Prime Minister's Office
PM addresses inaugural session of Governors' Conference on National Education Policy
07 SEP 2020 1:29PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi addressed the inaugural session of Governors' Conference on National Education Policy. The conference was also graced by the President of India and was attended by Governors & Lt. Governors of various states, UTs & Vice Chancellors of all the State Universities.
Speaking on the occasion, the Prime Minister said Education policy and education system are important means of fulfilling the aspirations of the country.
The Prime Minister said that though the responsibility of education lies with the Central, State and Local level Governments, their interference in the policy making should be minimal. He said the relevance and comprehensiveness of the education policy will increase when more and more teachers, parents and students will be associated with it. He added that the New Education Policy was drafted after receiving feedback from millions of people living in the city and villages in the country and from those related to the education sector. He said that now everyone including teachers and educationists are owning up to the policy.
The Prime Minister said there is an all round acceptance of the policy and that there is a feeling that the reforms should have been introduced in the previous education policy itself. He appreciated that there is a healthy debate on the policy and that it is necessary as the NEP is not only directed at reforming the education system but also at giving a new direction to the social and economic fabric of 21st century India. He said the policy aims at making India Self- Reliant or AatmaNirbhar.
Prime Minister said the policy aims at making the youth future ready in a fast changing scenario. He said this policy was designed to prepare the youth of the country on both fronts with knowledge and skills as per the requirements of the future.
He added the new education policy focuses on Learning rather than Studying and goes beyond Curriculum and emphasizes Critical Thinking. He said there is more emphasis is given on Passion, Practicality and Performance than Process. He said the new education policy focuses on learning outcomes and teacher training and empowering every student.
He said that the new education policy aims at making India a Knowledge Economy in the 21st century. He added the new education policy also allows for offshore campuses of the top international universities in India which will address the issue of Brain Drain.
The PM said that there is an effort in the country now on how to implement the new policy. He added that the suggestions of all the stakeholders are being heard with an open mind to resolve all apprehensions. He said that this education policy is not the education policy of the government but the education policy of the country.
The PM said that the National Education Policy provides for the rapidly changing times. He said technology is providing a level playing field in addressing the regional and social imbalance and is having a great impact on education.
He said efforts are being made that every aspect of higher education- academic, technical, vocational etc be taken out of silos.
