প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ৰাষ্ট্ৰীয় চিকিৎসক দিৱসত চিকিৎসকসকলক প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ শুভেচ্ছা জ্ঞাপন
অপাৰেচন আমিষ্টেডৰ অংশ হিচাপে ভেনিজুৱেলাত অক্লান্তভাৱে কাম কৰি থকা ভাৰতৰ সকলো চিকিৎসকক প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰশংসা কৰে
01 JUL 2026 12:22PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ৰাষ্ট্ৰীয় চিকিৎসক দিৱস উপলক্ষে সমগ্ৰ দেশৰ চিকিৎসকসকলক শুভেচ্ছা জনাই ৰাষ্ট্ৰৰ প্ৰতি তেওঁলোকৰ অটল সেৱা, সহানুভূতি আৰু প্ৰতিশ্ৰুতিৰ বাবে কৃতজ্ঞতা প্ৰকাশ কৰে।
শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে চিকিৎসকসকলৰ কঠোৰ পৰিশ্ৰম, সহানুভূতি আৰু সমৰ্পণে ভাৰতৰ স্বাস্থ্যসেৱা ব্যৱস্থাৰ মেৰুদণ্ড গঠন কৰে। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে তেওঁলোকৰ অক্লান্ত প্ৰচেষ্টাই, প্ৰায়ে আটাইতকৈ প্ৰত্যাহ্বানপূৰ্ণ পৰিস্থিতিত, সমগ্ৰ দেশৰ অগণন লোকৰ আস্থা আৰু কৃতজ্ঞতা অৰ্জন কৰিছে।
যোৱা দশকত স্বাস্থ্যসেৱা খণ্ডত হোৱা অগ্ৰগতিৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ভাৰতে ইয়াৰ স্বাস্থ্যসেৱা পৰিৱেশতন্ত্ৰ শক্তিশালী কৰাৰ ক্ষেত্ৰত গুৰুত্বপূৰ্ণ অগ্ৰগতি লাভ কৰিছে। তেওঁ লক্ষ্য কৰিছে যে দেশত চিকিৎসা মহাবিদ্যালয়ৰ সংখ্যা দুগুণতকৈও অধিক হৈছে, আনহাতে স্নাতক আৰু স্নাতকোত্তৰ চিকিৎসাৰ আসন যথেষ্ট পৰিমাণে বৃদ্ধি পাইছে। তেওঁ কয় যে এই অভূতপূৰ্ব বিকাশে উচ্চাকাংক্ষী চিকিৎসকসকলৰ বাবে অধিক সুযোগ সৃষ্টি কৰিছে, স্বাস্থ্যসেৱাৰ কৰ্মচাৰীক শক্তিশালী কৰি তুলিছে আৰু দেশৰ প্ৰতিটো কোণত মানসম্পন্ন চিকিৎসা সেৱা নিশ্চিত কৰিছে।
শ্ৰী মোদীয়ে অপাৰেচন আমিষ্টাডৰ অংশ হিচাপে ভেনিজুৱেলাত সেৱা আগবঢ়োৱা ভাৰতীয় চিকিৎসক আৰু চিকিৎসা পেছাদাৰীসকলৰ সমৰ্পণকো প্ৰশংসা কৰে। তেওঁ কয় যে প্ৰত্যাহ্বানপূৰ্ণ সময়ত তেওঁলোকৰ নিঃস্বাৰ্থ সেৱাই প্ৰদৰ্শন কৰে যে স্বাস্থ্যসেৱাৰ পেছাদাৰীসকলে সমাজখনে প্ৰতিকূল পৰিস্থিতিৰ সন্মুখীন হোৱাৰ সময়ত কেনেদৰে নিৰন্তৰভাৱে আগবাঢ়ি আহে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক্স-ত পোষ্ট কৰিছেঃ
চিকিৎসক দিৱসত, আমাৰ সমৰ্পিত চিকিৎসকসকলক শুভেচ্ছা জনাইছো, যাৰ কঠোৰ পৰিশ্ৰম, সহানুভূতি আৰু দায়বদ্ধতাই ভাৰতৰ স্বাস্থ্যসেৱা ব্যৱস্থাৰ মেৰুদণ্ড গঠন কৰিছে। তেওঁলোকৰ অক্লান্ত প্ৰচেষ্টাই, প্ৰায়ে আটাইতকৈ প্ৰত্যাহ্বানপূৰ্ণ পৰিস্থিতিত, অগণন লোকৰ বিশ্বাস আৰু কৃতজ্ঞতা অৰ্জন কৰিছে।
যোৱা দশকত, ভাৰতে আমাৰ স্বাস্থ্যসেৱা পৰিৱেশতন্ত্ৰ শক্তিশালী কৰাৰ ক্ষেত্ৰত গুৰুত্বপূৰ্ণ অগ্ৰগতি লাভ কৰিছে। চিকিৎসা মহাবিদ্যালয়ৰ সংখ্যা দুগুণতকৈও অধিক হৈছে, আনহাতে স্নাতক আৰু স্নাতকোত্তৰ চিকিৎসাৰ আসন যথেষ্ট পৰিমাণে বৃদ্ধি পাইছে। এই অভূতপূৰ্ব বিকাশে উচ্চাকাংক্ষী চিকিৎসকসকলৰ বাবে অধিক সুযোগৰ সৃষ্টি কৰিছে, এক শক্তিশালী স্বাস্থ্যসেৱা কৰ্মশক্তি গঢ়ি তুলিছে আৰু দেশৰ প্ৰতিটো কোণত মানসম্পন্ন চিকিৎসা সেৱা নিশ্চিত কৰিছে।
আমি বিকশিত ভাৰত গঢ়ি তোলাৰ দিশত কাম কৰাৰ সময়ত, আমাৰ চিকিৎসকসকলে প্ৰতিৰোধমূলক স্বাস্থ্যসেৱাৰ প্ৰচাৰ, চিকিৎসা গৱেষণাৰ অগ্ৰগতি, উদ্ভাৱন গ্ৰহণ আৰু সকলোৰে বাবে সুলভ স্বাস্থ্যসেৱা প্ৰদান কৰাত এক গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰি থাকিব।
#NationalDoctorsDay
আজি, আমি চিকিৎসক দিৱস উদযাপন কৰাৰ সময়ত, মই ভাৰতৰ সকলো চিকিৎসক আৰু চিকিৎসা পেছাদাৰীক প্ৰশংসা কৰিব বিচাৰো যিসকলে #OperationAmistad ৰ অংশ হিচাপে ভেনিজুৱেলাত অক্লান্তভাৱে কাম কৰি আছে। এনে এক প্ৰত্যাহ্বানপূৰ্ণ সময়ত, প্ৰয়োজনীয় লোকসকলক সেৱা কৰাৰ বাবে তেওঁলোকৰ প্ৰচেষ্টা হৈছে আমাৰ সমাজে প্ৰতিবাৰে প্ৰত্যাহ্বানৰ সন্মুখীন হোৱাৰ সময়ত চিকিৎসা পেছাদাৰীসকলে কেনেদৰে এই উপলক্ষে আগবাঢ়ি আহে তাৰ উজ্জ্বল উদাহৰণ।

