প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না জুন ৫দা সুরত অমসুং দামনদা চৎকনি
পি.এম.না সুরত্তা লুপা করোর ১৮,৮০০রোমগী তোঙান তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগনি, জাতিদা কত্থোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
পি.এম.না ৮-লেন এক্সেস কন্ত্রোল ভাদোদরা-মুম্বাই এক্সপ্রেসৱেগী মরু ওইবা পেকেজশিং জাতিদা কত্থোক্কনি
পি.এম.না এন.ঐচ.-৫৬কী মরু ওইবা সেক্সনশিং লেন মরি ওন্নবা উরেপ-উয়ুং তমগনি; প্রোজেক্ত অসিনা ত্রাইবেল লমদমশিংদা কন্নেক্তিবিতী অমসুং স্তেত্যু ওফ য়ুনিতীদা এক্সেস হেনগৎহল্লগনি
পি.এম.না দামনদা লুপা করোর ২,৯৭০রোমগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগনি, জাতিদা কত্থোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
পি.এম.না দামনদা নমো এয়রপোর্তকী অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং কত্থোক্কনি
পি.এম.না লক্ষদ্বীপ য়ু.তি.দা লুপা করোর ৮৮৫রোমগী পোর্ত প্রোজেক্তশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি
04 JUN 2026 10:03AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জুন ৫, ২০২৬দা গুজরাত অমসুং দামনদা চৎকনি। নুংথিল পুং ২:৩০রোম তাবা মতমদা প্রধান মন্ত্রীনা সুরত জিলাগী হজিরাদা চৎকনি অমসুং হৌজিক চত্থরিবা ইন্দস্ত্রিএল ওপরেসনশিং অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিং য়েংশিনগনি। নুংথিল পুং ৪:১৫রোম তারকপদা প্রধান মন্ত্রীনা সুরত্তা লুপা করোর ১৮,৮০০রোমগী তোঙান তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগনি, জাতিদা কত্থোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। মহাক্না থৌরম অদুদা তিনবা মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মতুংদা দামনদা চৎকনি, মফম অদুদা নুংমিদাংৱাইরম ৬:১৫রোম তাবদা দামনদা নমো এয়রপোর্তকী অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং শঙ্গাগনি। মসিগী মতুংদা জাতিদা দামনগী নমো হোস্পিতাল কত্থোক্কনি। মসিগী মতুংদা নুংমিদাং পুং ৭:১৫ রোম তাবদা প্রধান মন্ত্রীনা দামনদা লুপা করোর ২,৯৭০রোমগী তোঙান তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগনি, কত্থোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। মহাক্না লুপা করো ৮৮৫রোমগী লাক্ষদ্বীপ য়ুনিয়ন তেরিতোরীগী মরু ওইবা প্রোজেক্ত মরিগীসু উরেপ-উয়ুং তমগনি। মহাক্না থৌরম অদুদা তিল্লিবা মীয়ামদসু ৱা ঙাংগনি।
সুরত্তা পি.এম.
