ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ସର୍ବାଧିକ ସୁସ୍ଥତାରେ ଭାରତର ଆଉ ଏକ ରେକର୍ଡ
● ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 94,000 ରୁ ଅଧିକ ରୋଗୀ ଆରୋଗ୍ୟ
● ଭାରତର ମୋଟ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା ବୃଦ୍ଧି ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି, ଆଜି ଏହା 43 ଲକ୍ଷ ଅତିକ୍ରମ କରିଛି
● ସମୁଦାୟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାର 60 ପ୍ରତିଶତ, ନୂଆ ସଂକ୍ରମଣର 52 ପ୍ରତିଶତ ଏବଂ ନୂତନ ଆରୋଗ୍ୟଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ 60 ପ୍ରତିଶତ 5ଟି ରାଜ୍ୟରୁ
20 SEP 2020 1:36PM by PIB Bhubaneswar
କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ଦୁଇ ଦିନ ପାଇଁ ଭାରତରେ 94,000ରୁ ଅଧିକ କରୋନା ସଂକ୍ରମିତ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଛନ୍ତି ।
ଦେଶରେ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 94,612 ସଂକ୍ରମିତ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଛନ୍ତି । ଏହା ସହିତ ମୋଟ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା 43 ଲକ୍ଷ (43,03,043) ଅତିକ୍ରମ କରିଛି । ଏହାଦ୍ୱାରା ଆରୋଗ୍ୟ ହାର 79.68% ଛୁଇଁଛି ।
ମୋଟ ସୁସ୍ଥ ରୋଗୀଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ 60 ପ୍ରତିଶତ ପାଞ୍ଚଟି ରାଜ୍ୟରୁ ଯଥା - ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, କର୍ଣ୍ଣାଟକ ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶ, ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ ଏବଂ ତାମିଲନାଡୁ । ଦେଶର ନୂତନ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲାଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ 23,000ରୁ ଅଧିକ ସଂଖ୍ୟାକୁ ନେଇ ମହାରାଷ୍ଟ୍ର ଆଗରେ ଥିବା ବେଳେ କର୍ଣ୍ଣାଟକ ଏବଂ ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶ ଉଭୟେ ଦିନିକିଆ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭରେ 10,000ରୁ ଅଧିକ ଯୋଗଦାନ ଦେଇଛନ୍ତି ।
ଦେଶରେ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ମୋଟ 92,605 ନୂତନ ସଂକ୍ରମିତ ମାମଲା ନଜରକୁ ଆସିଛି ।
ଦେଶର ଏହି ନୂତନ ସଂକ୍ରମିତ ମାମଲାଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ 52 ପ୍ରତିଶତ ପାଞ୍ଚଟି ରାଜ୍ୟରୁ ଥିବା ବେଳେ ସର୍ବାଧିକ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ ମଧ୍ୟ ଏହି ପାଞ୍ଚୋଟି ରାଜ୍ୟରୁ ହୋଇଛନ୍ତି । ନୂତନ ସଂକ୍ରମିତଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ 20,000ରୁ ଅଧିକ (22.16%) ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 1,133 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ।
ଗତକାଲିର ମୃତକଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ 37 ପ୍ରତିଶତ ଅର୍ଥାତ 425 ଜଣ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଏହା ପଛକୁ କର୍ଣ୍ଣାଟକ ଏବଂ ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶରୁ ଯଥାକ୍ରମେ 114 ଏବଂ 84 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଛି ।
କ୍ରମିକ ସଂଖ୍ୟା
ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ
20.09.2020 ସୁଦ୍ଧା ସକ୍ରିୟ ମାମଲା
20.09.2020 ସୁଦ୍ଧା ସମୁଦାୟ ସୁସ୍ଥ / ଡିସଚାର୍ଜ / ପ୍ରବାସୀ ମାମଲା
ମୋଟ
1010824
4303043
1
ମହାରାଷ୍ଟ୍ର
297866
857933
2
କର୍ଣ୍ଣାଟକ
98583
404841
3
ଆନ୍ଧ୍ର ପ୍ରଦେଶ
81763
530711
4
ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ
66874
276690
5
ତାମିଲନାଡୁ
46453
481273
6
କେରଳ
37535
92951
7
ଛତିଶଗଡ
37489
46081
8
ଓଡିଶା
33202
141657
9
ଦିଲ୍ଲୀ
32064
205890
10
ତେଲଙ୍ଗାନା
30573
139700
11
ଆସାମ
29362
125543
12
ପଶ୍ଚିମ ବଙ୍ଗ
24648
193014
13
ପଞ୍ଜାବ
22399
70373
14
ମଧ୍ୟ ପ୍ରଦେଶ
21964
79158
15
ହରିୟାଣା
21682
86150
16
ଜମ୍ମୁ-କଶ୍ମୀର
21281
40265
17
ରାଜସ୍ଥାନ
