ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ହାଇଦ୍ରାବାଦରେ ବହୁବିଧ ଉନ୍ନୟନମୂଳକ ପ୍ରକଳ୍ପର ଶୁଭାରମ୍ଭ ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଅଭିଭାଷଣ
10 MAY 2026 5:51PM by PIB Bhubaneswar
ତେଲେଙ୍ଗାନାର ରାଜ୍ୟପାଳ ଶ୍ରୀ ଶିବ ପ୍ରତାପ ଶୁକ୍ଳା ଜୀ, ରାଜ୍ୟର ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ରେବନ୍ତ ରେଡ୍ଡୀ ଜୀ, କେନ୍ଦ୍ର କ୍ୟାବିନେଟରେ ମୋର ସହଯୋଗୀ ଜି. କିଶନ ରେଡ୍ଡୀ, ବଂଡ଼ୀ ସଞ୍ଜୟ କୁମାର, ମୋର ସାଥୀ ସାଂସଦ କୋଣ୍ଡା ବିଶ୍ୱେଶ୍ୱର ରେଡ୍ଡୀ ଜୀ, ତେଲେଙ୍ଗାନା ସରକାରଙ୍କ ମନ୍ତ୍ରୀ, ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଜନପ୍ରତିନିଧି, ମହିଳା ଏବଂ ଭଦ୍ରବ୍ୟକ୍ତି ଗଣ!
ସାଇବେରାବାଦର ଶକ୍ତି ଜାତୀୟ ଏବଂ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ। ଏହା ତେଲେଙ୍ଗାନା ଏବଂ ଦେଶର ଦ୍ରୁତ ବିକାଶର ଏକ ପ୍ରମୁଖ କେନ୍ଦ୍ର। ତେଣୁ, ଆଜି ସାଇବେରାବାଦରୁ, ତେଲେଙ୍ଗାନାକୁ ଦେଶର ଏକ ବଡ଼ ଉତ୍ପାଦନ ଶକ୍ତି କେନ୍ଦ୍ର କରିବା ପାଇଁ ଅନେକ ପ୍ରମୁଖ ପ୍ରକଳ୍ପ ଆରମ୍ଭ କରାଯାଉଛି। ଆଜି ଯେଉଁ ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡ଼ିକର ଶିଳାନ୍ୟାସ ଏବଂ ଉଦଘାଟନ ହୋଇଛି, ସେଗୁଡ଼ିକ ଏଠାରେ ହଜାର ହଜାର ନୂତନ ନିଯୁକ୍ତି ସୃଷ୍ଟି କରିବ ଏବଂ ତେଲେଙ୍ଗାନାର ସଂଯୋଗୀକରଣ ମଧ୍ୟ ସୁଦୃଢ଼ ​​ହେବ। ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡ଼ିକ ପାଇଁ ମୁଁ ତେଲେଙ୍ଗାନାର ଲୋକମାନଙ୍କୁ ହୃଦୟର ସହିତ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଉଛି।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଆଜି ଭାରତ ସଂସ୍କାର ଏକ୍ସପ୍ରେସରେ ଚାଲୁଛି। ଏହା ସହିତ, ଆଜିର ଭାରତ ଆଧୁନିକ ଭିତ୍ତିଭୂମି ମଧ୍ୟ ନିର୍ମାଣ କରୁଛି। ଜାହିରାବାଦ ଶିଳ୍ପ କ୍ଷେତ୍ରର ନିର୍ମାଣ ଏହି ଲକ୍ଷ୍ୟର ଏକ ଅଂଶ। ଏହି ଶିଳ୍ପ କ୍ଷେତ୍ର ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ଶିଳ୍ପ କରିଡରର ବିକାଶ ପାଇଁ ଜାତୀୟ ଅଭିଯାନର ଏକ ଅଂଶ। ଏହା ଏକ ପ୍ରକାରରେ ସ୍ମାର୍ଟ ସିଟି ଶିଳ୍ପ ହେବାକୁ ଯାଉଛି। ଏଠାରେ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ଭିତ୍ତିଭୂମି, ଉତ୍କୃଷ୍ଟ ବିଦ୍ୟୁତ ଯୋଗାଣ, ଉନ୍ନତ ଆଇସିଟି ନେଟୱାର୍କ ରହିବ ଅର୍ଥାତ୍ - ବିଶ୍ୱର ନିବେଶକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଶିଳ୍ପ ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ ପ୍ରତ୍ୟେକ ସୁବିଧା ଏଠାରେ ଉପଲବ୍ଧ ହେବ। ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ହଜାର - ହଜାର କୋଟି ଟଙ୍କା ଏହି ନିର୍ମାଣରେ ବିନିଯୋଗ କରାଯିବ, ଏବଂ ତେଲେଙ୍ଗାନା ଏବଂ ହାଇଦ୍ରାବାଦର ହଜାର-ହଜାର ଯୁବକ ଏଠାରେ ନିଯୁକ୍ତି ପାଇବେ। ଏଠାରେ ପ୍ରତିଷ୍ଠିତ ଯାନବାହାନ, ଯନ୍ତ୍ରପାତି, ଖାଦ୍ୟ ପ୍ରକ୍ରିୟାକରଣ ଶିଳ୍ପ ତେଲେଙ୍ଗାନାର ଶ୍ରମିକ ଏବଂ କୃଷକମାନଙ୍କୁ ମଧ୍ୟ ସଶକ୍ତ କରିବ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଅତୀତରେ, ଯେତେବେଳେ ଭାରତ ବିଶ୍ୱର ସବୁଠାରୁ ବଡ଼ ଅର୍ଥନୀତି ମଧ୍ୟରୁ ଗୋଟିଏ ଥିଲା, ଆମର ବୟନ ଶିଳ୍ପ ଏକ ପ୍ରମୁଖ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଥିଲା। ଏବେ ଆମେ ପୁଣି ଥରେ ସେହି ଐତିହ୍ୟକୁ ମଜବୁତ କରୁଛୁ। ୱାରାଙ୍ଗଲରେ ଥିବା ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମିତ୍ର ପାର୍କ ଦେଶରେ ବୟନ ବିପ୍ଳବକୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିବ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମିତ୍ର ପାର୍କରେ ସ୍ଥାପିତ ୟୁନିଟଗୁଡ଼ିକ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାରଙ୍କ ଯୋଜନାର ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଲାଭ ପାଇବେ। ସେମାନଙ୍କୁ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାରଙ୍କ ପିଏଲ୍ ଆଇ ଯୋଜନାରୁ ମଧ୍ୟ ସମର୍ଥନ ମିଳିବ। ଏହି ଟେକ୍ସଟାଇଲ୍ ପାର୍କ ବହୁ ସଂଖ୍ୟକ ନିଯୁକ୍ତି ସୃଷ୍ଟି କରିବ। ବିଶେଷକରି ଆମର ଭଉଣୀ ଏବଂ ଝିଅମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଅନେକ ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି ହେବ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଗତ ୧୨ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ, ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ଏକ ବହୁତ ବଡ଼ ପ୍ରାଥମିକତା ହେଉଛି ଆଧୁନିକ ସଂଯୋଗୀକରଣ। ତାହା ରାସ୍ତା ହେଉ, ରେଳପଥ ହେଉ, ବିମାନବନ୍ଦର ହେଉ - ସଂଯୋଗୀକରଣର ପ୍ରତ୍ୟେକ ପ୍ରକାରରେ ଅଭୂତପୂର୍ବ ନିବେଶ କରାଯାଉଛି। ପ୍ରାୟ ୧.