Prime Minister's Office
Prime Minister greets doctors on National Doctors' Day
PM lauds all the medical professionals from India who are tirelessly working in Venezuela as a part of Operation Amistad
01 JUL 2026 12:22PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, today extended his greetings to doctors across the country on the occasion of National Doctors' Day, expressing gratitude for their unwavering service, compassion and commitment towards the nation.
Shri Modi said that the hard work, compassion and dedication of doctors form the backbone of India's healthcare system. He noted that their tireless efforts, often in the most challenging circumstances, have earned the trust and gratitude of countless people across the country.
Highlighting the progress made in the healthcare sector over the past decade, the Prime Minister said that India has made significant strides in strengthening its healthcare ecosystem. He observed that the number of medical colleges in the country has more than doubled, while undergraduate and postgraduate medical seats have expanded substantially. He said that this unprecedented growth is creating greater opportunities for aspiring doctors, strengthening the healthcare workforce and ensuring that quality medical care reaches every corner of the country.
Shri Modi also appreciated the dedication of Indian doctors and medical professionals serving in Venezuela as part of Operation Amistad. He said that, in challenging times, their selfless service demonstrates how healthcare professionals consistently rise to the occasion whenever society faces adversity.
The Prime Minister posted on X:
On Doctors' Day, greetings to our dedicated doctors, whose hard work, compassion and commitment form the backbone of India's healthcare system. Their tireless efforts, often in the most challenging circumstances, have earned the trust and gratitude of countless people.
Over the last decade, India has made significant strides in strengthening our healthcare ecosystem. The number of medical colleges has more than doubled, while undergraduate and postgraduate medical seats have expanded substantially. This unprecedented growth is creating greater opportunities for aspiring doctors, building a stronger healthcare workforce and ensuring that quality medical care reaches every corner of the country.
As we work towards building a Viksit Bharat, our doctors will continue to play a pivotal role in promoting preventive healthcare, advancing medical research, embracing innovation and delivering affordable, accessible healthcare for all.
#NationalDoctorsDay
Today, as we mark Doctors’ Day, I would like to appreciate all the doctors and medical professionals from India who are tirelessly working in Venezuela, as a part of #OperationAmistad. In such a challenging time, their efforts to serve those in need are shining examples of how medical professionals rise to the occasion every time our society faces a challenge.