Ministry of Health and Family Welfare
India’s Total Recoveries continue to rise, cross 32.5 lakh today
5 States contribute 60% of total cases, 62% of active cases and 70% of total fatality reported in India
07 SEP 2020 12:04PM by PIB Delhi
On a continuous upward trajectory, India’s total recovered cases have crossed 32.5 lakh today, with 69,564 patients being discharged in the last 24 hours. This has resulted in the Recovery Rate touching 77.31%.
Various calibrated and focussed actions undertaken within the umbrella strategy of TEST, TRACK and TREAT have enabled early identification of cases through aggressive and wide scale testing. Better ambulance services and seamless point-to-point management of patients to facilitate their timely hospitalisation before their health deteriorates has led to a high number of COVID-19 patients recovering and being discharged from the hospitals. This has also resulted in the declining Case Fatality Rate, which stands at a new low of 1.70% today. Supervised isolation in homes and facility settings, following effective Standard of Care protocol, has hugely aided recovery of mild and moderate cases.
Five States are contributing 60% of total cases with Maharashtra at the top with 21.6%, followed by Andhra Pradesh (11.8%), Tamil Nadu (11.0%), Karnataka (9.5%) and Uttar Pradesh at 6.3%.
Maharashtra also contributed 26.76% of the active cases in the country, followed by Andhra Pradesh (11.30%), Karnataka (11.25%),Uttar Pradesh (6.98%) and Tamil Nadu (5.83%). These 5 States presently contribute 62% of total active cases.
The total number of recoveries stands more than 32.5 lakh (32,50,429) today.
In the last 24 hours, Andhra Pradesh recorded the highest recoveries with 11,915 newly recovered cases. Karnataka and Maharashtra saw 9575 and 7826 recoveries while Tamil Nadu and Uttar Pradesh witnesses 5820 and 4779 new recoveries, respectively. These 5 States together contributed 57% of the recoveries in the last 24 hours.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারত্তা ফগৎলকপা অপুনবা মশিং অসি হেগৎলকপা লেপত্রি, ঙসি লাখ ৩২.৫ হেনখ্রে
রাজ্য ৫গী অপুনবা কেস ৬০% ওইরি, ভারত্তা এক্তিব কেস চাদা ৬২% অমদি অপুনবা শিখিবগী চাং ৭০% ওইবগী রিপোর্ত ফংখ্রে
07 SEP 2020 12:04PM by PIB Imphal
ত্রাজেক্তরী অসি মখা তানা মথক্তা কাখৎলকপা অমদা পুং ২৪সিদা ভারতকী ওইনা নারম্বদগী ফগৎলকপগী অপুনবা মশিং অসি ঙসি লাখ ৩২.৫ হেনখিবগা লোয়ননা অনাবা ৬৯,৫৬৪ অসি দিসচার্জ তৌখ্রে। মসিনা ফগৎলকপগী চাং অসি চাদা ৭.৩১ ওইখ্রে।
তেস্ত, ত্রেক অমসুং ত্রীগী লাল্লোং চত্থবা য়ুখল অসিগী মনুংদা পায়খৎখিবা তোঙান-তোঙানবা চাংজৌ নাইবা মওংদা অমদি মাইপুননা হোৎনবা থবকশিংনা য়াংনা অমদি পাক-শন্না ঙন্না খঙদোকপা ঙমহল্লি। হেন্না ফবা এম্বুলেন্সকী সর্ভিস অমসুং অনাবশিং অপনবা য়াওদনা মপা চানা শিন-লাংদুনা য়েংশিন্নবগীদমক্তা হোস্পিতালদা য়ৌদ্রিঙৈদগী মমাংদা হকচাং শোকচিল্লকপনা মরম ওইদুনা কোবিদ-১৯না নাবা মী মশিং অসি চাং ৱাখৎলকখিবা অদু নারম্বদগী ফগৎলকখিবা মীশিংগী মশিং অসিনা হেনগৎখ্রে অমদি হোস্পিতালদগী দিসচার্জ তৌখ্রে। মসিনা কেস ফেতেলিতী রেৎ অসিদসু ফগৎহন্দুনা ঙসি চাদা ১.৭০ দা হন্থখ্রে। য়ুমদা তোখাইনা লৈদুনা য়েংশিনবিবা অমদি খুদোংচাবশিং থম্বিদুনা চেকশিন্না য়েংশিন্নবগী প্রোতোকোল অসিগী থাক অসি ফগৎলক্তুনা খরখক্তং অমদি ময়ায় ওইবা চাংদা লৈরম্বা কেসশিং অসি য়াম্না ফগৎলকখ্রে।
মহারাস্ত্রনা চাদা ২১.৬ ওইদুনা খ্বাইদগী মকোক্তা লৈদুনা, আন্ধ্র প্রদেশ (চাদা ১১.৮), তমিল নাদু (চাদা ১১.০), কর্নাতকা (চাদা ৯.৫) অমসুং উত্তর প্রদেশনা চাদা ৬.৩ ওইনা মথং চত্তুনা রাজ্য ৫গী অপুনবা মশিং অসি চাদা ৬০ ওইরি।
মহারস্ত্রদসু এক্তিব ওইবা কেস মশিং অসি চাদা ২৬.৭৬ ওইদুনা আন্ধ্র প্রদেশ (চাদা ১১.৩০), কর্নাতকা (চাদা ১১.২৫), উত্তর প্রদেশ (চাদা ৬ .৯৮) অমসুং তমিল নাদুনা (চাদা ৫.৮৩) মথংদা লৈরি। রাজ্য ৫সিদা অপুনবা এক্তিব ওইবা কেস অসি চাদা ৬২ নি।
অপুনবা ফগৎলকপগী চাং অসি ঙসি লাখ ৩২.৫ (৩২,৫০,৪২৯) হেনখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪সিদা নৌনা ফগৎকিবা কেসশিং অসি ১১,৯১৫ ওইদুনা খ্বাইদগী চাং ৱাংনা ফগৎখিবগী রেকোর্দ তৌখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪সিদা কর্নাতকা অমসুং মহারাস্ত্রদা ফগৎখিবা অসি ৯৫৭৫ অমসুং ৭৮২৬ উখি অদুগা নৌনা ফগৎখিবগী তমিল নাদু অমসুং উত্তর প্রদেশতা মথংশিৎনা ৫৮২০ অমসুং ৪৭৭৯ উখি। হৌখিবা পুং ২৪সিদা ফগৎলকখিবগী চাং অসি চাদা ৫৭ ওইখ্রে।
অচুম্বা, অমসুং খুদক্কী ওইবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইশু, গাইদলাইন অমসুং এদভাইজরীশিংগী ই-পাওশিংগীদমক্তা https://www.mohfw.gov.in/দা অমসুং @MoHFW_INDIAদা চাং নাইনা চংবীয়ু।