Prime Minister's Office
English rendering of PM's address at the virtual meeting with the Chief Ministers and Health Ministers of seven COVID high burden States/UTs
23 SEP 2020 8:05PM by PIB Delhi
Friends,
It is a coincidence that today, when we are discussing about the Corona crisis, is a very important day in the history of the country’s health.
Two years ago, on this day, the Ayushman Bharat Pradhan Mantri Jan AarogyaYojanawas launched.
In these two years, more than 1.25 crore poor patients have received free treatment under the scheme.
I use the occasion to inspire all the doctors and medical staff specially;who have been serving the poor through the Ayushman Bharat Yojana.
Friends,
During our discussion today, there are several issues that have come up and which will help us in charting out a clear future strategy.
This is true that there has been a steady increase in the infection cases in India. But today, we are conducting more than 10 lakh tests and the number of people recovering is also increasing rapidly.
Best practices are being witnessedin many states and at local levels in states.
We will have to promote these experiences more.
Friends,
The facilities that we have developed in the last few months for the treatment of Corona are greatly helping us in the fight against Corona.
On the one hand, while we have to further strengthen the infrastructure related to Corona, we also have to improve the network of tracking and tracing and ensure better training
Today itself, an important decision has been taken for the use of State Disaster Response Fund (SDRF) regarding Corona specific infrastructure.
Several states had made a request regarding this.
Now, it has been decided that the limit of using the SDRF be increased from 35 percent to 50 percent.
This decision will help the states to have more finances at their disposal in the fight against Corona.
I want to tell you one important thing.
Every state needs to analyse the efficacy of local lockdowns of 1-2 days to prevent the Corona.
Is it not that you may be facing problems to kickstartthe economic activities in your state due to this?
My request is that all the states think about it seriously.
Friends,
We will need to increase focus on effective testing, tracing, treatment, surveillance and clear messaging.
Effective messaging is also necessary because most infections are without symptoms which lead to spread of rumours. Doubt creeps among the common man whether the testing is not faulty. Not only this, people tend to commit the mistake of underestimating the seriousness of the infection.
Several studies have shown that the mask plays an important role in preventing infections. It is very difficult to develop the habit of a mask, but we will not be able to get the meaningful results if it is not made an essential part of everyday life.
Friends,
The third point from past experiencesshows that the disruption of the movement of services and goods from one state to another causes unnecessary distress to the common citizens.
It also affects normal life and the livelihood.
For example, some states faced difficulties in procuring oxygen supply recently.
We will need to take all necessary steps in ensuring uninterrupted supply of life-saving oxygen.
India has ensured supply of life-saving drugs across the entire world even during the difficult time. We will have to ensure that there is easy availability of medicines across the nation.
Friends,
We have to continue with the restraint, compassion, dialogue and cooperation that the country has demonstrated during this corona period.
Along the fight against infection, we now have to move forward with full force on the economic front.
