প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
মহাৰাষ্ট্ৰৰ চোলাপুৰ গ্ৰাম্য অঞ্চলত সংঘটিত এক শোকাৱহ দুৰ্ঘটনাত প্ৰাণ হেৰুওৱা সকলৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ শোক প্ৰকাশ
এককালীন সাহায্য ঘোষণা প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
14 JUN 2026 11:40PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে মহাৰাষ্ট্ৰৰ চোলাপুৰ গ্ৰাম্য অঞ্চলত সংঘটিত শোকাৱহ দুৰ্ঘটনাত প্ৰাণহানি হোৱা লোকসকলৰ বাবে গভীৰ শোক প্ৰকাশ কৰিছে।
শ্ৰী মোদীয়ে এই শোকৰ সময়ত শোকসন্তপ্ত পৰিয়ালবৰ্গলৈ তেওঁৰ সমবেদনা জ্ঞাপন কৰাৰ লগতে আহতসকলৰ আশু আৰোগ্যৰ বাবে প্ৰাৰ্থনা কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ৰাষ্ট্ৰীয় সাহায্য পুঁজি (পিএমএনআৰএফ) ৰ পৰা প্ৰতিজন মৃতকৰ নিকট আত্মীয়লৈ ২ লাখ টকাকৈ এককালীন সাহায্য প্ৰদান কৰাৰ লগতে আহতসকলৰ প্ৰতিগৰাকীক ৫০,০০০ টকাকৈ দিয়া হ’ব বুলি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ঘোষণা কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়ৰ তৰফৰ পৰা এক্স-ত পোষ্ট কৰা হৈছে;
"মহাৰাষ্ট্ৰৰ চোলাপুৰ গ্ৰাম্য অঞ্চলত হোৱা শোকাৱহ দুৰ্ঘটনাত প্ৰাণহানি হোৱা লোকসকলৰ বাবে গভীৰ শোক প্ৰকাশ কৰিছো। এই দুখৰ সময়ত শোকসন্তপ্ত পৰিয়ালৰ প্ৰতি মোৰ সমবেদনা জ্ঞাপন কৰিছো। আহতসকলৰ দ্ৰুত আৰোগ্যৰ বাবে প্ৰাৰ্থনা জনাইছো।
প্ৰতিগৰাকী মৃতকৰ নিকট আত্মীয়লৈ পিএমএনআৰএফৰ পৰা লাখ টকাৰ এককালীন সাহায্য প্ৰদান কৰা হ’ব। আহতসকলৰ প্ৰতিগৰাকী ৫০,০০০ টকাকৈ প্ৰদান কৰা হ’বঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী @narendramodi"

Prime Minister's Office
Prime Minister expresses grief over loss of lives due to a tragic mishap in Solapur Rural, Maharashtra
Prime Minister announces ex-gratia
14 JUN 2026 11:40PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed deep sorrow over the loss of lives due to a tragic mishap in Solapur Rural, Maharashtra.
Shri Modi conveyed his thoughts to the bereaved families in this hour of grief and prayed for the speedy recovery of the injured.
The Prime Minister announced that an ex-gratia of Rs. 2 lakh from the Prime Minister’s National Relief Fund (PMNRF) would be given to the next of kin of each deceased. The injured would be given Rs. 50,000.
The Prime Minister’s Office posted on X;
“Deeply saddened by the loss of lives in Solapur Rural, Maharashtra, due to a tragic mishap. My thoughts are with the bereaved families in this hour of grief. Praying for the speedy recovery of the injured.
An ex-gratia of Rs. 2 lakh from PMNRF would be given to the next of kin of each deceased. The injured would be given Rs. 50,000: PM @narendramodi”