17997
93805
18
ଗୁଜରାଟ
16022
102444
19
ଝାଡଖଣ୍ଡ
13548
55697
20
ବିହାର
12629
153298
21
ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡ
12465
27142
22
ତ୍ରିପୁରା
6983
14810
23
ଗୋଆ
5920
21760
24
ପୁଡିଚେରୀ
4785
17209
25
ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶ
4308
7484
26
ଚଣ୍ଡିଗଡ
2911
6766
27
ମେଘାଳୟ
2038
2483
28
ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶ
1957
5280
29
ମଣିପୁର
1946
6723
30
ନାଗାଲାଣ୍ଡ
1206
4171
31
ଲଦାଖ
993
2666
32
ମିଜୋରାମ
588
990
33
ସିକ୍କିମ
426
1972
34
ଡିଏଣ୍ଡଡି ଏଣ୍ଡ ଡିଏଣ୍ଡ ଏନ
208
2677
35
ଆଣ୍ଡାମାନ ଓ ନିକୋବର ଦୀପପୁଞ୍ଜ
156
3436
36
ଲକ୍ଷାଦୀପ
0
0

Ministry of Health and Family Welfare
India registers a record number of High Recoveries
More than 94,000 Recovered in last 24 hours
India’s Total Recoveries continue to rise, cross 43 lakh today
5 States contribute 60% of total active cases, 52% of new cases and 60% of new recoveries reported in India
20 SEP 2020 1:36PM by PIB Delhi
India has reported high recoveries of more than 94,000 for two successive days.
94,612 recoveries have been registered in the last 24 hours in the country. With this, the total number of recoveries has crossed 43 lakh (43,03,043). This has resulted in the Recovery Rate touching 79.68%.
60% of the new recovered cases are being reported from five States, viz. Maharashtra, Karnataka Andhra Pradesh, Uttar Pradesh and Tamil Nadu. Maharashtra continues to lead with more than 23,000 new cases of recovered patients. Karnataka and Andhra Pradesh both have contributed more than 10,000 to the single day recoveries.
A total of 92,605 new confirmed cases have been reported in the last 24 hours in the country.
52% of the new cases are concentrated in five states. These are also the States contributing maximum to the new recoveries. Maharashtra contributed more than 20,000 (22.16%) to the new cases. Andhra Pradesh and Karnataka both have contributed more than 8,000.
1,133 deaths have been registered in the past 24 hours.
37% of deaths reported yesterday are from Maharashtra with 425 deaths followed by Karnataka and Uttar Pradesh with 114 and 84 deaths, respectively.
Sr No.
Name of State/UT
Active cases as on 20.09.2020
Cumulative Cured/ Discharged/
Migrated Cases as on 20.09.2020
TOTAL
1010824
4303043
1
Maharashtra
297866
857933
2
Karnataka
98583
404841
3
Andhra Pradesh
81763
530711
4
Uttar Pradesh
66874
276690
5
Tamil Nadu
46453
481273
6
Kerala
37535
92951
7
Chhattisgarh
37489
46081
8
Odisha
33202
141657
9
Delhi
32064
205890
10
Telangana
30573
139700
11
Assam
29362
125543
12
West Bengal
24648
193014
13
Punjab
22399
70373
14
Madhya Pradesh
21964
79158
15
Haryana
21682
86150
16
J&K (UT)
21281
40265
17
Rajasthan
17997
93805
18
Gujarat
16022
102444
19
Jharkhand
13548
55697
20
Bihar
12629
153298
21
Uttarakhand
12465
27142
22
Tripura
6983
14810
23
Goa
5920
21760
24
Puducherry
4785
17209
25
Himachal Pradesh
4308
7484
26
Chandigarh
2911
6766
27
Meghalaya
2038
2483
28
Arunachal Pradesh
1957
5280
29
Manipur
1946
6723
30
Nagaland
1206
4171
31
Ladakh (UT)
993
2666
32
Mizoram
588
990
33
Sikkim
426
1972
34
D&D & D&N
208
2677
35
A&N Islands
156
3436
36
Lakshadweep
0
0