাজ্যগীনা অহানবনি। য়ুনিবর্সিতী অসিগী মোতোদি “নহি ঝানেন সদ্রিশম” হাববদি ‘লৌশিংগা মান্নবা অমত্তা লৈতে’ হায়বনি। য়ুনিবর্সিতী অসি মতম অদুগী নিংথৌ পানবা মৈসুর রাজ্যগী মিৎয়েং শানবা নিংথৌ হিজ হাইনেস শ্রী নালৱাদী কৃষ্ণরাজ ৱাদিয়ার অমসুং মতম অদুগী দিৱান সর এম.বি. বিস্বেস্বার‍্যনা লিংখৎলম্বনি।