প্রধান মন্ত্রীনা লম্বী, পাৱর অমসুং ইন্দস্ত্রিএল সেক্তরশিংদা সুরত্তা লুপা করোর ১৮,৮০০ হেনবগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়ামরুম শঙ্গাগনি, জাতিদা কত্থোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ভাদোদরা-মুম্বাই এক্সেপ্রেসৱেগী পেকেজ VI অমসুং VII জাতিদা কত্থোক্কনি, মসিনা হায়-স্পীদ ত্রান্সপোর্তেসন, লোজিস্তিক্স ইফিসিএন্সী অমসুং গুজরাত অমসুং মহারাস্ত্রগী মরক্তা ইকনোমিক কন্নেক্তিবিতী হেনগৎহনগনি। প্রধান মন্ত্রীনা মরু ওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিংগী উরেপ-উয়ুং তমগনি, মসিদা ত্রাইবেল লমশিংদা কন্নেক্তিবিতী ফগৎহন্নবা অমসুং স্তেত্যু ওফ য়ুনিতীদা এক্সেস হেনগৎহন্নবা এন.ঐচ.-৫৬দা মরু ওইবা সেক্সনশিং লেন মরি ওনবা য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা সুরত্তা ফমুং ২২০ লৈবা ই.এস.আই.সি. হোস্পিতাল অমসু শঙ্গাগনি, মসিনা মরু ওইবা স্পেসিএলিতীশিংদা মোদর্ন সেকেন্দরী হেল্থকেয়র পীগনি, হায়রিবা অসি সেন্ত্রেল লেবোরেতোরী অমসুং তঙাই ফদবা এন্সিল্লরী সর্ভিসশিংনা ঙাকলৌ পীরি। মসিদা ২৪/৭ ইমর্জেন্সী অমসুং ত্রোমা কেয়রসু লৈগনি, মসিনা ওক্যুপেস্নেল ইঞ্জরীশিং অমসুং মেদিকেল ইমর্জেন্সীশিং মতম চানা মেনেজমেন্ত তৌবা ঙমহনগনি। প্রধান মন্ত্রীনা ইন্তর-স্তেৎ ত্রান্সমিসন সিস্তেমগী মখাদা পাৱর ইভাক্যুএসন কেপাসিতী হেনগৎহন্নবা গুজরাত্তা ত্রান্সমিসন নেৎৱার্ক পাকথোক চাউথোকহনবা য়াওনা ক্রিতিকেল য়ুনিতী অমসুং ইন্দস্ত্রিএল ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগনি। প্রধান মন্ত্রীনা ভালসাদতা রিভেম্প রিফোর্মস-বেজ দিস্ত্রিব্যুসন সেক্তর স্কিমগী মখাদা মোদর্ন পাৱর দিস্ত্রিব্যুসন অপগ্রেদশিং, দাহেজ পেত্রোকেমিকেল্স এন্দ পেত্রোকেমিকেল ইনভেস্তমেন্ত রিজন (পি.সি.পি.আই.আর.) অমসুং সরিগম গুজরাত ইন্দস্ত্রিএল দিবেলপমেন্ত কোর্পোরেসন (জি.আই.দি.সি.)দা এদভান্স ইফ্ল্যুএন্ত দিস্পোজেল অমসুং ত্রীৎমেন্ত ইনফ্রাস্ত্রকচর, অমসুং জমবুসর বল্ক দ্রগ পার্কদা এসেন্সিএল লেআউৎ য়ুতিলিতীশিং য়াওনা গুজরাত সরকারগী মরু ওইবা থৌশিল কয়ামরুমসু শঙ্গাগনি।
দামনদা পি.এম.
প্রধান মন্ত্রীনা দামনদা লুপা করোর ২,৯৭০রোমগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগনি, জাতিদা কত্থোক্কনি অমসুং উরেপ উয়ুং তমগনি। প্রোজেক্তশিং অসিনা হেল্থকেয়র, সিভিল এভিএসন, তুরিজ, ইনফ্রাস্ত্রকচর, কন্নেক্তিবিতী অমসুং মীয়ামগী য়াইফ-থৌরাং য়াওনা সেক্তর কয়ামরুম কোনশিল্লি অমসুং মসিনা দাদরা অমসুং নগর হভেলি অমসুং দামন অমসুং দিয়ু য়ুনিয়ন তেরিতোরীগী অপুনবা চাউখৎ-থৌরাংদা চাউনা শাহৌ অমা পীগনি পানরি।
