Ministry of Health and Family Welfare
India registers a record number of High Recoveries
More than 94,000 Recovered in last 24 hours
India’s Total Recoveries continue to rise, cross 43 lakh today
5 States contribute 60% of total active cases, 52% of new cases and 60% of new recoveries reported in India
20 SEP 2020 1:36PM by PIB Delhi
India has reported high recoveries of more than 94,000 for two successive days.
94,612 recoveries have been registered in the last 24 hours in the country. With this, the total number of recoveries has crossed 43 lakh (43,03,043). This has resulted in the Recovery Rate touching 79.68%.
60% of the new recovered cases are being reported from five States, viz. Maharashtra, Karnataka Andhra Pradesh, Uttar Pradesh and Tamil Nadu. Maharashtra continues to lead with more than 23,000 new cases of recovered patients. Karnataka and Andhra Pradesh both have contributed more than 10,000 to the single day recoveries.
A total of 92,605 new confirmed cases have been reported in the last 24 hours in the country.
52% of the new cases are concentrated in five states. These are also the States contributing maximum to the new recoveries. Maharashtra contributed more than 20,000 (22.16%) to the new cases. Andhra Pradesh and Karnataka both have contributed more than 8,000.
1,133 deaths have been registered in the past 24 hours.
37% of deaths reported yesterday are from Maharashtra with 425 deaths followed by Karnataka and Uttar Pradesh with 114 and 84 deaths, respectively.
Sr No.
Name of State/UT
Active cases as on 20.09.2020
Cumulative Cured/ Discharged/
Migrated Cases as on 20.09.2020
TOTAL
1010824
4303043
1
Maharashtra
297866
857933
2
Karnataka
98583
404841
3
Andhra Pradesh
81763
530711
4
Uttar Pradesh
66874
276690
5
Tamil Nadu
46453
481273
6
Kerala
37535
92951
7
Chhattisgarh
37489
46081
8
Odisha
33202
141657
9
Delhi
32064
205890
10
Telangana
30573
139700
11
Assam
29362
125543
12
West Bengal
24648
193014
13
Punjab
22399
70373
14
Madhya Pradesh
21964
79158
15
Haryana
21682
86150
16
J&K (UT)
21281
40265
17
Rajasthan
17997
93805
18
Gujarat
16022
102444
19
Jharkhand
13548
55697
20
Bihar
12629
153298
21
Uttarakhand
12465
27142
22
Tripura
6983
14810
23
Goa
5920
21760
24
Puducherry
4785
17209
25
Himachal Pradesh
4308
7484
26
Chandigarh
2911
6766
27
Meghalaya
2038
2483
28
Arunachal Pradesh
1957
5280
29
Manipur
1946
6723
30
Nagaland
1206
4171
31
Ladakh (UT)
993
2666
32
Mizoram
588
990
33
Sikkim
426
1972
34
D&D & D&N
208
2677
35
A&N Islands
156
3436
36
Lakshadweep
0
0

