ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ ପ୍ରବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ଯେ କିପରି ଆମର ଜାତୀୟ ସଂଗୀତ 'ବନ୍ଦେ ମାତରମ୍' ଏକ ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସୀ, ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳ ଏବଂ ପୁନରୁତ୍ଥାନଶୀଳ ବିକଶିତ ଭାରତ ୨୦୪୭ ପାଇଁ ଆମର ଦୃଷ୍ଟିକୋଣକୁ ପ୍ରେରଣା ଦେଉଛି
07 NOV 2025 2:54PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଭାରତର ଜାତୀୟ ସଂଗୀତ ଉପରେ କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଲିଖିତ ଏକ ପ୍ରବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି, ଯାହା ଭାରତର ସ୍ୱାଧୀନତାର ଚିରନ୍ତନ ସଂଗୀତ ବଙ୍କିମ ଚନ୍ଦ୍ର ଚଟ୍ଟୋପାଧ୍ୟାୟଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ରଚିତ। "ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ ବନ୍ଦେ ମାତରମ୍ ଏକ ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସୀ, ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳ ଏବଂ ପୁନରୁତ୍ଥାନଶୀଳ ବିକଶିତ ଭାରତ ୨୦୪୭ ର ଆମର ଦୃଷ୍ଟିକୋଣକୁ ପ୍ରେରଣା ଦେଉଛି" ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି।
କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହଙ୍କୁ 'ଏକ୍ସ’ ରେ ଉତ୍ତର ଦେଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଲେ:
"ବନ୍ଦେ ମାତରମ୍ ର ୧୫୦ ତମ ବାର୍ଷିକୀରେ, କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ବଙ୍କିମ ଚନ୍ଦ୍ର ଚଟ୍ଟୋପାଧ୍ୟାୟଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ରଚିତ ଭାରତର ଜାତୀୟ ସଂଗୀତ ବିଷୟରେ ଲେଖିଛନ୍ତି, ଯାହା ଭାରତର ସ୍ୱାଧୀନତାର ଚିରନ୍ତନ ସଂଗୀତ । ଔପନିବେଶିକ ଶାସନର ଅନ୍ଧକାର ସମୟରେ ଲିଖିତ, ଏହା କିପରି ସଭ୍ୟତା ରାଷ୍ଟ୍ରବାଦ ସହିତ ସାଂସ୍କୃତିକ ଗର୍ବକୁ ମିଶ୍ରିତ କରି ଜାଗରଣର ଏକ ସକାଳ ସଂଗୀତରେ ପରିଣତ ହୋଇଥିଲା, ସେ ମନେ ପକାଇଛନ୍ତି।
ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ ବନ୍ଦେ ମାତରମ୍ ଏକ ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସୀ, ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳ ଏବଂ ପୁନରୁତ୍ଥାନଶୀଳ ବିକଶିତ ଭାରତ ୨୦୪୭ ର ଆମର ଦୃଷ୍ଟିକୋଣକୁ ପ୍ରେରଣା ଦେଉଛି। ଏହି ଲେଖାଟିକୁ ପଢ଼ନ୍ତୁ "

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on how our National song ‘Vande Mataram’ continues to inspire our vision of a confident, self-reliant, and resurgent Viksit Bharat 2047
07 NOV 2025 2:54PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today shared an article written by Union Minister, Shri Amit Shah on Bharat’s national song, composed by Bankim Chandra Chattopadhyay, the eternal song of India’s freedom. “He notes that Vande Mataram continues to inspire our vision of a confident, self-reliant, and resurgent Viksit Bharat 2047”, Shri Modi stated.
Responding to Union Minister, Shri Amit Shah on X, the Prime Minister said:
“On the 150th anniversary of Vande Mataram, Union Minister Shri @AmitShah writes about Bharat’s national song, composed by Bankim Chandra Chattopadhyay, the eternal song of India’s freedom. He reminisces how, written in the dark days of colonial rule, it became a dawn-song of awakening, blending cultural pride with civilisational nationalism.
He notes that Vande Mataram continues to inspire our vision of a confident, self-reliant, and resurgent Viksit Bharat 2047. Do read the article.”