প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
কাতারগী ফাদর অমির সৈখ হমাদ বিন খালিফা অল থানি লৈখিদবদা প্রধান মন্ত্রীনা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে
12 JUL 2026 3:20PM by PIB Imphal
কাতারগী ফাদর অমির সৈখ হমাদ বিন খালিফা অল থানি লৈখিদবদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে।
মহাক কাতার চাউখৎপা অমসুং নুংঙাই য়াইফবা অৱাংবা থাকশিংদা পুখৎখিবা মীৎয়েং শানবা লুচিংবা অমনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা মহাক শিংথাখি। ফেব্রুৱারি ২০২৪ দা মহাক্কী কাতার খোঙচৎ মনুংদা মহাক্না অমির উনখিবগা লোয়ননা মহাক অশেংবা মরুপ অমনি হায়নসু প্রধান মন্ত্রীনা মহাক নিংশিংখি।
কাতারগী অমির সৈখ তামিম বিন হমাদ অল থানি, অপুনবা নিংথৌকোনগী ইমুং-মনুং অমসুং কাতারগী মীয়ামগী অৱাবদা প্রধান মন্ত্রীনা শরুক য়াখ্রে।
এক্সতা প্রধান মন্ত্রীনা ইখি;
“কাতারগী ফাদর অমির সৈখ হমাদ বিন খালিফা অল থানি লৈখিদবদা ঐখোয়না অৱাবা ফোঙদোক্লি। কাতার চাউখৎপা অমসুং নুংঙাই য়াইফবা অৱাংবা থাকশিংদা পুখৎখিবা মীৎয়েং শানবা লুচিংবা অমনি, ফেব্রুৱারি ২০২৪ দা ঐগী ইকোন কোনবা কাতার খোঙচৎ মনুংদা মহাক অশেংবা মরুপ অমা ওইনা ঐনা মহাক উনখিবা অদু ঐখোয়না নিংশিংলি। কাতারগী অমির সৈখ তামিম বিন হমাদ অল থানি, অপুনবা নিংথৌকোনগী ইমুং-মনুং অমসুং কাতারগী মীয়ামগী অৱাবদা ঐনা শরুক য়াজরি। লৈখিদ্রবগী থৱায়না মপুগী নাক্ত ইংনা পোথাবা ওইরসনু।
@TamimBinHamad”

Prime Minister's Office
Prime Minister condoles the passing of Father Amir of State of Qatar HH Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani
12 JUL 2026 3:20PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has expressed deep grief over the passing of the Father Amir of the State of Qatar, HH Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani.
The Prime Minister described him as a visionary leader who led Qatar to great levels of development and prosperity. Shri Modi also remembered him as a true friend whom he had the honour of meeting during his visit to Qatar in February 2024.
The Prime Minister conveyed his sincere condolences to the Amir of Qatar, HH Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, the entire royal family and the people of Qatar.
The Prime Minister wrote on X;
“We deeply mourn the passing of Father Amir of State of Qatar, HH Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani. A visionary leader who led Qatar to great levels of development and prosperity, we remember him also as a true friend whom I had the honour of meeting during my last visit to Qatar in February 2024. I convey my sincere condolences to the Amir of Qatar, HH Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani and the entire royal family and people of Qatar. May the departed soul rest in eternal peace.
@TamimBinHamad”