Ministry of Education
Union Education Minister inaugurates four Newly Constructed Buildings of KendriyaVidyalayas
Around 4000 Students will be benefitted with these newly developed campuses in the states of Odisha, Rajasthan and Haryana – Education Minister
08 OCT 2020 4:04PM by PIB Delhi
Union Minister for Education Shri Ramesh Pokhriyal ‘Nishank’ virtually inaugurated the newly constructed buildings of four KendriyaVidyalayas on Thursday through Video Conferencing. The four KV buildings inaugurated in three states are KV Nayagarh (Odisha), KV Mahuldiha, Rairangpur (Odisha), KV Hanumangarh (Rajasthan) and KV No. 3 Faridabad (Haryana).
Addressing the ceremony Live through Video Conferencing Shri Ramesh Pokhriyal ‘Nishank’ said that the constructed at a total cost of about Rs. 70 Crores, these four KVs have been running in temporary buildings till now. Around 4000 Students will be benefitted with these newly developed campuses in the states of Odisha, Rajasthan and Haryana, he added. The Minister extended his warm wishes to the Students, Parents, Teachers, Principals and Members of Vidyalaya Management Committee. He said that these new buildings equipped with modern facilities will further strengthen the teaching-learning process in the four KVs and open new scope for our Students. ShriPokhriyalspecially requested the State Governments to expedite the process of land transfer for all such approved KVs which are running in temporary buildings.
ShriPokhriyal informed that all the four new buildings of KVs have been constructed as per ‘Green Building’ norms and facilitated with Rain Water Harvesting System to ensure maximum water conservation. Buildings are constructed barrier free for the easy access to Divyang people. Ample space for Sports and Physical Activities has been allotted for encouraging students towards fitness.
The details of newly constructed KV Buildings are as follows:
1. KV Nayagarh (Odisha)
This Vidyalaya was established in the year 2010-11. It has been running in a temporary building from class 1 to 12. KVS has constructed a magnificent building with a cost of Rs. 16.39 Cr having all the modern facilities. At present there are 62 KVs in Odisha State.
2. KV Mahuldiha, Rairangpur (Odisha)
This Vidyalaya was established in the year 2016-17. It has been running in a temporary building from class 1 to 11. KVS has constructed a magnificent building with a cost of Rs. 16.06 Cr having all the modern facilities. At present there are 62 KVs in Odisha State.
3. KV Hanumangarh (Rajasthan)
This Vidyalaya was established in the year 2014-15. It has been running in a temporary building from class 1 to 10. KVS has constructed a magnificent building with a cost of Rs. 16.06 Cr having all the modern facilities. At present there are 77 KVs in Rajasthan State.
4. KV No. 3 Faridabad (Haryana)
This Vidyalaya was established in the year 2003-04. It has been running in a temporary building from class 1 to 11. KVS has constructed a magnificent building with a cost of Rs. 20.19 Cr having all the modern facilities. At present there are 34 KVs in Haryana State.

হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী এজুকেসন মন্ত্রীনা কেন্দ্রিয় বিদ্যালয়াশিংগী নৌনা শাবা বিলদিং মরি শঙ্গাখ্রে
ওরিশা, রাজস্থান অমসুং হরয়ানাদা নৌনা শেমগৎলিবা কেম্পসশিং অসিনা চাউরাক্না মহৈরোয় ৪০০০দা কান্নবা ফংহল্লগনি- এজুকেসন মন্ত্রী
08 OCT 2020 4:04PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী এজুকেসন মন্ত্রী শ্রী রমেশ পোখ্রিয়াল ‘নিশাঙ্ক’না শগোলশেল নুমিত্তা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা কেন্দ্রিয় বিদ্যালয়াগী অনৌবা বিলদিং মরি শঙ্গাখ্রে। রাজ্য অহুমদা নৌনা শঙ্গাখ্রবা বিলদিং মরি অদুদি কে.ভি. নয়াগরহ (ওরিশা), কে.ভি. মাহুলদিহা, রাইরংপুর (ওরিশা),কে.ভি. হনুমানগরহ (রাজস্থান) অমসুং কে.ভি. মশিং ৩ ফরিদাবাদ (হরয়ানা)নি।
থৌরম অদুদা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা লাইব ওইনা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী রমেশ পোখ্রিয়াল ‘নিশাঙ্ক’না হায়খিবদা অপুনবা লুপা করোর ৭০ চঙনা শারিবা কে.ভি. মরি অসি হৌজিক ফাওবগী ওইনা মতম খরগী ওইনা শিজিন্নবা বিলদিংশিংদা চলায়রম্বনি হায়খি। ওরিশা, রাজস্থান অমসুং হরয়ানাদা নৌনা শেমগৎলিবা কেম্পসশিং অসিনা চাউরাক্না মহৈরোয় ৪০০০দা কান্নবা ফংহল্লগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি। মন্ত্রীনা মহৈরোয়শিং, মখোয়গী মমা-মপাশিং, ওজাশিং, প্রিন্সিপালশিং অমসুং বিদ্যলায়া মেনেজমেন্ত কম্মিত্তীশিংগী মেম্বরশিংদা য়াইফ পাউজেল পীখি। মহাক্না হায়খিবদা অনৌবা ফেসিলিতী কয়া অমা য়াওরবা অনৌবা বিলদিংশিং অসিনা কে.ভি. মরি অসিদা ওজাশিংগা মহৈ তম্মিন্নবগী থৌওংশিং হেন্না ফগৎহল্লগনি অমসুং মসিনা ঐখোয়গী মহৈরোয় কয়াগী অনৌবা খুদোংচাবা কয়া অমা পীরগনি হায়না হায়খি। শ্রী পোখ্রিয়ালনা মরু ওইবা ওইনা মতম খরগী ওইবা বিলদিংশিংদা চলায়রিবা অসিগুম্বা অয়াবা পীরবা কে.ভি.শিংদা লম পীবগী থৌওংশিংবু খোঙজেল য়াঙখৎহন্নবা রাজ্য সরকারশিংদা ৱাফম কয়া থমখি।
শ্রী পোখ্রিয়ালনা পাউদমখিবদা কে.ভি.গী অনৌবা বিলদিং মরিমক ‘গ্রীন বিলদিং’গী কাঙলোনগী মতুং ইন্না শাখিবনি অমসুং মসিদা নোংগী ঈশিং য়োকশিনবগী খুদোংচাবা কয়া লৈহন্দুনা ঈশিং য়াম্না তুংশিনবা ঙমহন্নবা খুদোংচাবা কয়া য়াওরি হায়খি। বিলদিংশিং অসি অপনবা লৈতবা মওংদা শাদুনা নাম্মা শোয়রবা মীওইশিংগী খুদোংচানবা মওংদা শারি। মহৈরোয়শিংদা হকশেল ফনা লৈহনবদা পুক্নিং থৌগৎনবা শান্ন-খোৎনবা অমসুং হকচাং শাজেল তৌবা য়ানবা মতিক চাবা অহাংবসু লৈহল্লি।
নৌনা শারিবা কে.ভি. বিলদিংশিংগী অকুপ্পা ৱারোলশিং মখাদা পীরিঃ
১) কে.ভি. নয়াগরহ (ওরিশা)
মসিগী বিদ্যালয়া অসি ইং ২০১০-১১দা লিংখৎখিবনি। মসিনা ক্লাস ১দগী ১২ ফাওবা অসি মতম খরগী ওইবা বিলদিংদা চলায়দুনা লাক্লি। কে.ভি.এস.না মতমগা চান্নবা ফেসিলিতী খুদিংমক য়াওবা অচৌবা বিলদিং অমা লুপা করোর ১৬.৩৯গী শেনফম চঙদুনা শারে। হৌজিক হৌজিক ওরিশাদা কে.ভি. ৬২ লৈরি।
২) কে.ভি. মাহুলদিহা, রাইরংপুর (ওরিশা)
মসিগী বিদ্যালয়া অসি ইং ২০১৬-১৭তা লিংখৎখিবনি। মসিনা ক্লাস ১দগী ১২ ফাওবা অসি মতম খরগী ওইবা বিলদিংদা চলায়দুনা লাক্লি। কে.ভি.এস.না মতমগা চান্নবা ফেসিলিতী খুদিংমক য়াওবা অচৌবা বিলদিং অমা লুপা করোর ১৬.০৬কী শেনফম চঙদুনা শারে। হৌজিক হৌজিক ওরিশাদা কে.ভি. ৬২ লৈরি।
৩) কে.ভি. হনুমানগরহ (রাজস্থান)
মসিগী বিদ্যালয়া অসি ইং ২০১৪-১৫দা লিংখৎখিবনি। মসিনা ক্লাস ১দগী ১০ ফাওবা অসি মতম খরগী ওইবা বিলদিংদা চলায়দুনা লাক্লি। কে.ভি.এস.না মতমগা চান্নবা ফেসিলিতী খুদিংমক য়াওবা অচৌবা বিলদিং অমা লুপা করোর ১৬.০৬কী শেনফম চঙদুনা শারে। হৌজিক হৌজিক রাজস্থান্দা কে.ভি. ৭৭ লৈরি।
৪) কে.ভি. মশিং ৩ ফরিদাবাদ (হরয়ানা)
মসিগী বিদ্যালয়া অসি ইং ২০০৩-০৪দা লিংখৎখিবনি। মসিনা ক্লাস ১দগী ১১ ফাওবা অসি মতম খরগী ওইবা বিলদিংদা চলায়দুনা লাক্লি। কে.ভি.এস.না মতমগা চান্নবা ফেসিলিতী খুদিংমক য়াওবা অচৌবা বিলদিং অমা লুপা করোর ২০.১৯গী শেনফম চঙদুনা শারে। হৌজিক হৌজিক হরয়ানাদা কে.ভি. ৩৪ লৈরি।