Ministry of Home Affairs
Garib Kalyan is the topmost priority of the Modi government: Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah
In the 12 years of welfare initiatives for the poor, the government has connected crores of citizens with banking facilities, financial security, and self-employment opportunities
By integrating the nation’s poor into the economic mainstream, a strong foundation is being laid for a ‘Viksit Bharat’
08 JUN 2026 12:55PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah has said that Garib Kalyan (welfare initiatives for the poor) is the topmost priority of the Modi government. He said that in the last 12 years of Garib Kalyan, the government has connected crores of citizens to banking facilities, financial security, and self-employment opportunities through welfare schemes such as the food grain scheme, PM Awas, and Jan-Dhan.
In a post on X, Union Home Minister Shri Amit Shah said, “Garib Kalyan is the topmost priority of the Modi government. In #12YearsOfGaribKalyan, the government has connected crores of citizens to banking facilities, financial security, and self-employment opportunities through welfare schemes like the Ann Yojana, PM Awas, Jan-Dhan, Mudra Loan, and PM Swanidhi. By integrating the country's poor to the economic mainstream through basic infrastructure, social security, and a better standard of living, a strong foundation for a 'Viksit Bharat' is being built.”

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
গরিব কল্যান অসি মোদী সরকারগী খ্বাইদগী মরু ওইবনি: কেন্দ্রগী গৃহ অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহ
হৌখিবা চহি ১২ অসিদা লায়বশিংগীদমক্তা পাইখৎপা য়াইফ-থৌরাংগী থৌশিলশিং অসিদা সরকারশিংনা বেঙ্কিংগী খুদোংচাবশিং, ফাইনান্সিএল সেক্যুরিতী অমসুং ইশাদা থবক পীজবগী খুদোংচাবশিংগা লোয়ননা প্রজা করোর কয়াবু কন্নেক্ত তৌখি
লৈবাক্কী লায়রবশিংবু ইকনোমিক মেনস্ত্রীমদা ইন্তিগ্রেৎ তৌদুনা ‘ভিক্সিৎ ভারত’ অমগীদমক মপাঙ্গল কনবা য়ুম্ফম অমা থোল্লি
08 JUN 2026 12:55PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি গরিব কল্যান (লায়বগী য়াইফ থৌরাং) অসি মোদী সরকারগী খ্বাইদগী মরু ওইবনি। মহাক্না হায়খি মদুদি গরিব কল্যানগী হৌখিবা চহি ১২ অসিদা চীঞ্জাক ফংহনবগী স্কিম, পি.এম. অৱাজ অমসুং জন-ধনগুম্বা য়াইফ থৌরাংগী স্কিমশিংগী খুত্থাংদা সরকারনা বেঙ্কিংগী খুদোংচাবশিং, ফাইনান্সিএল সেক্যুরিতী অমসুং ইশানা থবক পীজবগী খুদোংচাবশিংগা প্রজা করোর কয়াগা শম্নহনখি।
এক্সকী পোস্ত অমদা কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহনা হায়খি, “গরিব কল্যান অসি মোদী সরকারগী খ্বাইদগী মরু ওইবনি। #12YearsOfGaribKalyan, অসিদা অন্ন য়োজনা, পি.এম. অৱাজ অমসুং জন-ধন, মুদ্র লোন অমসুং পি.এম. স্বানিধিগুম্বা য়াইফ থৌরাংগী স্কিমশিংগী খুত্থাংদা সরকারনা বেঙ্কিংগী খুদোংচাবশিং, ফাইনান্সিএল সেক্যুরিতী অমসুং ইশানা থবক পীজবগী খুদোংচাবশিংগা প্রজা করোর কয়াগা শম্নহনখি। লৈবাক্কী লায়রবশিংবু তঙাই ফদবা ইনফ্রাস্ত্রকচর, সোসিএল সেক্যুরী, অফবা পুন্সি মহিংগী থাক্কী খুত্থাংদা ইকনোমিক মেনস্ত্রীমগা ইন্তিগ্রেৎ তৌদুনা মপাঙ্গল কনবা ‘ভিক্সিৎ ভারত’ অমগী য়ুম্ফম অমা শেমগৎলি।”