Prime Minister's Office
List of outcomes: Visit of the Prime Minister to France
14 JUN 2026 9:32PM by PIB Delhi
S.No.
MoUs/ Agreements/ Announcements
Area
1
Adoption of India-France Innovation Roadmap 2030
Technology and Innovation, Research and Education
2.
Creation of a Joint India-France AI Working Group focused on AI governance
3.
Memorandum of Understanding on the establishment of a National Centre of Excellence for Skilling in Aeronautics and Allied Sectors at NSTI, Kanpur
4.
Expanded possibilities for using India’s real-time payment system – Unified Payments Interface (UPI) – in France
5.
Incubation of an additional 10 Indian startups at Station F.
6.
Establishment of a Centre of Digital Sciences between Department of Science and Technology (DST) and Institut National de Recherche en Sciences et Technologies du Numérique (INRIA)
7.
Establishment of an ICCR India Chair on “AI, Innovation and Culture” at Universite Paris-Saclay
8.
Letter of Intent between Indian Council of Medical Research (ICMR) and Health Data Hub of France
9.
Setting up of a High-level Mechanism for realizing the goal of doubling bilateral trade in the next five years, building on the existing Economic and Financial Dialogue
Trade, Investment and Supply chains
10.
Institution of an Economic Security Dialogue
11.
Declaration of Intent on Cooperation on Railway and High-speed Railway Development in India
12.
General Security Agreement on the Exchange and Protection of Classified Information
Strategic and Space
13.
Letter of Intent between ISRO and CNES concerning cooperation in the field of microgravity research and human space exploration

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
য়ানবা পুরকখ্রবা থবকশিং: প্রধান মন্ত্রীগী ফ্রান্স খোঙচৎ
14 JUN 2026 9:32PM by PIB Imphal
সেরিএল নম্বর
এম.ও.য়ুশিং/এগ্রিমেন্তশিং/লাউথোকখিবশিং
হিরম
১
ইন্দিয়া-ফ্রান্স ইন্নোবেসন রোদমেপ ২০৩০ চৎনবা
তেক্নোলোজি অমসুং ইন্নোবেসন, রিছার্স অমসুং ইজুকেসন
২
এ.আইগী থবক্ত মীৎয়েং থম্বা অপুনবা ইন্দিয়া-ফ্রান্স এ.আই ৱার্কিং গ্রুপ অমা শেমগৎপা
৩
এন.এস.তি.আই, কানপুরদা এরোনোতিক্স অমসুং এল্লাইদ সেক্তরদা স্কিল্লিংগী নেসনেল সেন্তর ওফ এক্সলেন্স অমা লিংখৎনবা এম.ও.য়ু
৪
ফ্রান্সতা ভারতকী য়ু.পি.আই শীজিন্নবা হেনগৎহন্নবা থবকশিং
৫
ষ্টেসন এফতা ভারতকী অহেনবা ষ্টার্দঅপ ১০গী ইনকুবেসন
৬
সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজি দিপার্তমেন্ত অমসুং ইন্সতিতুৎ নেসনেল দে রিচেরচে ন সাইন্সেস ইত তেক্নোলোজিস দু নুমেরিক্কী মরক্ত দিজিতেল সাইন্সকী সেন্তর অমা লিংখৎপা
৭
য়ুনিভর্সাইত পেরিস-সাক্লেদা “এ.আই, ইন্নোবেসন অমসুং কলচর” দা আই.সি.সি.আর চিয়ার অমা লিংখৎপা
৮
ইন্দিয়ান কাউন্সিল ওফ মেদিকেল রিছার্স অমসুং ফ্রান্সকী হেল্থ দেতা হবকী মরক্ত লেত্তর ওফ ইন্তেন্ত
৯
হৌজিক লৈরিবা শেন-থুম অমসুং ফাইনান্সিএল দাইলোগতা শেমগৎতুনা, মথং চহি ৫ দা লৈবাক অনিগী ললোন-ইতিক শরুক অনি হেনগৎহন্নবা পান্দম ফংনবা অৱাংবা থাক্কী থবক অমা পায়খৎপা
ললোন-ইতিক, শেন থাদবা অমসুং সপ্লাই চেনশিং
১০
ইকোনোমিক সেকুরিতি দাইলোগ অমা লিংখৎপা
১১
ভারত্ত রেলৱেজ অমসুং য়াম্না য়াংবা রেলৱেজ শেমগৎনবা দিক্লারেসন ওফ ইন্তেন্ত
১২
ক্লাসিফাইদ ইনফোর্মেসন পীথোক-পীশিন তৌনবা অমসুং ঙাক-শেনবগী জেনেরেল সেকুরিতি এগ্রিমেন্ত
ষ্ট্রাতেজিক অমসুং স্পেস
১৩
মাইক্রোগ্রেভিতি রিছার্স অমসুং মীওইবনা স্পেসতা চৎপগী হিরমদা মতেং পাংন্নবা ইসরো অমসুং সিনেসকী মরক্ত লেত্তর ওফ ইন্তেন্ত