୭୫ ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କା କେବଳ ଜାତୀୟ ରାଜପଥରେ ବିନିଯୋଗ କରାଯାଇଛି। ତେଲେଙ୍ଗାନା ମଧ୍ୟ ଏଥିରୁ ବହୁତ ଲାଭ ପାଇଛି। ଗତ ୧୨ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ, ତେଲେଙ୍ଗାନାରେ ଜାତୀୟ ରାଜପଥ ନେଟୱାର୍କ ଦ୍ୱିଗୁଣିତ ହୋଇଛି। ତେଲେଙ୍ଗାନା ଏବଂ କର୍ଣ୍ଣାଟକକୁ ସଂଯୋଗ କରୁଥିବା ଜାତୀୟ ରାଜପଥର ପ୍ରଶସ୍ତୀକରଣ ବହୁତ ସୁବିଧା ଆଣିବ। ଯାତ୍ରା ସମୟ ହ୍ରାସ ପାଇବ ଏବଂ ଭଡା ମଧ୍ୟ ସଞ୍ଚୟ ହେବ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
୨୦୧୪ ପୂର୍ବରୁ, ଅବିଭକ୍ତ ଆନ୍ଧ୍ର ପ୍ରଦେଶ ପାଇଁ ରେଳ ବଜେଟ ଏକ ହଜାର କୋଟି ଟଙ୍କାରୁ କମ୍ ଥିଲା। ରେବନ୍ତ ଜୀ, ଆପଣ ଶୁଣୁଛନ୍ତି କି ? ସଂଯୁକ୍ତ ଆନ୍ଧ୍ର ସମୟରେ, ରେଳ ବଜେଟ ଏକ ହଜାର କୋଟି ଟଙ୍କାରୁ କମ୍ ଥିଲା। ଆଜି ମୁଁ ସଂଯୁକ୍ତ ଆନ୍ଧ୍ର ବିଷୟରେ କହୁନାହିଁ, ଆଜି କେବଳ ତେଲେଙ୍ଗାନାର ରେଳ ବଜେଟ ପ୍ରାୟ ସାଢ଼େ ପାଞ୍ଚ ହଜାର କୋଟି ଟଙ୍କା। ବର୍ତ୍ତମାନ, ଏଠାରେ ପ୍ରାୟ ୫୦ ହଜାର କୋଟି ଟଙ୍କାର ରେଳ ପ୍ରକଳ୍ପ ଚାଲିଛି। ତେଲେଙ୍ଗାନାରେ ପାଞ୍ଚଟି ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଏବଂ ଛଅଟି ଅମୃତ ଭାରତ ଟ୍ରେନ ମଧ୍ୟ ଚାଲୁଛି।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
କିଛି ସମୟ ପୂର୍ବରୁ, କାଜିପେଟ-ବିଜୟୱାଡା ମଲ୍ଟି-ଟ୍ରାକିଂ ପ୍ରକଳ୍ପର କିଛି ଅଂଶ ଉଦ୍ଘାଟିତ ହୋଇଥିଲା। ଏହା ସହିତ, ବାଇପାସ୍ ଲାଇନ ଅଧୀନରେ କାଜିପେଟ ରେଳ ମଧ୍ୟ ଦେଶ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଉତ୍ସର୍ଗ କରାଯାଇଛି। ଏହି ସୁବିଧାଗୁଡ଼ିକ ଯାତ୍ରାକୁ ସହଜ କରିବ ଏବଂ ପରିବହନକୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିବ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଏକବିଂଶ ଶତାବ୍ଦୀର ବିଶ୍ୱରେ, ଶକ୍ତି ବିନା, ସବୁକିଛି ବନ୍ଦ ହୋଇଯାଏ। ଆଜି ପ୍ରତ୍ୟେକ ବ୍ୟକ୍ତି ଶକ୍ତି ସୁରକ୍ଷାର ଗୁରୁତ୍ୱ ଅନୁଭବ କରୁଛନ୍ତି। ତେଣୁ, ଆମର କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ଭାରତର ଶକ୍ତି ସୁରକ୍ଷାରେ ଅଭୂତପୂର୍ବ ନିବେଶ କରୁଛି। ମାଲକାପୁରରେ ଇଣ୍ଡିଆନ ଅଏଲର ନୂତନ ଟର୍ମିନାଲର ଉଦଘାଟନ ଏହି ଦିଗରେ ଏକ ବଡ଼ ପଦକ୍ଷେପ। ଏହି ଟର୍ମିନାଲ ତେଲେଙ୍ଗାନାର ବର୍ଦ୍ଧିତ ଶକ୍ତି ଆବଶ୍ୟକତାକୁ ପୂରଣ କରିବ ଏବଂ ଯୋଗାଣ ଶୃଙ୍ଖଳାକୁ ମଜବୁତ କରିବ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ସାମ୍ପ୍ରତିକ ବର୍ଷଗୁଡ଼ିକରେ, ଭାରତ ସୌରଶକ୍ତିରେ ଦେଶମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଶୀର୍ଷରେ ପହଞ୍ଚିଛି। ପେଟ୍ରୋଲରେ ଇଥାନଲ୍ ମିଶ୍ରଣରେ ଅଭୂତପୂର୍ବ କାର୍ଯ୍ୟ କରାଯାଇଛି। ପ୍ରଥମେ ଆମେ ଶତ-ପ୍ରତିଶତ ଏଲପିଜି କଭରେଜ ଉପରେ ଧ୍ୟାନ ଦେଇଥିଲୁ, ଏବେ ଆମେ ଶସ୍ତା ପାଇପ୍ ଗ୍ୟାସ ଉପରେ ଧ୍ୟାନ ଦେଉଛୁ, ସିଏନଜି-ଆଧାରିତ ସିଷ୍ଟମକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରୁଛୁ। ଏପରି ପ୍ରୟାସ ଯୋଗୁଁ, ଭାରତ ଏହି ବିଶାଳ ବିଶ୍ୱ ଶକ୍ତି ସଙ୍କଟର ଦୃଢ଼ ମୁକାବିଲା କରୁଛି। କିନ୍ତୁ ବର୍ତ୍ତମାନ ସମୟର ଚାହିଦା ହେଉଛି ଯେ ପେଟ୍ରୋଲ, ଡିଜେଲ, ଗ୍ୟାସ୍ - ଏହିପରି ଜିନିଷଗୁଡ଼ିକୁ ବହୁତ ସଂଯମତାର ସହିତ ବ୍ୟବହାର କରାଯିବା ଉଚିତ। ଆମେ ବିଦେଶରୁ ଆମଦାନୀ କରୁଥିବା ଏହି ଶକ୍ତି ଉତ୍ପାଦଗୁଡ଼ିକୁ ଆମକୁ କେବଳ ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ ବ୍ୟବହାର କରିବାକୁ ଚେଷ୍ଟା କରିବା ଉଚିତ। ଏହା ବୈଦେଶିକ ମୁଦ୍ରା ସଞ୍ଚୟ କରିବ ଏବଂ ଯୁଦ୍ଧର ସଙ୍କଟର ପ୍ରତିକୂଳ ପ୍ରଭାବକୁ ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ କରିବ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଆଜି ତେଲେଙ୍ଗାନାର ଯୁବପିଢ଼ି ନୂଆ ସ୍ୱପ୍ନ ଦେଖୁଛନ୍ତି। ଏଠାକାର ଚାଷୀମାନେ ନୂତନ ଆଶା ନେଇ ଆଗକୁ ବଢ଼ିବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି। ଏଠାକାର ଶିଳ୍ପ, ଏଠାକାର ଏମ୍ ଏସ୍ ଏମ୍ ଇ , ଏଠାକାର ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ - ସମସ୍ତେ ଏକ ବିକଶିତ ତେଲେଙ୍ଗାନା ନିର୍ମାଣରେ ନିଜର ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି। କାରଣ ଯେତେବେଳେ ତେଲେଙ୍ଗାନାର ବିକାଶ ହେବ, ସେତେବେଳେ ଭାରତର ବିକଶ ହେବ । ମୁଁ ତେଲେଙ୍ଗାନାର ପ୍ରତ୍ୟେକ ପରିବାରକୁ ଆଶ୍ୱାସନା ଦେଉଛି ଯେ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ଆପଣଙ୍କ ସ୍ୱପ୍ନ ପୂରଣ କରିବା ପାଇଁ ଆହୁରି ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ କାମ କରିବେ। ଏବେ ଆମର ରେୱନ୍ତ ଜୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଆମେ ରାଜନୀତି କଥା କହିବୁ ନାହିଁ, ତେଣୁ ମୁଁ ମଧ୍ୟ କହିବି ନାହିଁ। ତେଣୁ, ଏକ ଅଣ-ରାଜନୈତିକ ଉପାୟରେ ମୁଁ ରେୱନ୍ତ ଜୀଙ୍କୁ କହୁଛି ଯେ ୧୦ ବର୍ଷର ଶାସନରେ, ଭାରତ ସରକାର ଗୁଜରାଟକୁ ଯାହା ଦେଇଛନ୍ତି, ତାହା ମୁଁ ଆପଣଙ୍କୁ ଦେବାକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ। କିନ୍ତୁ ମୁଁ ଆପଣଙ୍କୁ ମୋର ଜ୍ଞାନରୁ କହିବାକୁ ଚାହୁଁଛି ଯେ, ମୁଁ ତାହା କରିବା ମାତ୍ରେ, ଆପଣ ଏବେ ଯାହା ପାଉଛନ୍ତି ତାହା ଅଧା ହୋଇଯିବ। ଆପଣ ଯେଉଁଠାକୁ ଯିବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି ସେଠାରେ ପହଞ୍ଚିପାରିବେ ନାହିଁ। ଏବଂ ସେଥିପାଇଁ , ମୋ ସହିତ ଯୋଡ଼ି ରହିବା ଭଲ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଆମେ ଦୃଢ଼ ଭାବରେ ବିଶ୍ୱାସ କରୁଛୁ ଯେ ଗଣତନ୍ତ୍ରରେ, ରାଜ୍ୟରେ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାରର ସରକାର ରହିବା ଖରାପ କଥା ନୁହେଁ। କିନ୍ତୁ ଦେଶର ବିକାଶ ପାଇଁ, ରାଜ୍ୟଗୁଡ଼ିକର ବିକାଶ ମଧ୍ୟ ସମାନ ଭାବରେ ହେବା ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ। ରାଜ୍ୟଗୁଡ଼ିକର ବିକାଶ ବିନା ଦେଶର ବିକାଶ ସମ୍ଭବ ନୁହେଁ। ତେଣୁ, ଆମର ସମସ୍ତ ଯୋଜନାର କେନ୍ଦ୍ରରେ ରାଜ୍ୟଗୁଡ଼ିକର ବିକାଶ, ଦ୍ରୁତ ବିକାଶ, ଏବଂ ଏହି ଭାବନା ସହିତ ଆମେ ସମସ୍ତେ ଏକାଠି ଆଗକୁ ବଢ଼ିବା ଏବଂ ଆମ ଆଖି ଆଗରେ ୨୦୪୭ ମସିହାରେ ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତର ସ୍ୱପ୍ନ ପୂରଣ ହେଉଥିବା ଦେଖିପାରିବା। ଏହା ସମସ୍ତଙ୍କ ପାଇଁ ମୋର କାମନା। ଆପଣଙ୍କୁ ବହୁତ-ବହୁତ ଧନ୍ୟବାଦ !

Prime Minister's Office
English rendering of PM’s address at the launch of multiple development projects in Hyderabad
10 MAY 2026 5:51PM by PIB Delhi
Governor of Telangana Shri Shiv Pratap Shukla ji, Chief Minister Shri Revanth Reddy ji, my colleagues in the Union Cabinet G. Kishan Reddy, Bandi Sanjay Kumar, my fellow parliamentarian Konda Vishweshwar Reddy ji, ministers of the Telangana government, other public representatives, ladies and gentlemen!
The strength of Cyberabad is both national and global. It is a major center of Telangana’s and the country’s rapid development. Therefore, today from Cyberabad, many major projects are being launched to make Telangana a big manufacturing powerhouse of the nation. The projects whose foundation stones and inaugurations have taken place today will create thousands upon thousands of new jobs here, and Telangana’s connectivity will also be strengthened. I extend my heartfelt congratulations to the people of Telangana for these projects.
