Ministry of Road Transport & Highways
Standards for Safety Evaluation of Hydrogen Fuel cells based vehicles notified
24 SEP 2020 12:53PM by PIB Delhi
The Ministry of Road Transport and Highways has notified the Standards for Safety Evaluation of vehicles being propelled by Hydrogen Fuel cells through an amendment to Central Motor Vehicles Rules 1989 made vide GSR (E) Dated 23rd September, 2020.
This would facilitate the promotion of Hydrogen Fuel Cell based vehicles in the country which are energy efficient and environment friendly.
The prospective manufacturer and suppliers of such vehicles have the standards available for the testing of such vehicles. These standards are also at par with the available international standards.

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
হাইদ্রোজেন ফ্যুয়েল সেলশিংদা য়াউমফম ওইবা গারিশিংগী সেফতী ইভাল্যুৱেশনগীদমক্তা ওইগদবা স্তেন্দার্দশিং অদু খঙহনখ্রে
24 SEP 2020 12:53PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজকী মন্ত্রালয়না ২০২০গী সেপ্তেম্বর ২৩দা থোকখিবা জ.এস.আর. (ই.)গী মতুং ইন্না শেমখিবা সেন্ত্রেল মোতোর ভেহিকলস রুল ১৯৮৯দা এমেন্দমেন্ত অমগী খুট্থাংদা হাইদ্রোজেন ফ্যুয়েল সেলশিংনা চেনবা গারিশিংগী সেফ্তী ইভল্যুৱেশনগীদমক্তা ওইগদবা স্তেন্দার্দশিংগী মটাংদা খঙহনখ্রে।
মসিনা লৈবাক অসিদা ইনর্জী সুফিসিয়েন্ত ওইবা অমসুং এনভাইরনমেন্ত ফ্রেন্দলী ওইবা হাইদ্রোজেন ফ্যুয়েল সেলশিংদা য়ুমফম ওইবা গারিশিং প্রোমোত তৌবদা মতেং পাংগনি।
অসিগুম্বা গেরিশিংগী ওইথোকপা য়াবা মেন্যুফেকচরর অমসুং সপ্লায়রশিংগী অসিগূম্বা গারিশিংগী চাংয়েং তৌনবগীদমক্তা স্তেন্দার্দশিং লৈ। মসিগী স্তেন্দার্দশিং অসিসু লৈরিবা ইন্তর্নেস্নেল স্তেন্দার্দশিংগা মান্নৈ।