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারত্তা মশিং ৱাংনা ফগৎলকপগী রেকোর্দ অমা রেজিস্তর তোরকখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা ৯৪,০০০ নারম্বদগী ফগৎলকখ্রে
লেপ্তনা ফগৎলকপনা ভারতকী অপুনবা ফগৎলকখিবা মশিং অসি ঙসি লাক্ষ ৪৩ হেনখ্রে
ভারত্তা রাজ্য ৫গী এক্তিব কেস মশিং অসি অপুনবা এক্তিব কেসকী ৬০% , অনৌবা কেস মশিংনা ৫২% অমসুং অনৌবা ফগৎলকখিবগী মশিংনা ৬০%নি হায়না রিপোর্ত তৌরকখ্রে
20 SEP 2020 1:36PM by PIB Imphal
নুমিৎ নিনি থংন-থংননা ভারত্তা ৯৪,০০০দগী হেন্না ফগৎখ্রে হায়না রিপোর্ত তৌরকখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪সিদা লৈবাক অসিদা ৯৪,৬১২ নারম্বদগী ফগৎখি হায়না রিপোর্ত তৌরকখ্রে। অপুনবা ফগৎখিবগী মশিং অসি লাক্ষল৪৩(৪৩,০৩,০৪৩) হেনখ্রে। মসিনা নারম্বদগী ফগৎখিবগী চাং অসি ৭৯.৬৮% য়ৌহনখ্রে।
অনৌবা নারম্বদগী ফগৎখিবশিংগী ৬০% অসি রাজ্য মঙাদগীনি হায়না রিপোর্ত তৌরকখি, রাজ্যশিং অসিদি- মহারাস্ত্র, কর্নাতকা, অন্ধ্র প্রদেশ, উত্তর প্রদেশ অমসুং তমিল নাদুনি। মখা তানা মহারাস্ত্রদা অনৌবা কেস ২৩,০০০ নারম্বদগী ফগৎখি হায়না রিপোর্ত তৌখি। কর্নাতকা অমসুং অন্ধ্র প্রদেশ অনিমক্তা নোংমখক্তদা ১০,০০০দগী হেন্না নারম্বদগী ফগৎখ্রে।
লৈবাক অসিদা হৌখিবা পুং ২সিদা অনৌবা কেস ৯২,৬০৫ কনফর্ম তৌখ্রে।
রাজ্য ৫দা অনৌবা শিবগী চাং অসি ৫২%দা কুংশিল্লক্লি। মসিগী রাজ্যশিং অসি খ্বাইদগী য়াম্না ফগৎখিবা অনৌবশিং অদুসু ওইরি। মহারাস্ত্রদা অনৌবা শিখিবগী চাং অসি ২০,০০০ (২২.১৬%)দগী হেনখ্রে। অন্ধ্র প্রদেশ অমসুং কর্নাতকা অনিমক্তা ৮,০০০ হেন্না শিখি।
হৌখিবা পুং ২৪সিদা মীওই ১,১৩৩ শিখিবগী রেজিস্তর তৌরকখি।
শিখিবা মীওই ৩৭% দি কর্নাতকা অমসুং উত্তর প্রদেশতা মথংশিংৎনা মীওই ১১৪ অমসুং ৮৪ শিদুনা মতুং ইন্দুনা মহারাস্ত্রদা মীওই ৪২৫ শিখি হায়না রিপোর্ত তোরকখি।
মশিং
রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরীগী মমিং
২০.০৯.২০২০ ফাওবদা ওইখিবা এক্তিব কেসশিং
২০.০৯.২০২০ ফাওবদা পুন্না অনাবদগী ফগৎখিবা / দিসচার্চ তৌখ্রবা/
মাইগ্রেতেদ কেসশিং
TOTAL
১০১০৮২৪
৪৩০৩০৪৩
১
মহারাস্ত্র
২৯৭৮৬৬
৮৫৭৯৩৩
২
কর্নাতকা
৯৮৫৮৩
৪০৪৮৪১
৩
অন্ধ্র প্রদেশ
৮১৭৬৩
৫৩০৭১১
৪
উত্তর প্রদেশ
৬৬৮৭৪
২৭৬৬৯০
৫
তমিল নাদু
৪৬৪৫৩
৪৮১২৭৩
৬
ছতিসগঢ়
৩৭৫৩৫
৯২৯৫১
৭
ওরিশা
৩৭৪৮৯
৪৬০৮১
৮
কেরলা
৩৩২০২
১৪১৬৫৭
৯
তেলঙ্গনা
৩২০৬৪
২০৫৮৯০
১০
দিল্লী
৩০৫৭৩
১৩৯৭০০
১১
অসাম
২৯৩৬২
১২৫৫৪৩
১২
নোংচুপ বঙ্গাল
২৪৬৪৮
১৯৩০১৪
১৩
মধ্য প্রদেশ
২২৩৯৯
৭০৩৭৩
১৪
পঞ্জাব
২১৯৬৪
৭৯১৫৮
১৫
হরিয়ানা
২১৬৮২
৮৬১৫০
১৬
জে.&কে. (য়ু.তি)
২১২৮১
৪০২৬৫
১৭
রাজস্থান
১৭৯৯৭
৯৩৮০৫
১৮
গুজরাত
১৬০২২
১০২৪৪৪
১৯
ঝারখন্দ
১৩৫৪৮
৫৫৬৯৭
২০
বিহার
১২৬২৯
১৫৩২৯৮
২১
উত্তরাখন্দ
১২৪৬৫
২৭১৪২
২২
ত্রিপুরা
৬৯৮৩
১৪৮১০
২৩
গোৱা
৫৯২০
২১৭৬০
২৪
পুদুচেরী
৪৭৮৫
১৭২০৯
২৫
হিমাচল প্রদেশ
৪৩০৮
৭৪৮৪
২৬
ছতিসগঢ়
২৯১১
৬৭৬৬
২৭
অরুনাচল প্রদেশ
২০৩৮
২৪৮৩
২৮
মেঘালয়
১৯৫৭
৫২৮০
২৯
মনিপুর
১৯৪৬
৬৭২৩
৩০
নাগালেন্দ
১২০৬
৪১৭১
৩১
লদাখ(য়ু.তি.)
৯৯৩
২৬৬৬
৩২
সিক্কীম
৫৮৮
৯৯০
৩৩
মিজোরাম
৪২৬
১৯৭২
৩৪
দি.&দি. & দি.&এন.
২০৮
২৬৭৭
৩৫
এ.&এন. ইথৎশিং
১৫৬
৩৪৩৬
৩৬
লক্ষদ্বীপ
০
০