With thiswish that our joint efforts will be a success, thank you very much.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
সৰ্বাধিক ক’ভিড ৰোগী থকা ৭খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় অঞ্চলৰ মুখ্যমন্ত্ৰী আৰু স্বা্স্থ্য মন্ত্ৰীৰ সৈতে ভাৰ্চুৱেল বৈঠকত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ভাষণৰ অসমীয়া অনুবাদ
23 SEP 2020 8:05PM by PIB Guwahati
বন্ধুসকল,
এয়া এনে এক সংযোগ যে যিসময়ত আমি ক’ৰোনা সংকটৰ সন্দৰ্ভত আলোচনা কৰিছো, একেসময়তে দেশৰ স্বাস্থ্য ইতিহাসৰ অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ দিন৷
কিয়নো ২ বছৰৰ পূৰ্বে আজিৰ দিনটোতে আয়ুষ্মান ভাৰত-প্ৰধানমন্ত্ৰী জন আৰোগ্য যোজনাৰ শুভাৰম্ভ কৰা হৈছিল৷
কেৱল দুবছৰৰ ভিতৰতে এই আঁচনিৰ অধীনত ১.২৫ কোটিতকৈ অধিক দুখীয়া ৰোগীয়ে বিনামূলীয়া চিকিৎসাৰ সুবিধা লাভ কৰিছে৷
মই আজি এই কাৰ্যসূচীৰ জৰিয়তে আয়ুষ্মান ভাৰত যোজনাৰ জৰিয়তে দুখীয়া লোকসকলক সেৱা আগবঢ়োৱা সকলো চিকিৎসক, চিকিৎসা কৰ্মীক বিশেষভাৱে প্ৰশংসা কৰিছো৷
বন্ধুসকল,
আজি আমাৰ এই আলোচনাৰ সময়ত এনে বহু কথাই সন্মুখত ধৰা দিছে, যাৰদ্বাৰা অনাগত দিনৰ ৰণনীতিৰ পথ অধিক স্পষ্ট কৰে৷
এইটো সঁচা যে ভাৰতত সংক্ৰমণ ধাৰাবাহিকভাৱে বৃদ্ধি পাই আছে৷ কিন্তু আমি প্ৰতিদিনে ১০লাখতকৈ অধিক নমূনাও পৰীক্ষা কৰি আছো আৰু সুস্থ হোৱা ৰোগীৰ সংখ্যাও বৃদ্ধি পাই আছে৷
বহু ৰাজ্যত কেতবোৰ উন্নত অনুশীলনো পৰিলক্ষিত হৈছে৷ আমি এই অভিজ্ঞতাসমূহ অধিক পৰিমাণে উৎসাহিত কৰিব লাগিব৷
বন্ধুসকল,
বিগত মাহবোৰত ক’ৰোনাৰ পৰীক্ষাৰ সৈতে জড়িত যিবোৰ সুবিধাৰ আমি বিকাশ সাধন কৰিছো, সেইবোৰে ক’ৰোনাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়াত আমাৰ যথেষ্ট সহায় কৰিছে৷
এতিয়া আমি এফালে ক’ৰোনাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজাৰ আন্তঃগাঁথনি শক্তিশালী কৰিব লাগিব, যিবোৰ স্বাস্থ্য খণ্ডৰ সৈতে জড়িত, ট্ৰেকিং আৰু ট্ৰেচিংৰ সৈতে জড়িত নেটৱৰ্ক, তেওঁলোকৰ উন্নত প্ৰশিক্ষণো সুনিশ্চিত কৰিব লাগিব৷
আজিয়েই ক’ৰোনাৰ বিশেষ আন্তঃগাঁথনিৰ বাবে ৰাজ্যিক দুৰ্যোগ প্ৰশমন পুঁজি-এছডিআৰএফৰ ব্যৱহাৰৰ সন্দৰ্ভত গুৰুত্বপূৰ্ণ সিদ্ধান্ত লোৱা হৈছে৷ কেইবাখনো ৰাজ্যই এই ক্ষেত্ৰত আগ্ৰহ প্ৰকাশ কৰিছিল৷
এতিয়া এইটো সিদ্ধান্ত লোৱা হৈছে যে এছডিআৰএফৰ ব্যৱহাৰৰ সীমাৱদ্ধতা ৩৫শতাংশৰ পৰা বৃদ্ধি কৰি ৫০শতাংশ কৰা হওক৷
