Ministry of Defence
INDIAN AIR FORCE AIRLIFTS SACRED BUDDHIST RELICS TO MONGOLIA
31 MAY 2026 10:36AM by PIB Delhi
An Indian Air Force IL-76 strategic airlift aircraft, Gajraj, transported the sacred relics of Arahant Sariputta and Arahant Mahamoggallana, the chief disciples of Gautama Buddha from Delhi to Mongolia on 30 May 2026. The aircraft undertook an overnight flight and landed in Mongolia at 1125 hrs IST.
The mission was undertaken by the IAF in support of India's efforts to strengthen cultural ties with friendly nations.
The airlift reflects the IAF's capability to support national objectives and contribute to India's global cultural outreach initiatives..
WXT7.jpeg)
KO80.jpeg)

প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়
বৌদ্ধৰ পবিত্ৰ অৱশিষ্ট মংগোলিয়ালৈ বিমানেৰে কঢ়িয়াই নিলে ভাৰতীয় বায়ু সেনাই
31 MAY 2026 10:36AM by PIB Guwahati
২০২৬ৰ ৩০ মে’ত ভাৰতীয় বায়ু সেনাৰ আই এল ৭৬ কৌশলগত এয়াৰলিফ্ট বিমান গজৰাজে গৌতম বুদ্ধৰ প্ৰিয় শিষ্য আৰহন্ত সৰিপুট্টা আৰু আৰহন্ত মহামোগল্লানাৰ পবিত্ৰ অৱশিষ্ট দিল্লীৰ পৰা মংগোলিয়ালৈ লৈ যায়। বিমানখনে নিশাই উৰণ কৰিছিল আৰু ভাৰতীয় সময় অনুসৰি ১১.২৫ বজাত মংগোলিয়াত অৱতৰণ কৰিছিল।
বন্ধু ৰাষ্ট্ৰসমূহৰ সৈতে সাংস্কৃতিক সম্পৰ্ক শক্তিশালী কৰাৰ উদ্দেশ্যে ভাৰতৰ প্ৰচেষ্টাৰ অংশ হিচাপে ভাৰতীয় বায়ুসেনাই এই অভিযান হাতত লৈছিল।
এই এয়াৰলিফ্টে ৰাষ্ট্ৰীয় উদ্দেশ্যসমূহক সমৰ্থন কৰা আৰু ভাৰতৰ গোলকীয় সাংস্কৃতিক প্ৰসাৰৰ প্ৰচেষ্টাত অৰিহণা যোগোৱাত ভাৰতীয় বায়ুসেনাৰ সামৰ্থ্যক প্ৰতিফলিত কৰিছে।
WXT7.jpeg)