স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ভাৰতৰ মুঠ আৰোগ্যৰ ধাৰাবাহিকা অব্যাহত, আজি ৩২.৫লাখৰ সীমা অতিক্ৰম
ভাৰতৰ মুঠ আক্ৰান্তৰ ৬০%, চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ ৬২% আৰু মুঠ মৃত্যুৰ ৭০%ই ৫খন ৰাজ্যৰ
07 SEP 2020 12:04PM by PIB Guwahati
অগ্ৰগতিৰ ধাৰা বজাই ৰাখি দেশত ক’ভিড-১৯ৰ পৰা আৰোগ্য লাভ কৰাৰ লোকৰ সংখ্যা আজি ৩২.৫০লাখৰ সীমা অতিক্ৰম কৰিছে৷ বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৬৯,৫৬৪গৰাকী লোক সুস্থ হৈ উঠিছে৷ ইয়াৰ ফলত আৰোগ্যৰ হাৰ ৭৭.৩১শতাংশলৈ উন্নীত হৈছে৷
পৰীক্ষা, চিনাক্ত, আৰু চিকিৎসা কৌশলৰ অংশ হিচাপে একাধিক কার্যকৰী আৰু সুসমন্বিত প্ৰয়াস গ্ৰহণৰ ফলত ব্যাপক হাৰত নমুনা পৰীক্ষাৰ জৰিয়তে আক্রান্ত লোসকলক আগতীয়াকৈ চিনাক্তকৰণ কৰাটো সম্ভৱ হৈছে৷ তদুপৰি, উন্নত এম্বুলেন্স সেৱা, ৰোগীসকলক উপযুক্ত চিকিৎসা সেৱা, সময়মতে হাস্পতাললৈ স্থানান্তকৰণ ইত্যাদি প্ৰচেষ্টাৰ ফলত ক’ভিড-১৯ আক্রান্ত ৰোগীৰ সংখ্যা ক্ৰমশ হ্ৰাস পাইছে আৰু আৰোগ্য হৈ অধিক লোকে ডিছচাৰ্জচ লৈছে৷ আৰোগ্য লাভৰ সংখ্যা বৃদ্ধিৰ ফলত দেশত আজিলৈকে মৃত্যু হাৰ হ্ৰাস পাই ১.৭০ শতাংশ হৈছে৷
দেশত মুঠ আক্রান্ত লোকৰ ৬০শতাংশই ৫খন ৰাজ্যৰ৷ সেই ৰাজ্যসমূহৰ ভিতৰত মহাৰাষ্ট্ৰ(২১.৬ শতাংশ), অন্দ্ৰপ্ৰদেশ(১১.৮ শতাংশ), তামিলনাডু(১১ শতাংশ), কর্ণাটক (৯.৫ শতাংশ) আৰু উত্তৰ প্ৰদেশ(৬.৩ শতাংশ)৷
দেশত সৰ্বমুঠ ক’ৰোনাত আক্রান্তৰ ২৬.৭৬ শতাংশই মহাৰাষ্ট্ৰৰ৷ ইয়াৰ পাছতে আছে ক্ৰমে অন্ধ্ৰপ্ৰদেশ(১১.৩০ শতাংশ) কর্ণাটক(১১.২৫ শতাংশ), উত্তৰ প্ৰদেশ(৬.৯৮ শতাংশ) আৰু তামিলনাডু(৫.৮৩ শতাংশ)৷ এই ৫খন ৰাজ্যত বর্তমান ক’ৰোনাত আক্রান্তৰ হাৰ ৬২ শতাংশ৷
দেশত বৰ্তমানলৈকে ক’ৰোনাৰ পৰা আৰোগ্য হোৱাৰ লোকৰ সংখ্যা ৩২,৫০,৪২৯ জন৷ বিগত ২৪ ঘণ্টাত সর্বাধিক ১১,৯১৫ জন অন্ধ্ৰপ্ৰদেশত আৰোগ্য হৈছে৷ কর্ণাটক আৰু মহাৰাষ্ট্ৰত ক্ৰমে ৯,৫৭৫ আৰু ৭,৮২৬ লোক আৰোগ্য হৈছে৷ তামিলনাডুত ৫,৮২০ জন আৰু উত্তৰ প্ৰদেশত ৪,৭৭৯ জন ৰোগীয়ে আৰোগ্য লাভ কৰিছে৷ দেশত বিগত ২৪ ঘণ্টাত মোট আৰোগ্য হোৱা লোকৰ ভিতৰত ৫৭ শতাংশই এই ৫খন ৰাজ্যৰ৷
ক’ভিড-১৯ সম্পৰ্কীয় সকলো প্ৰমাণীকৃত আৰু আপডেটেড তথ্য, নিৰ্দেশনা আৰু পৰামৰ্শৱলীৰ বাবে অনুগ্ৰহ নিয়মীয়াকৈ পৰিদৰ্শন কৰকঃ https://www.mohfw.gov.in/.

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Total Recoveries continue to rise, cross 32.5 lakh today
5 States contribute 60% of total cases, 62% of active cases and 70% of total fatality reported in India
07 SEP 2020 12:04PM by PIB Delhi
On a continuous upward trajectory, India’s total recovered cases have crossed 32.5 lakh today, with 69,564 patients being discharged in the last 24 hours. This has resulted in the Recovery Rate touching 77.31%.
Various calibrated and focussed actions undertaken within the umbrella strategy of TEST, TRACK and TREAT have enabled early identification of cases through aggressive and wide scale testing. Better ambulance services and seamless point-to-point management of patients to facilitate their timely hospitalisation before their health deteriorates has led to a high number of COVID-19 patients recovering and being discharged from the hospitals. This has also resulted in the declining Case Fatality Rate, which stands at a new low of 1.70% today. Supervised isolation in homes and facility settings, following effective Standard of Care protocol, has hugely aided recovery of mild and moderate cases.
Five States are contributing 60% of total cases with Maharashtra at the top with 21.6%, followed by Andhra Pradesh (11.8%), Tamil Nadu (11.0%), Karnataka (9.5%) and Uttar Pradesh at 6.3%.
Maharashtra also contributed 26.76% of the active cases in the country, followed by Andhra Pradesh (11.30%), Karnataka (11.25%),Uttar Pradesh (6.98%) and Tamil Nadu (5.83%). These 5 States presently contribute 62% of total active cases.
The total number of recoveries stands more than 32.5 lakh (32,50,429) today.
In the last 24 hours, Andhra Pradesh recorded the highest recoveries with 11,915 newly recovered cases. Karnataka and Maharashtra saw 9575 and 7826 recoveries while Tamil Nadu and Uttar Pradesh witnesses 5820 and 4779 new recoveries, respectively. These 5 States together contributed 57% of the recoveries in the last 24 hours.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.