তেক্সতাইল মন্ত্রালয়
সরকারনা লৌমীশিং অমসুং তেক্সতাইল ইন্দস্ত্রীদা চপ মান্ননা কান্নবশিং পীনবা জুন ১দগী ওক্তোবর ৩১, ২০২৬ ফাওবগী ওইনা লশিং ইম্পোর্ত তৌবদা লৌবা কস্তম দ্যুতী মতম খরগী ওইনা লৌথোকখ্রে
30 MAY 2026 5:28PM by PIB Imphal
লশিং থারিবা লৌমীশিং অমসুং কতন ভেল্যু চেন পুম্নমক্কী কান্নবশিং মরুওইনা লৌদুনা ভারত সরকারনা প্রোএক্তিব অমসুং বেলেন্স ওইরবা এপ্রোচ অমা লৌখৎতুনা জুন ১দগী ওক্তোবর ৩১, ২০২৬ ফাওবগী ওইনা লশিং ইম্পোর্ত তৌবদা মতম খরগী ওইনা কস্তমস দ্যুতীজ লৌথোক্লে।
লশিংগী ওফ-সিজন মনুংদা পায়খৎলিবা খোঙথাং অসিনা তেক্সতাইল ইন্দস্ত্রীগীদমক্তক লশিং মরাং কাইনা ফংহন্নবা, এম.এস.এম.ই.শিং মতেং পাংনবা, ইনপুত কোস্তশিং মন্থহন্নবা অমসুং লৌমীশিংগী কান্নবশিং ঙাকপা অমসুং কৈথেলগী স্তেবিলিতী লৈহনবগা লোয়ননা ভারতকী তেক্সতাইলগী কম্পিতিতিবনেস মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা হোৎনগনি।

Ministry of Textiles
Government temporarily exempts Customs duty on Cotton Imports from 1 June to 31 October 2026, balancing the interests of farmers and Textile Industry
30 MAY 2026 5:28PM by PIB Delhi
Keeping the interests of cotton farmers and the entire cotton value chain at the forefront, the Government of India has adopted a proactive and balanced approach by temporarily exempting customs duties on cotton imports from 1 June to 31 October 2026.
The measure, implemented during the cotton off-season, will ensure adequate availability of cotton for the textile industry, support MSMEs, moderate input costs, and strengthen the competitiveness of Indian textiles—while safeguarding farmers’ interests and ensuring market stability.