প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
চন্দ্ৰ শেখৰ আজাদৰ জয়ন্তী উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন
23 JUL 2026 8:22AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি চন্দ্ৰ শেখৰ আজাদৰ জয়ন্তী উপলক্ষে তেওঁলৈ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে। তেওঁ কয় যে চন্দ্ৰ শেখৰ আজাদৰ নিৰ্ভীক অদম্য সাহস আৰু দেশপ্ৰেমে ভাৰতৰ স্বাধীনতা সংগ্ৰামৰ ইতিহাসত এক গৌৰৱোজ্জ্বল স্থান দখল কৰিছে।
শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে অগণন যুৱ ভাৰতীয়ক ৰাষ্ট্ৰৰ বাবে নিজকে উৎসৰ্গিত কৰিবলৈ তেওঁ অনুপ্ৰাণিত কৰিছিল আৰু তেওঁৰ সংকল্পই প্ৰতিটো প্ৰজন্মক অনুপ্ৰাণিত কৰি আহিছে।
এক্স-ৰ এটা পোষ্টত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শ্বেয়াৰ কৰিছেঃ
"সাহসী চন্দ্ৰ শেখৰ আজাদৰ জয়ন্তী উপলক্ষে তেওঁলৈ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰিছো। তেওঁৰ অদম্য সাহস আৰু দেশপ্ৰেমে ভাৰতৰ স্বাধীনতা সংগ্ৰামৰ ইতিহাসত এক গৌৰৱোজ্জ্বল স্থান দখল কৰিছে। অগণন যুৱ ভাৰতীয়ক ৰাষ্ট্ৰৰ বাবে নিজকে উৎসৰ্গিত কৰিবলৈ তেওঁ অনুপ্ৰাণিত কৰিছিল। তেওঁৰ সংকল্পসমূহে প্ৰতিটো প্ৰজন্মক অনুপ্ৰাণিত কৰি আহিছে।"

Prime Minister's Office
Prime Minister pays homage to Chandra Shekhar Azad on his birth anniversary
23 JUL 2026 8:22AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today paid homage to Chandra Shekhar Azad on his birth anniversary. He stated that the fearless courage and unwavering patriotism of Chandra Shekhar Azad occupy a proud place in the history of India’s freedom struggle.
Shri Modi noted that he motivated countless young Indians to devote themselves to the nation, adding that his resolve continues to inspire generations.
In a post on X, the Prime Minister shared:
"Paying homage to the brave Chandra Shekhar Azad on his birth anniversary. His fearless courage and unwavering patriotism occupy a proud place in the history of India’s freedom struggle. He motivated countless young Indians to devote themselves to the nation. His resolve continues to inspire generations."