Ministry of Home Affairs
Union Home Minister Shri Amit Shah greeted the sportspersons on National Sports Day
“On National Sports Day, I salute all our sportsperson who have been making India proud through their passion and hard-work”
“Modigovt is committed and playing an instrumental role in promoting sports & nurturing the young talentthrough initiatives like Khelo India and Fit India.”
Union Home Minister also pays tribute to wizard of Hockey Major Dhyan Chand, on his jayanti
“A phenomenal legend, who won three Olympic gold medals and mesmerised millions through his magical technique”
“His talent, achievements and devotion towards the motherland continues to inspire the generations to come
29 AUG 2020 3:28PM by PIB Delhi
Union Home Minister Shri Amit Shah greets the sportspersons on National Sports Day.In his tweets Shri Amit Shah said“On National Sports Day, I salute all our sportsperson who have been making India proud through their passion and hard-work”.He asserted that Modi government is committed and playing an instrumental role in promoting sports and nurturing the young talent through initiatives like Khelo India and Fit India”.
Union Home Minister also paid tribute to the wizard of Hockey Major Dhyan Chand, on the occasion of his jayanti.Shri Amit Shah said “Major Dhyan Chandwasa phenomenal legend, who won three Olympic gold medals and mesmerised millions through his magical technique.”
Union Home Minister added that “His talent, achievements and devotion towards the motherland continues to inspire the generations to come”.
MajorDhyanChand was born on 29 August 1905. National Sports Day is celebrated on August 29 every year to honour the hockey legend, Major Dhyan Chand.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
নেস্নেল স্পোর্তস দে লাকপদা য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর অমিৎ শাহনা শান্নরোইশিংদা য়াইফ-পাউজেল পীরক্লি
“নেস্নেল স্পোর্তস দে অসিদা, মখোয়গী থৱায় য়াওবা অমসুং কন্না হোৎনবনা মরম ওইদুনা ভারতকী মিংচৎ পুরকপা ঐখোয়গী শান্নরোইশিং ঐনা ইকায়খুম্নবা উৎলি”
“খেলো ইন্দিয়া অমসুং ফিত ইন্দিয়াগুম্বা থবকশিংগী খুৎথাংদা শান্নবা অমসুং নহারোলশিংগী হৈশিংবা য়োকখৎনবা মোদী সরকারনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি”
মহাক্কী মপোক নুমিৎতা শক্নাইরবা হোক্কি শান্নরোই মেজর ধ্যান চান্দগী মফমদা য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা ইকায়খুম্নবা উৎখি
মহাক্কী মিত্রংগুম্লবা মশান্নশিংনা মিল্লিয়ন কয়া ঙকহনখি অমসুং ওলেম্পিক মেদল ৩ ফংখিবা শক্নাইরবা অমনি”
“মহাক্কী হৈশিংবা, মাইপাকপশিং অমসুং মমা লৈবাক্কীদমক কৎথোকপশিং অদুনা লাক্কদৌরিবা মীরোলশিংদা ইথিল পীরগনি”
29 AUG 2020 3:28PM by PIB Imphal
নেস্নেল স্পোর্তস দে লাকপদা য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর অমিৎ শাহনা শান্নরোইশিংদা য়াইফ-পাউজেল পীরক্লি। মহাক্কী তুইত অমদা অমিৎ শাহনা হায়খি, “নেস্নেল স্পোর্তস দে অসিদা, মখোয়গী থৱায় য়াওবা অমসুং কন্না হোৎনবনা মরম ওইদুনা ভারতকী মিংচৎ পুরকপা ঐখোয়গী শান্নরোইশিং ঐনা ইকায়খুম্নবা উৎলি”। মহাক্না হায়খি, “খেলো ইন্দিয়া অমসুং ফিত ইন্দিয়াগুম্বা থবকশিংগী খুৎথাংদা শান্নবা অমসুং নহারোলশিংগী হৈশিংবা য়োকখৎনবা মোদী সরকারনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি”।
মহাক্কী মপোক নুমিৎতা শক্নাইরবা হোক্কি শান্নরোই মেজর ধ্যান চান্দগী মফমদা য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা ইকায়খুম্নবা উৎখি। অমিৎ শাহনা হায়খি, মেজর ধ্যান চান্দৱাসা মহাক্কী মিত্রংগুম্লবা মশান্নশিংনা মিল্লিয়ন কয়া ঙকহনখিবা অমসুং ওলেম্পিক মেদল ৩ ফংখিবা শক্নাইরবা অমনি”।
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা মখা তানা হায়খি “মহাক্কী হৈশিংবা, মাইপাকপশিং অমসুং মমা লৈবাক্কীদমক কৎথোকপশিং অদুনা লাক্কদৌরিবা মীরোলশিংদা ইথিল পীরগনি”। মেজর ধ্যান চান্দ ১৯০৫গী অগস্ত ২৯দা পোকখি। হোক্কিগী শক্নাইরবা মেজর ধ্যান চান্দ ইকায়খুম্নবা উৎপা ওইনা চহি খুদিংগী অগস্ত ২৯ অসি নেস্নেল স্পোর্তস দে হায়না পাংথোক্লি।