Ministry of Finance
Income Tax Department conducts searches in Bihar & UP
07 OCT 2020 3:45PM by PIB Delhi
The Income Tax Department, on the basis of actionable intelligence received, conducted search and seizure actions on 06-10-2020 in Patna, Sasaram and Varanasi in the case of a person, who is in the business of mining and hotel industry. Search was also conducted in the case of a Chairman of a large cooperative bank.
During the search, an amount of Rs 75 lakh was found in a car belonging to this person. Subsequent investigations led to the finding that this amount was unaccounted and was also linked to the Chairman of a cooperative bank. During the search, unaccounted cash and documents having details of substantial cash transactions were found and seized. These transactions are not reflected in the corresponding Returns of Income.
The IT Department is also investigating the sources of investment in houses, a hotel and various vehicles of this individual. The documents found during the search also reveal that unaccounted and illegal mining of stone was also undertaken by the group. Further, it is seen that the books of accounts reflect crores of credits, which are also being examined for genuineness.
Unexplained cash totalling up to Rs. 1.25 crore has been seized, while FDRs worth Rs. 6 crore have been placed under prohibitory orders.
Further investigations are going on.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
বিহার অমসুং য়ু.পি.দা ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তনা থিবা হুম্বগী থবক চত্থখ্রে
07 OCT 2020 3:45PM by PIB Imphal
ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তনা থবক লৌখৎপা য়াবা ঈ-পাউ ফংবদগী মাইনিং অমসুং হোতেল ইন্দস্ত্রীগী লল্লোন ইতিক্কী লমদা থবক পায়বা মীওই অমগী মরমদা পত্না, সসরম অমসুং ভরানসিদা ০৬-১০-২০২০দা থিবা হুম্বগী থবক চত্থদুনা পোৎ-চৈ ফাগৎখি‍। অচৌবা কোওপরেতিব বেঙ্ক অমগী চেয়রমেন অমগী মরমদসু থিবা হুম্বগী থবক চত্থখি‍।
থিবা হুম্বগী থবক অদুদা হায়রিবা মীশক অসিগী কার অমদগী লুপা লাখ ৭৫গী শেনফম ফংখি‍। মখা তারকপা থিজিন হুমজিনবা চত্থবদা হায়রিবা শেনফম অসি মরী মখোঙ লৈতবনি অমদি কোওপরেতিব বেঙ্ক অমগী চেয়রমেনগা মরী লৈনৈ হায়বা ফংবা ঙমখি‍। থিখিবা অদুদা মরী মখোঙ লৈতবা শেনফম অমসুং মশীং য়াম্লবা কেস ত্রাঞ্জেক্সনগী চে-চাংশিং ফংদুনা ফাগৎখি‍। হায়রিবা ত্রাঞ্জেক্সনশিং অসি রিতর্ন ওফ ইনকমদা পল্লমদে‍।
আই.তি. দিপার্তমেন্তনা মীশক অসিগী য়ুম কৈ, হোতেলশিং অমদি য়াম্লবা গারীশিংদা শেন থাদবসু থিগৎলি‍। থিবদা ফংখিবা চে-চাংশিং অদুনসু কাঙবু অদুনা মরী মখোঙ লৈতবা অমদি আইন্না য়াদবা মওংদা নুং পেকপগী থবক চত্থৈ হায়বসু তাক্লি‍। মখা তানা, একাউন্ত বুকশিংদা লুপা করোর কয়াগী ক্রেদিতশিং য়াওরমবা থেংনখি অমদি মদুশিংদুগী মরী মখোঙ থিজিল্লি‍।
মরী মখোঙ লৈতবা অপুনবা শেনফম লুপা করোর ১.২৫ ফাগৎখি‍, অদুগা লুপা করোর ৬গী ওইগদবা এফ.দি.আর.শিংসু থিংজিন্দুনা থমখ্রে‍।
মখা তানা থিজিন হুমজিনবগী থবক চত্থরি‍।