Prime Minister called for implementing the NEP-2020 in Letter and Spirit.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা নেস্নেল এজুকেসন পোলিসীগী গভর্নরশিংগী কনফরেন্সতা হৌদোক ৱারোল পীখ্রে
07 SEP 2020 1:29PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নেস্নেল এজুকেসন পোলিসীগী গভর্নরশিংগী মীফমদা হৌদোক ৱারোল পীখ্রে। মীফম অদুদা ভারতকী রাস্ত্রপতিনা অথোইবা মীথুংলেন ওইখি অমসুং তোঙান-তোঙানবা রাজ্য, য়ু.তি. অমসুং রাজ্য খুদিংমক্কী ভাইস চান্সেলরশিংনা শরুক য়াখি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, এজুকেসন পোলিসী অমসুং এজুকেসন সিস্তেম অসি লৈবাক অসিগী মংলান মংফাউনবা হোৎনবদা য়াম্বা মরুওইবা উপাইশিংনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি, এজুকেসনগী থৌদাং অসি কেন্দ্র, রাজ্য অমসুং লোকেলগী থাক্তা লৈবা সরকারনা পুগদবা ওইরবসু, পোলিসী শেম্বা মতমদদি মখোয়গী ইথিল অসি নেম্না লৈগদবনি। মহাক্না হায়খি মদুদি এজুকেসন পোলিসীগী চুশিন্নবা অমসুং মরুওইবগী চাং অসি অহেনবা ওজাশিং, মপা-মমা অমসুং মহৈরোইশিংনা মসিগা মরী লৈননা চৎমিন্নরবা মতমদতা হেনগৎকনি। মহাক্না মখা তানা, অনৌবা এজুকেসন পোলিসী অসি লৈবাক অসিগী শহর অমসুং খুঙ্গংশিংদা লৈবা অমসুং এজুকেসন সেক্তরদা লৈরিবা মীওই মিল্লিয়ন কয়ানা পীরকপা ফীদবেকশিং লৌখৎলবা মতুংদা দ্রাফ তৌবনি। মহাক্না হায়খি মদুদি হৌজিক্তি ওজা অমসুং এজুকেসনিস্তশিং য়াওনা মীপুম খুদিংমক্না পোলিসী অসিগী অশোইবশিং য়াজরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, পোলিসী অসি হৌজিক্তি মীপুম খুদিংমক্না য়ানরে অমসুং শেমদোকপগী মওং অসি মমাংগী এজুকেসন পোলিসীদগী হৌদুনা পুরক্লমগদবনি হায়না ফাউনরি। মহাক্না পোলিসী অসিগী মতাংদা দিবেৎ কয়া তৌনরি অমসুং হায়রিবসিমক এন.ই.পি. অসিনা এজুকেসন সিস্তেমদখক্তদা শেমদোক্কদবা নত্তনা ২১শুবা চহী চা অসিগী খুন্নাই অমসুং শেন্মিৎলোনগী মাইকৈদা অহোংবা অমা পুরক্কদবনা য়াম্নমক তঙাইফদবা পোৎশক অমা ওইরি। মহাক্না হায়খি, পোলিসী অসিনা ভারতপু মরোমদোম লেপচবা নত্ত্রগা আত্মনির্ভর ওইহন্নবা পান্দম থম্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, পোলিসী অসিনা খোংজেল য়াংনা অহোংবা পুরক্লিবা মতম অসিদা নহাশিংবু তুংগীদমক শেম শানবা পান্দম থম্লি। পোলিসী অসিনা লৈবাক অসিগী নহাশিংবু লৌশিং অমসুং তুংদা তঙাইফদবা স্কিলশিং শেম শাদুনা থম্নবা পান্দম থম্লি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
মহাক্না মখা তানা, অনৌবা এজুকেসন পোলিসী অসিনা স্তদীদতা নত্তনা লর্নিংদা মিৎয়েং থম্লি অমসুং করিক্যুলমগী ৱাংমদা য়েংদুনা ক্রিতিকেল থিংকিংদা মিৎয়েং থম্লি হায়খি। মহাক্না হায়খি মদুদি প্রোসেস খক্তদা নত্তনা পেসন, প্রেক্তিকেলিতী, অমসুং পার্ফোরমেন্সতা মিৎয়েং থম্লি। মহাক্না হায়খি মদুদি, অনৌবা পোলিসী অসিনা লর্নিং আউৎকম অমসুং ওজাশিংবু ত্রেনিং পীবদা অমসুং মহৈরোইশিংবু হেন্না মপাঙ্গল পীনবগীদমক মিৎয়েং থম্লি।
অনৌবা পোলিসী অসিনা ভারতপু নোলেজ ইকোনোমী অমা ২১শুবা চহী চা অসিদা ওইহন্নবা পান্দম থম্লি হায়না মহাক্না হায়খি। মখা তানা, অনৌবা পোলিসী অসিনা ব্রেন দ্রেনগী সমস্যা কোকহন্নবগীদমক মকোক থংবা ইন্তর্নেস্নেল য়ুনিবর্সিতী কয়া চঙলক্নবসু হোৎনরি হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি অনৌবা পোলিসী অসি করম্না থবক্তা ওন্থোক্কদগে হায়বগী কন্না খন্নরি। মহাক্না মখা তানা হায়খি মদুদি, থোক্লকপা খুদোংচাদবা খুদিংমক থিংহৌনবগীদমক স্তেকহোল্দর খুদিংমক্কী ৱাফমশিং থোং লাওনা হাংদোক্তুনা তারি। মহাক্না হায়খি মদুদি, এজুকেসন পোলিসী অসি সরকারগী এজুকেসন পোলিসী নত্তে, মসি লৈবাক অসিগী এজুকেস পোলিসীনি।
মহাক্না হায়খি মদুদি হায়র এজুকেসন- একাদেমিক, তেক্নিকেল, ভোকেসনেল অসিনচিংবশিংগী হীরম খুদিংমক কোমদগী চিংখৎনবা হোৎনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা এন.ই.পি.-২০২০ অসিবু মসিনা পাম্লিবদুমক অমসুং ওইহন্নীংলিবদু ফংনবা মওংদা থবক ওইনা ওন্থোক্নবগীদমক পুক্নীং চিংশিল্লক্লি।