প্রধান মন্ত্রীনা দামনদা নমো এয়রপোর্তকী অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং অমসুং নমো হোস্পিতাল য়াওনা লুপা করোর ১,৩৪০গী প্রোজেক্ত শঙ্গাগনি অমসুং কত্থোক্কনি। অনৌবা এয়রপোর্ত তর্মিনেল অসিনা লমদম অসিদা রিজনেল এয়র কন্নেক্তিবিতী চাউনা হেনগৎহনগনি অমসুং ইকনোমিক গ্রোথ লৈহনবদা মতেং পাংগনি। নমো হোস্পিতাল, দামন জিলাগী দিস্ত্রিক্ত হোস্পিতাল অসি নোংমদা ও.পি.দি. পেসেন্ত ১,৫০০গী ময়া নক্না শেবা তৌনবা শেমগৎখি অমসুং মীয়ামদা ক্বালিতী হেল্থকেয়র সর্ভিসশিং এক্সেস তৌবা হেনগৎহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ১,৬৩০রোমগী প্রোজেক্তশিংগী উরেপ-উয়ুংসু তমগনি। দামনদা মমিং লৈরবা থোং, দামন কনভেন্সন সেন্তর অমসুং এন.আই.এফ.তি. কেম্পস য়াওনা মরু ওইবা প্রোজেক্তশিং য়াওরি। মসিগী প্রোজেক্তশিং অসিনা মোদর্ন ইনফ্রাস্ত্রকচর মপাঙ্গল কনখৎহনগনি, তুরিজম থৌগৎকনি, ইনভেস্তমেন্ত লৈহনগনি, থবক্কী খুদোংচাবশিং পীগনি অমসুং মীয়ামগী পুন্সিগী ক্বালিতী ফগৎহনগনি।
.প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৮৮৫রোমগী লাক্ষদ্বীপ য়ুনিয়ন তেরিতোরীগীদমক মরু ওইবা প্রোজেক্তশিংগী উরেপ-উয়ুং তমগনি। প্রোজেক্তশিং অসিদা কালপেনি ঈথৎ অমসুং কদমত ঈথৎ অনিমক্কী নোংপোক অমসুং নোংচুপতা পোর্ত ফেসিলিতীশিং শেমগঃপা য়াওরি। মল্তিপর্পস জেত্তীশিং শেমগৎপনা মিতর ৩০০ ফাওবা শাংবা ক্রুজ ভেসেলশিং য়াওনা অচৌবা পেসেঞ্জর ভেসেলশিং চহি চুপ্পা বর্থিং তৌবা য়াহনগনু। প্রোজেক্ত অসিনা পেসেঞ্জর অমসুং কার্গো হেন্দলিং শাফবা অমসুং ইফিসিএন্ত ওইবা ঙমহনগনি অমসুং ফিশ হেন্দলিং, ফ্যুএল দিস্ত্রিব্যুসন, আইস সপ্লাই অমসুং হী শেমজিনবগী ইন্তিগ্রেতেদ ফেসিলিতীশিং ফংহনগনি। মসিগী থৌশিল অসিনা মেরিতাইম কন্নেক্তিবিতী মপাঙ্গল কনখৎহনগনি, মফম অদুগী ঙামীশিংগী পুন্সি মহিংদা মতেং পাংগনি, তুরিজম থৌগৎকনি অমসুং ঈথৎশিং অসিগী সোসিও-ইকনোমিক দিবেলপমেন্তদা শরুক তমগনি।

Prime Minister's Office
PM to visit Surat and Daman on 5th June
PM to inaugurate, dedicate to the nation and lay the foundation stone of various development projects worth around ₹18,800 Crore in Surat
PM to dedicate key packages of the 8-Lane Access-Controlled Vadodara-Mumbai Expressway to the nation
PM to lay foundation stone for four-laning of critical sections on NH-56; project to enhance connectivity across tribal regions and boost access to the Statue of Unity
PM to inaugurate, dedicate to the nation and lay the foundation stone of development projects worth around ₹2,970 Crore in Daman
PM to dedicate New Terminal Building of NAMO Airport in Daman
PM to lay foundation stones of port projects worth ₹885 Crore for the UT of Lakshadweep
04 JUN 2026 10:03AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Gujarat and Daman on 5th June, 2026. At around 2:30 PM, Prime Minister will visit Hazira in Surat district and review ongoing industrial operations and infrastructure projects. At around 4:15 PM, Prime Minister will inaugurate, dedicate to the nation and lay the foundation stone of various development projects worth around ₹18,800 crore in Surat. He will also address the gathering on the occasion.
