ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ମହାପ୍ରଭୁ ଜଗନ୍ନାଥଙ୍କ ଉପରେ ତାଙ୍କର ବିଶ୍ୱାସକୁ ବର୍ଣ୍ଣନା କରୁଥିବା ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ନିବନ୍ଧକୁ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
16 JUL 2026 2:25PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ମହାମାନ୍ୟ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଶ୍ରୀମତୀ ଦ୍ରୌପଦୀ ମୁର୍ମୁ ଜୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଲିଖିତ ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି, ଯେଉଁଥିରେ ଶୈଶବ ସ୍ମୃତିରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ଅନୁଭୂତି ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ, ଯାହା ତାଙ୍କ ଜୀବନକୁ ରୂପ ଦେଇଛି, ସେଗୁଡ଼ିକ ପ୍ରତି ତାଙ୍କର ଆଜୀବନ ଭକ୍ତି ବିଷୟରେ ବର୍ଣ୍ଣନା କରାଯାଇଛି। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ମନ୍ତବ୍ୟ ଦେଇଛନ୍ତି ଯେ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ରଥ ଯାତ୍ରାର ଭବ୍ୟତା ଏବଂ ସେହି ବିଶ୍ୱାସ ବିଷୟରେ ଲେଖିଛନ୍ତି ଯାହା ତାଙ୍କୁ ଲୋକଙ୍କ ସେବାରେ ତାଙ୍କ ଯାତ୍ରାରେ ମାର୍ଗଦର୍ଶନ ଜାରି ରଖିଛି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସ ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି :
ଏକ ଗଭୀର ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ପ୍ରତିଫଳନରେ, ମାନ୍ୟବର ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଶ୍ରୀମତୀ ଦ୍ରୌପଦୀ ମୁର୍ମୁ ଜୀ ଶୈଶବ ସ୍ମୃତିରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ଅନୁଭୂତି ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ, ଯାହା ତାଙ୍କ ଜୀବନକୁ ରୂପ ଦେଇଛି, ମହାପ୍ରଭୁ ଜଗନ୍ନାଥଙ୍କ ପ୍ରତି ତାଙ୍କର ଆଜୀବନ ଭକ୍ତି ବିଷୟରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି।
ସେ ରଥ ଯାତ୍ରାର ଭବ୍ୟତା ଏବଂ ଲୋକଙ୍କ ସେବାରେ ତାଙ୍କ ଯାତ୍ରାରେ ତାଙ୍କୁ ମାର୍ଗଦର୍ଶନ କରୁଥିବା ବିଶ୍ୱାସ ବିଷୟରେ ଲେଖିଛନ୍ତି।
@rashtrapatibhvn
hindustantimes.com/opinion/puri-rath-yatra-on-odisha-puris-grand-road-a-devotees-submission-101784133943590.html

Prime Minister's Office
Prime Minister shares the President's article recounting her faith in Mahaprabhu Jagannath
16 JUL 2026 2:25PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has shared an article written by the Honourable President, Smt. Droupadi Murmu Ji, tracing her lifelong devotion to Mahaprabhu Jagannath, from childhood memories to the spiritual experiences that have shaped her life. Shri Modi remarked that the President writes about the grandeur of the Rath Yatra and the faith that continues to guide her on her journey in the service of the people.
The Prime Minister posted on X:
In a deeply personal reflection, Honourable President Smt. Droupadi Murmu Ji traces her lifelong devotion to Mahaprabhu Jagannath, from childhood memories to the spiritual experiences that have shaped her life.
She writes about the grandeur of the Rath Yatra and the faith that continues to guide her on her journey in the service of the people.
@rashtrapatibhvn
hindustantimes.com/opinion/puri-rath-yatra-on-odisha-puris-grand-road-a-devotees-submission-101784133943590.html