এই সিদ্ধান্তৰ জৰিয়তে ৰাজ্যসমূহে ক’ৰোনাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ আৰু অধিক ধন লাভ কৰিব৷
আন এটা গুৰুত্বপূৰ্ণ কথা আপোনালোকৰ সৈতে পাতিব বিচাৰিছো৷
সেয় হৈছে স্থানীয় পৰ্যায়ত ১-২দিনৰ বাবে যি লকডাউন ঘোষণা কৰা হয়, সেয়া ক’ৰোনা ৰোধ কৰাত কিমান প্ৰভাৱ বিস্তাৰ কৰে, প্ৰতিখন ৰাজ্যই ইয়াৰ আলোকপাত কৰিব লাগিব৷
ইয়াৰ ফলত আপোনালোকৰ ৰাজ্যসমূহৰ আৰ্থিক কাম-কাজ আৰম্ভ কৰাত অসুবিধাটো হোৱা নাই? মোৰ আহ্বান এই যে সকলো ৰাজ্যই এই দিশত গভীৰভাৱে চিন্তা-চৰ্চা কৰিব৷
বন্ধুসকল,
ফলপ্ৰসূ পৰীক্ষণ, চিকিৎসা, নিৰীক্ষণ আৰু স্পষ্ট বাৰ্তা, এই দিশত আমি নিজৰ গুৰুত্ব আৰু অধিক বৃদ্ধি কৰিব লাগিব৷
ফলপ্ৰসূ পৰীক্ষণ এইবাবে প্ৰয়োজন কাৰণ অধিক হাৰত হোৱা সংক্ৰমণৰ কোনো লক্ষণ নাই৷ তেনে ক্ষেত্ৰত জনৰৱ দ্ৰুতগতিত প্ৰচাৰ হয়৷ সাধাৰণ জনতাৰ মনত পৰীক্ষা ব্যৱস্থাক লৈ সন্দহে ওপজে৷ ইমানেই নহয় বহু লোকে সংক্ৰমণৰ গম্ভীৰতাক গুৰুত্ব সহকাৰে নলৈ ভুল কৰে৷
ব্যাপক অধ্যয়নৰ পৰা জানিব পৰা মতে সংক্ৰমণ ৰোধৰ বাবে মাস্কৰ ভূমি সৰ্বাধিক৷ মাস্ক পিন্ধাৰ কাম অভ্যাসত পৰিণত কৰাটো যথেষ্ট কঠিন, কিন্তু ইয়াৰ দৈনন্দিত জীৱনৰ এক অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰীত পৰিণত নকৰিলে সাৰ্থক ফল পোৱা নাযায়৷
বন্ধুসকল,
বিগত সময়ত অভিজ্ঞতাৰ পৰা পোৱা তৃতীয়টো কথা হৈছে এখন ৰাজ্যৰ পৰা আনখন ৰাজ্যলৈ সেৱা আৰু সামগ্ৰীৰ আদান-প্ৰদানৰ ক্ষেত্ৰত আৰোপ কৰা নিষেধাজ্ঞাই সাধাৰণ নাগৰিকক অনাৱশ্যক অসুবিধাত পেলাইছে৷
ইয়াৰ দ্বাৰা জনজীৱনৰ লগতে জীৱিকাতো প্ৰভাৱ পৰিছে৷ শেহতীয়াকৈ অক্সিজেনৰ যোগানক লৈ বিগত দিনসমূহত একাধিক ৰাজ্যত সমস্যাই দেখা দিছে৷ জীৱন ৰক্ষক অক্সিজেনৰ অবিৰত যোগান সুনিশ্চিত কৰাৰ বাবে প্ৰয়োজনীয় সকলো পদক্ষেপ হাতত ল’ব লাগিব৷
ভাৰতে কঠিন সময়তো সমগ্ৰ বিশ্বত জীৱন দায়িনী ঔষধৰ যোগান সুনিশ্চিত কৰিছে৷ সেয়েহে এখন ৰাজ্যৰ পৰা আনখন ৰাজ্যলৈ ঔষধ যাতে সহজতে পাব পাৰে, সেই ক্ষেত্ৰত আমি সকলোৱে দৃষ্টি দিব লাগিব৷
বন্ধুসকল,
সংযম, সংবেদনশীল, সংবাদ আৰু সহযোগিতাৰ যি নিৰ্দৰ্শন এই ক’ৰোনা কালত দেশে দেখুৱাইছে, সেয়া আমি অনাগত দিনটো বৰ্তাই ৰাখিব লাগিব৷
সংক্ৰমণৰ বিৰুদ্ধে যুঁজাৰ লগতে এতিয়া আৰ্থিক দিশতো আমি সম্পূৰ্ণ শক্তিৰে আগুৱাই যাব লাগিব৷
আমাৰ সামগ্ৰিক প্ৰচেষ্টা নিশ্চিতভাৱে সফল হওক এই কামনাৰে আপোনালোক সকলোকে বহুত বহুত ধন্যবাদ জনালো!