স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ভাৰতত অভিলেখ সংখ্যক লোকে আৰোগ্য লাভ কৰিছে
বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৯৪,০০০ তকৈও অধিক লোকে আৰোগ্য লাভ কৰিছে
ভাৰতত মুঠ আৰোগ্য লাভ কৰা লোকৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পাবলৈ ধৰিছে, আজি ইয়াৰ সংখ্যাই ৪৩ লাখৰ সীমা অতিক্ৰম কৰিছে
মুঠ সক্ৰিয় ৰোগীৰ ৬০%ই আছে ৫খন ৰাজ্যত, ভাৰতত ৫২% নতুন সংক্ৰমণ আৰু ৬০% নতুনকৈ আৰোগ্য হোৱা লোকৰ প্ৰতিবেদন দাখিল হৈছে
20 SEP 2020 1:36PM by PIB Guwahati
ভাৰতত একেৰাহে দুদিন ধৰি ৯৪,০০০ তকৈও অধিক লোকে আৰোগ্য লাভ কৰিছে৷ বিগত ২৪ ঘণ্টাত দেশত ৯৪,৬১২ জন লোকে আৰোগ্য লাভ কৰিছে৷ ইয়াৰ জৰিয়তে এই পৰ্যন্ত মুঠ আৰোগ্য লাভ কৰা ৰোগীৰ সংখ্যাই ৪৩ লাখৰ সীমা (৪৩,০৩,০৪৩) অতিক্ৰম কৰিছে৷ আৰোগ্যৰ হাৰ হৈছে ৭৯.৬৮%৷
মহাৰাষ্ট্ৰ, কৰ্ণাটক, অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ, উত্তৰ প্ৰদেশ আৰু তামিলনাডুৰ পৰা ৬০% নতুন আৰোগ্যৰ পৰিঘটনা প্ৰতিবেদিত হৈছে৷ মহাৰাষ্ট্ৰত একেৰাহে ২৩,০০০ নতুন লোকে আৰোগ্য লাভ কৰি শীৰ্ষ স্থান দখল কৰিছে৷ কৰ্ণাটক আৰু অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ, দুয়োখন ৰাজ্যতে এদিনতে ১০,০০০ত কৈও অধিক লোকে আৰোগ্য লাভ কৰিছে৷
বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৯২,৬০৫ জন লোক নতুনকৈ ৰোগত আক্ৰান্ত হৈছে৷ ইয়াৰে ৫২% লোক উক্ত পাঁচখন ৰাজ্যৰ পৰা চিহ্নিত হৈছে৷ এই ৰাজ্যকেইখনৰ পৰা সৰ্বাধিক সংখ্যক লোকে আৰোগ্যও লাভ কৰিছে৷
বিগত ২৪ ঘণ্টাত ১,১৩৩ জন লোকৰ মৃত্যু ঘটিছে৷
ক্ৰমিক নং.
ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয়শাসিত প্ৰদেশৰ নাম
২০.০৯.২০২০ তাৰিখ পৰ্যন্ত সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা
২০.০৯.২০২০ তাৰিখ পৰ্যন্ত মুঠ আৰোগ্য/মুকলি
মুঠ
1010824
4303043
1
মহাৰাষ্ট্ৰ
297866
857933
2
কৰ্ণাটক
98583
404841
3
অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ
81763
530711
4
উত্তৰ প্ৰদেশ
66874
276690
5
তামিলনাডু
46453
481273
6
কেৰালা
37535
92951
7
চট্টিশগড়
37489
46081
8
ওড়িশা
33202
141657
9
দিল্লী
32064
205890
10
তেলেংগানা
30573
139700
11
অসম
29362
125543
12
পশ্চিম বংগ
24648
193014
13
পাঞ্জাৱ
22399
70373
14
মধ্য প্ৰদেশ
21964
79158
15
হাৰিয়ানা
21682
86150
16
জম্মু আৰু কাশ্মীৰ
21281
40265
17
ৰাজস্থান
17997
93805
18
গুজৰাট
16022
102444
19
ঝাৰখণ্ড
13548
55697
20
বিহাৰ
12629
153298
21
উত্তৰাখণ্ড
12465
27142
22
ত্ৰিপুৰা
6983
14810
23
গোৱা
5920
21760
24
পুডুচেৰী
4785
17209
25
হিমাচল প্ৰদেশ
4308
7484
26
চণ্ডীগড়
2911
6766
27
মেঘালয়
2038
2483
28
অৰুণাচল প্ৰদেশ
1957
5280
29
মণিপুৰ
1946
6723
30
নাগালেণ্ড
1206
4171
31
লাডাখ
993
2666
32
মিজোৰাম
588
990
33
ছিক্কিম
426
1972
34
দমন ডিউ আৰু দাদৰা নগৰ হাভেলী
208
2677
35
আন্দামান নিকোবাৰ দ্বীপপুঞ্জ
156
3436
36
লাক্ষাদ্বীপ
0
0

Ministry of Health and Family Welfare
India registers a record number of High Recoveries
More than 94,000 Recovered in last 24 hours
India’s Total Recoveries continue to rise, cross 43 lakh today
5 States contribute 60% of total active cases, 52% of new cases and 60% of new recoveries reported in India
20 SEP 2020 1:36PM by PIB Delhi
India has reported high recoveries of more than 94,000 for two successive days.
94,612 recoveries have been registered in the last 24 hours in the country. With this, the total number of recoveries has crossed 43 lakh (43,03,043). This has resulted in the Recovery Rate touching 79.68%.
60% of the new recovered cases are being reported from five States, viz. Maharashtra, Karnataka Andhra Pradesh, Uttar Pradesh and Tamil Nadu. Maharashtra continues to lead with more than 23,000 new cases of recovered patients. Karnataka and Andhra Pradesh both have contributed more than 10,000 to the single day recoveries.
A total of 92,605 new confirmed cases have been reported in the last 24 hours in the country.
52% of the new cases are concentrated in five states. These are also the States contributing maximum to the new recoveries. Maharashtra contributed more than 20,000 (22.16%) to the new cases. Andhra Pradesh and Karnataka both have contributed more than 8,000.
1,133 deaths have been registered in the past 24 hours.
37% of deaths reported yesterday are from Maharashtra with 425 deaths followed by Karnataka and Uttar Pradesh with 114 and 84 deaths, respectively.
Sr No.
Name of State/UT
Active cases as on 20.09.2020
Cumulative Cured/ Discharged/
Migrated Cases as on 20.09.2020
TOTAL
1010824
4303043
1
Maharashtra
297866
857933
2
Karnataka
98583
404841
3
Andhra Pradesh
81763
530711
4
Uttar Pradesh
66874
276690
5
Tamil Nadu
46453
481273
6
Kerala
37535
92951
7
Chhattisgarh
37489
46081
8
Odisha
33202
141657
9
Delhi
32064
205890
10
Telangana
30573
139700
11
Assam
29362
125543
12
West Bengal
24648
193014
13
Punjab
22399
70373
14
Madhya Pradesh
21964
79158
15
Haryana
21682
86150
16
J&K (UT)
21281
40265
17
Rajasthan
17997
93805
18
Gujarat
16022
102444
19
Jharkhand
13548
55697
20
Bihar
12629
153298
21
Uttarakhand
12465
27142
22
Tripura
6983
14810
23
Goa
5920
21760
24
Puducherry
4785
17209
25
Himachal Pradesh
4308
7484
26
Chandigarh
2911
6766
27
Meghalaya
2038
2483
28
Arunachal Pradesh
1957
5280
29
Manipur
1946
6723
30
Nagaland
1206
4171
31
Ladakh (UT)
993
2666
32
Mizoram
588
990
33
Sikkim
426
1972
34
D&D & D&N
208
2677
35
A&N Islands
156
3436
36
Lakshadweep
0
0