Prime Minister will then travel to Daman, where at around 6:15 PM, he will inaugurate the New Terminal Building of NAMO Airport in Daman. This will be followed by the dedication of NAMO Hospital in Daman to the nation. Thereafter, at around 7:15 PM, Prime Minister will inaugurate, dedicate and lay the foundation stone of various development projects worth around ₹2,970 crores in Daman. He will also lay the foundation stone of four important projects for the Union Territory of Lakshadweep worth around ₹885 crore. He will also address the gathering on the occasion.
PM in Surat
Prime Minister will inaugurate, dedicate to the nation and lay the foundation stone of multiple development projects worth over ₹18,800 crore in Surat across the road, power and industrial sectors.
Prime Minister will dedicate Packages VI and VII of the Vadodara-Mumbai Expressway to the nation, enhancing high-speed transportation, logistics efficiency and economic connectivity between Gujarat and Maharashtra. Prime Minister will lay the foundation stone for key infrastructure projects which includes the four-laning of critical sections on NH-56 to enhance connectivity across tribal regions and boost access to the Statue of Unity.
Prime Minister will also inaugurate a 220 bedded ESIC Hospital in Surat, providing modern secondary healthcare across key specialties, backed by a central laboratory and essential ancillary services. It also features 24/7 emergency and trauma care to ensure the timely management of occupational injuries and medical emergencies. Prime Minister will inaugurate critical utility and industrial infrastructure projects, including the Transmission Network Expansion in Gujarat to enhance power evacuation capacity under the Inter-State Transmission System. Prime Minister will also inaugurate several important initiatives of Government of Gujarat, including modern power distribution upgrades under the Revamped Reforms-Based Distribution Sector Scheme in Valsad, advanced effluent disposal and treatment infrastructure at Dahej Petroleum, Chemicals and Petrochemical Investment Region (PCPIR) and Sarigam Gujarat Industrial Development Corporation (GIDC), and essential layout utilities at the Jambusar Bulk Drug Park.
PM in Daman
Prime Minister will inaugurate, dedicate to the nation and lay the foundation stone of development projects worth around ₹2,970 crore in Daman. These projects span various sectors including healthcare, civil aviation, tourism, infrastructure, connectivity and public welfare and are expected to provide a major boost to the overall development of the Union Territory of Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu.
Prime Minister will inaugurate and dedicate projects worth around ₹1,340 crore, including the New Terminal Building of NAMO Airport and NAMO Hospital, among others in Daman. The new airport terminal will significantly enhance regional air connectivity and facilitate economic growth in the region. NAMO Hospital, the district hospital in Daman district, has been developed to cater to nearly 1,500 OPD patients per day and will strengthen access to quality healthcare services for the people.
Prime Minister will also lay the foundation stone of projects worth around ₹1,630 crore. Major projects include the Iconic Bridge, the Daman Convention Centre and the NIFT Campus at Daman, among others. These projects are expected to strengthen modern infrastructure, boost tourism, promote investment, generate employment opportunities and improve the quality of life of the people.
Prime Minister will also lay the foundation stone of important projects for the Union Territory of Lakshadweep worth around ₹885 crore. These projects include Development of Port Facilities on the Eastern and Western Sides of both Kalpeni Island and Kadmat Island. The development of these multipurpose jetties will facilitate year-round berthing of large passenger vessels, including cruise vessels of up to 300 metres in length. The projects will enable safe and efficient passenger and cargo handling and provide integrated facilities for fish handling, fuel distribution, ice supply and boat repair. These initiatives will strengthen maritime connectivity, support the livelihoods of local fishermen, promote tourism and contribute to the socio-economic development of the islands.