Friends,
Today India is running on the Reform Express. At the same time, today’s India is also building modern infrastructure. The construction of the Zaheerabad Industrial Area is part of this very goal. This industrial area is part of the national campaign of the Government of India to develop industrial corridors. It is going to become a kind of Industrial Smart City. Here there will be world-class infrastructure, excellent power supply, advanced ICT network-meaning every facility needed for industry will be available here for investors from around the world. Thousands of crores of rupees from the Government of India will be invested in building these facilities, and thousands of youth of Telangana and Hyderabad will get employment. The vehicles, machinery, food processing industries that will be set up here will also empower the workers and farmers of Telangana.
Friends,
In the past, when India was one of the world’s largest economies, our textile industry played a major role. Now we are strengthening that heritage once again. The PM MITRA Park in Warangal will accelerate the textile revolution in the country. The units set up in the PM MITRA Park will get full benefits of the central government’s schemes. They will also get support from the central government’s PLI scheme. This textile park will create a large number of jobs. Many opportunities will be created especially for our sisters and daughters.
Friends,
In the past 12 years, a very big priority of the Government of India has been modern connectivity. Be it roads, railways, airports-unprecedented investment is being made in every mode of connectivity. Nearly 1.75 lakh crore rupees have been invested only in national highways. Telangana too has greatly benefited from this. In the past 12 years, the national highway network in Telangana has doubled. The widening of the national highway connecting Telangana and Karnataka will bring great convenience. Travel time will be reduced and fares will also be saved.
Friends,
Before 2014, the railway budget for undivided Andhra Pradesh was less than one thousand crore rupees. Revanth ji, are you listening? At the time of united Andhra, the railway budget was less than one thousand crore rupees. Today I am not talking about united Andhra, today only Telangana’s railway budget itself is about five and a half thousand crore rupees. Currently, railway projects worth about 50 thousand crore rupees are underway here. Five Vande Bharat and six Amrit Bharat trains are also running in Telangana.
Friends,
Just a short while ago, some sections of the Kazipet–Vijayawada multi-tracking project were inaugurated. In addition, the Kazipet rail under the bypass line has also been dedicated to the nation. These facilities will make travel easier and speed up transportation.
Friends,
In the 21st century world, without energy, everything comes to a halt. Every person today feels the importance of energy security. Therefore, our central government is making unprecedented investments in India’s energy security. The inauguration of Indian Oil’s new terminal at Malkapur is a big step in this direction. This terminal will meet Telangana’s growing energy needs and strengthen the supply chain.
Friends,
In recent years, India has reached the top among countries in solar power. Unprecedented work has been done in ethanol blending in petrol. First we focused on 100% LPG coverage, now we are focusing on cheaper piped gas, promoting CNG-based systems. Because of such efforts, India is facing this huge global energy crisis strongly. But now the demand of the time is also that petrol, diesel, gas-such things should be used with great restraint. These energy products that we import from abroad-we must try to use only as much as needed. This will save foreign exchange and also reduce the adverse effects of the crisis of war.
Friends,
Today the youth of Telangana are dreaming new dreams. The farmers here want to move forward with new hopes. The industries here, the MSMEs here, the startups here-all want to play their role in building a developed Telangana. Because when Telangana develops, India develops. I assure every family of Telangana that the central government will continue to work at even greater speed to fulfill your dreams. Now our Revanth ji said that we will not talk politics, so I too will not. Therefore, in a non-political way I say to Revanth ji that in 10 years of governance, whatever the Government of India gave to Gujarat, I am ready to give to you. But let me tell you from my knowledge that as soon as I do that, what you are getting now will be halved. You will not reach where you want to go. Therefore, it is better to stay connected with me.
Friends,
We firmly believe that in democracy, having different types of governments in states is not a bad thing. But for the development of the country, the development of the states is equally important. Without the development of states, the development of the country is not possible. Therefore, at the center of all our plans is the development of states, rapid development, and with this spirit we all move forward together, and see before our eyes the dream of a developed India in 2047 fulfilled. This is my wish for everyone. Thank you very much!
DISCLAIMER: This is the approximate translation of the PM's speech. The original speech was delivered in Hindi.