Prime Minister's Office
Prime Minister highlights strong growth momentum of Indian economy
05 JUN 2026 8:07PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today highlighted that India’s growth momentum remains strong. The Prime Minister noted that the GDP growth rate of 7.7% in FY 2025-26 and 7.8% in Q4 of FY 2025-26 reflects the inherent strength of the economy, the success of reforms, and the hard work of 140 crore Indians.
Shri Modi affirmed that the Government shall leave no stone unturned to further ‘Ease of Living’ and ‘Ease of Doing Business’. The Prime Minister emphasized that continuous efforts will be made to increase opportunities for the youth.
The Prime Minister posted on X:
"India’s growth momentum remains strong!
GDP growth rate of 7.7% in FY 2025-26 and 7.8% in Q4 of FY 2025-26 reflect the inherent strength of our economy, the success of reforms and the hard work of 140 crore Indians.
We shall leave no stone unturned to further ‘Ease of Living,’ ‘Ease of Doing Business’ and increase opportunities for our youth."

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭାରତୀୟ ଅର୍ଥବ୍ୟବସ୍ଥାର ସକାରାତ୍ମକ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କଲେ
05 JUN 2026 8:07PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ ଭାରତର ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଗତି ଦୃଢ଼ ରହିଛି । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ, ୨୦୨୫-୨୬ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷରେ ୭.୭ ପ୍ରତିଶତ ଏବଂ ୨୦୨୫-୨୬ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷର ଚତୁର୍ଥ ତ୍ରୈମାସରେ ୭.୮ ପ୍ରତିଶତ ଜିଡିପି ଅଭିବୃଦ୍ଧି ହାର ଅର୍ଥନୀତିର ଅନ୍ତର୍ନିହିତ ଶକ୍ତି, ସଂସ୍କାରର ସଫଳତା ଏବଂ ୧୪୦ କୋଟି ଭାରତୀୟଙ୍କ କଠିନ ପରିଶ୍ରମକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରେ ।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଦୃଢ଼ୋକ୍ତି କହିଛନ୍ତି ଯେ, ସରକାର ‘ସହଜ ଜୀବନଧାରଣ’ ଏବଂ ‘ସହଜ ବ୍ୟବସାୟ’କୁ ଆଗକୁ ବଢ଼ାଇବା ପାଇଁ କୌଣସି ଉଦ୍ୟମ ହାତଛଡ଼ା କରିବେ ନାହିଁ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଛନ୍ତି ଯେ ଯୁବପିଢ଼ିଙ୍କ ପାଇଁ ସୁଯୋଗ ବୃଦ୍ଧି କରିବା ସକାଶେ ନିରନ୍ତର ପ୍ରୟାସ କରାଯିବ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସ ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
“ ଭାରତର ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଗତି ଦୃଢ଼ ରହିଛି!
୨୦୨୫-୨୬ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷରେ ୭.୭ ପ୍ରତିଶତ ଏବଂ ୨୦୨୫-୨୬ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷର ଚତୁର୍ଥ ତ୍ରୈମାସରେ ୭.୮ ପ୍ରତିଶତ ଜିଡିପି ଅଭିବୃଦ୍ଧି ହାର ଅର୍ଥନୀତିର ଅନ୍ତର୍ନିହିତ ଶକ୍ତି, ସଂସ୍କାରର ସଫଳତା ଏବଂ ୧୪୦ କୋଟି ଭାରତୀୟଙ୍କ କଠିନ ପରିଶ୍ରମକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରେ ।
‘ସହଜ ଜୀବନଧାରଣ’ ଏବଂ ‘ସହଜ ବ୍ୟବସାୟ’ ଏବଂ ଆମର ଯୁବପିଢ଼ିଙ୍କ ପାଇଁ ସୁଯୋଗ ବୃଦ୍ଧି କରିବାରେ କୌଣସି କସରତ ଛାଡ଼ିବୁ ନାହିଁ ।”