প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ওস্ত্রেলিয়াগী গবর্নর জেনরেলগা উনখ্রে
09 JUL 2026 1:55PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি মেলবোর্নদা লৈবা ওস্ত্রেলিয়াগী গবর্নর জেনরেল ইকাইখুম্নজরিবী মিস সেম মোস্তিন এ.সি.গা উনখ্রে।
লুচিংবা অনিমক্না ভারত-ওস্ত্রেলিয়া কম্প্রিহেন্সিব স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপকী চাউখৎলক্লিবা অমসুং তোঙান তোঙানবা হীরমশিংগী মতাংদা ৱাখল্লোনশিং ফোংদোক্নখি। মখোয়না ভারত অমসুং ওস্ত্রেলিয়াগী মরক্তা চাউখৎলক্লিবা শেন্মিৎলোনগী মরীবু তরাম্না ওকখি অমসুং ললোন-ইতিক, ইনবেস্তমেন্ত, এজুকেসন অমসুং ইন্নোবেসনগী মরীশিং পাকথোক চাউথোকহনবনা অনৌবা খুদোংচাবশিং শেমগনি অমসুং লৈবাক অনিগী মীয়ামদা ময়েক শেংবা কান্নবা ফংহল্লগনি হায়না থাজবা ফোংদোকখি। লুচিংবা অনিনা লৈবাক অনিগী মরক্তা শান্নখোৎনবগী মরী হেনগৎলকপদা নুংঙাইবা ফোংদোকখি অমসুং ভারতনা ২০৩০ দা য়ুম্বু ওইগদৌরিবা কমনৱেল্থ গেমস অমসুং ওস্ত্রেলিয়ানা য়ুম্বু ওইগদবা ২০৩২ ওলিম্পিক্সতা মতেং পীননবা মোৎ ফোংদোক্নখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লৈবাক অনিগী মরক্তা মীয়ামগী মরক্তা লৈনরিবা মরী অসিনা মরী অসিগী মপাঙ্গলগী হৌরকফম ওইরি।
ভারত-ওস্ত্রেলিয়াগী মরীশিং খুমাং চাউশিলহন্নবা মহাক্না লেপ্পা লৈতনা মতেং পাংবগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা গবর্নর জেনরেল মোস্তিনবু থাগৎপা ফোংদোকখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister meets with the Governor General of Australia
09 JUL 2026 1:55PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met today with the Governor-General of Australia, the Hon. Ms. Sam Mostyn AC in Melbourne.
The two leaders exchanged views on the growing depth and diversity of the India-Australia Comprehensive Strategic Partnership. They welcomed the growing economic partnership between India and Australia and expressed confidence that expanding trade, investment, education, and innovation linkages would create new opportunities and deliver tangible benefits to the people of both countries. Both leaders also expressed satisfaction at the growing sporting ties between the two countries and called for closer cooperation in the run up to the Commonwealth Games 2030 to be hosted by India and Olympics 2032 to be hosted in Australia.
Prime Minister stated that the vibrant people-to-people links between the two countries continue to be a source of strength for the relationship.
Prime Minister appreciated Governor-General Mostyn for her steadfast support to advancing India-Australia relations.