Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on how our National song ‘Vande Mataram’ continues to inspire our vision of a confident, self-reliant, and resurgent Viksit Bharat 2047
07 NOV 2025 2:54PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today shared an article written by Union Minister, Shri Amit Shah on Bharat’s national song, composed by Bankim Chandra Chattopadhyay, the eternal song of India’s freedom. “He notes that Vande Mataram continues to inspire our vision of a confident, self-reliant, and resurgent Viksit Bharat 2047”, Shri Modi stated.
Responding to Union Minister, Shri Amit Shah on X, the Prime Minister said:
“On the 150th anniversary of Vande Mataram, Union Minister Shri @AmitShah writes about Bharat’s national song, composed by Bankim Chandra Chattopadhyay, the eternal song of India’s freedom. He reminisces how, written in the dark days of colonial rule, it became a dawn-song of awakening, blending cultural pride with civilisational nationalism.
He notes that Vande Mataram continues to inspire our vision of a confident, self-reliant, and resurgent Viksit Bharat 2047. Do read the article.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা মশাদা থাজবা, মশা মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা, অমসুং রিসর্জেন্ত ভিক্সিৎ ভারত 2047 অমগী ঐখোয়গী ভিজনদা ঐখোয়গী জাতিগী ঈশৈ ‘ভন্দে মাতরম’না করম্না মখা তানা ইথিল পীবগে হায়বগী মতাংদা আর্তিকল অমা শেয়র তৌখ্রে
07 NOV 2025 2:54PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভারতকী নীংতম্বগী মুৎনাইদ্রবা ঈশৈ, বঙ্কিম চন্দ্র চত্তোপাধ্যায়না ইবা ভারতকী জাতিগী ঈশৈগী মতাংদা কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা ইবা আর্তিকল অমা শেয়র তৌখ্রে। শ্রী মোদীনা হায়খি, “মশাদা থাজবা, মশা মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা, অমসুং রিসর্জেন্ত ভিক্সিৎ ভারত 2047 অমগী ঐখোয়গী ভিজনদা ভন্দে মাতরমনা মখা তানা ইথিল পীখি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি”।
Xতা কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহদা পাউখুম পীরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি:
“ভন্দে মাতরমগী চহি 150 শুরকপদা, কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী @AmitShahনা ভারতকী নীংতম্বগী মুৎনাইদ্রবা ঈশৈ, বঙ্কিম চন্দ্র চত্তোপাধ্যায়না ইবা ভারতকী জাতিগী ঈশৈগী মতাংদা ইখ্রে। মহাক্না লোইলম লৈঙাক্কী অমম্বা মতমশিংদা ইখিবা, মসিনা মতৌ করম্না নাৎকী ইকাই খুম্নবা অমসুং সিভিলাইজেস্নেল নেস্নেলিজমগা পুনশিন্দুনা, ৱাখল য়াকাইহন্নবা ঈশৈ অমা ওইরকখিবগে হায়বদু নীংশিংখি।
মহাক্না পনখি মদুদি মশাদা থাজবা, মশা মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা, অমসুং রিসর্জেন্ত ভিক্সিৎ ভারত 2047 অমগী ঐখোয়গী ভিজনদা ভন্দে মাতরমনা মখা তানা ইথিল পীখি। আর্তিকল অসি শোইদনা পাবীয়ু।