প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
কাটাৰৰ ফাদাৰ আমিৰ মহামহিম শ্বেখ হামাদ বিন খলিফা আল থানীৰ মৃত্যুত শোক প্ৰকাশ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
12 JUL 2026 3:20PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কাটাৰৰ ফাদাৰ আমিৰ মহামহিম শ্বেখ হামাদ বিন খলিফা আল থানীৰ মৃত্যুত গভীৰ শোক প্ৰকাশ কৰিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে তেওঁক কাটাৰক উন্নয়ন আৰু সমৃদ্ধিৰ দিশে আগুৱাই নিয়া এজন দূৰদৰ্শী নেতা বুলি অভিহিত কৰে। ২০২৪ চনৰ ফেব্ৰুৱাৰী মাহত কাটাৰ ভ্ৰমণৰ সময়ত তেওঁক লগ পোৱাৰ সৌভাগ্য লাভ কৰা এজন প্ৰকৃত বন্ধু হিচাপেও শ্ৰী মোদীয়ে তেওঁক স্মৰণ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কাটাৰৰ আমিৰ, মহামহিম শ্বেখ তামিম বিন হামাদ আল থানী, সমগ্ৰ ৰাজপৰিয়াল আৰু কাটাৰৰ জনসাধাৰণৰ প্ৰতি আন্তৰিক সমবেদনা জ্ঞাপন কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে এক্সত লিখিছে;
'কাটাৰৰ ফাদাৰ আমিৰ মহামহিম শ্বেখ হামাদ বিন খলিফা আল থানীৰ মৃত্যুত আমি গভীৰ শোক প্ৰকাশ কৰিছো। কাটাৰক উন্নয়ন আৰু সমৃদ্ধিৰ এক নতুন শিখৰলৈ লৈ যোৱা এজন দূৰদৰ্শী নেতা, আমি তেওঁক এজন প্ৰকৃত বন্ধু হিচাপেও স্মৰণ কৰিছো, যাক ২০২৪ চনৰ ফেব্ৰুৱাৰী মাহত শেষবাৰৰ বাবে কাটাৰ ভ্ৰমণৰ সময়ত লগ পোৱাৰ সৌভাগ্য হৈছিল। কাটাৰৰ আমিৰ, মহামহিম তামিম বিন হামাদ আল থানী, সমগ্ৰ ৰাজপৰিয়াল আৰু কাটাৰৰ জনসাধাৰৰ প্ৰতি মোৰ আন্তৰিক সমবেদনা জ্ঞাপন কৰিলো। তেওঁৰ আত্মাই চিৰশান্তি লাভ কৰক।
@TamimBinHamad”

Prime Minister's Office
Prime Minister condoles the passing of Father Amir of State of Qatar HH Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani
12 JUL 2026 3:20PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has expressed deep grief over the passing of the Father Amir of the State of Qatar, HH Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani.
The Prime Minister described him as a visionary leader who led Qatar to great levels of development and prosperity. Shri Modi also remembered him as a true friend whom he had the honour of meeting during his visit to Qatar in February 2024.
The Prime Minister conveyed his sincere condolences to the Amir of Qatar, HH Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, the entire royal family and the people of Qatar.
The Prime Minister wrote on X;
“We deeply mourn the passing of Father Amir of State of Qatar, HH Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani. A visionary leader who led Qatar to great levels of development and prosperity, we remember him also as a true friend whom I had the honour of meeting during my last visit to Qatar in February 2024. I convey my sincere condolences to the Amir of Qatar, HH Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani and the entire royal family and people of Qatar. May the departed soul rest in eternal peace.
@TamimBinHamad”