Ministry of Commerce & Industry
Canada-India Joint Statement 2026 Trade and Investment Forum
29 MAY 2026 9:00AM by PIB Delhi
Minister Sidhu and Minister Goyal reaffirmed their shared commitment to strengthening bilateral trade and investment ties, to deliver tangible outcomes that support economic growth and increased commercial opportunities for businesses in both countries. Building on the momentum generated through recent ministerial engagement, Minister Sidhu welcomed Minister Goyal and the largest Indian delegation ever sent anywhere in the world, and underscored opportunities to deepen cooperation across complementary sectors such as clean energy, critical minerals, agri‑food, advanced manufacturing, digital technologies, and skills development.
Both Ministers reiterated their commitment to advancing an ambitious and mutually beneficial Comprehensive Economic Partnership Agreement (CEPA) and affirmed their shared objective of concluding negotiations by the end of this year. They underscored CEPA’s importance in expanding market access, supporting resilient supply chains, and enabling two‑way economic growth.
The Ministers launched the Canada-India Trade and Investment Forum as a key platform that brings together Canadian and Indian business leaders and fosters new commercial partnerships and increased business engagement.
The Ministers also emphasized the importance of enhancing connectivity between India and Canada — including people‑to‑people ties, business mobility, and direct commercial linkages — as essential enablers of expanded trade and investment.
Minister Sidhu confirmed that Canada will lead a Team Canada Trade Mission to India later this year, reflecting the strong interest of Canadian businesses in expanding their presence in the Indian market and the shared ambition to deepen commercial partnerships.
Canada and India agreed to continue encouraging long‑term, high‑quality investment in priority sectors and to support deeper collaboration between businesses, innovators, and institutional partners in both countries. The Ministers committed to maintaining regular dialogue and advancing concrete outcomes in the months ahead.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
কেনাদা-ইন্দিয়া জোইন্ত স্তেতমেন্ত ২০২৬ ত্রেদ অমসুং ইনভেস্তমেন্ত ফোরম
29 MAY 2026 9:00AM by PIB Imphal
মন্ত্রী সিধু অমসুং মন্ত্রী গোয়লনা লৈবাক অনিগী ত্রেদ অমসুং ইনভেস্তমেন্তকী মরি চেৎশিলহন্নবা, শেল থাদবা চাওখৎপা অমসুং ললোন-ইতিক্কী খুদোংচাবশিং হেনগৎহনবা ঙম্বা তেঞ্জিবল আওৎকমশিং ফংহন্নবা মখোয়গী সেয়র তৌরবা ৱাশক অদু অমুক হন্না ফোঙদোকখি। হন্দক্কী মন্ত্রীশিংগা খুৎশম্নদুনা শেমখিবা খোঙজেল অদুদা য়ুম্ফম ওইরগা মন্ত্রী সিধুনা মন্ত্রী গোয়ল অমসুং মালেমগী মফম অমদা থারকপা খ্বাইদগী চাওবা ভারতকি মীহুৎ কাঙবুবু তরাম্না ওকখি, অমসুং ক্লিন ইনর্জি, মরুওইবা মিনরেলশিং, এগ্রীকলচরেল ফুদ, এদভাল্স মেন্যুফেকচরিং, দিজিতেল তেক্নোলোজিশিং, অমসুং স্কীল দিবেলপমেন্তগুম্বা কম্পলিমেন্তেরি সেক্তরশিংগী মরক্তা তেংবাং পিনবগী খুদোংচাবশিং হেন্না চেৎশিলহন্নবগী খুদোংচাবশিং ফোঙদোকখি।
মন্ত্রী অনিমক্না অচৌবা অমসুং নাকল অনিগী কান্নগদবা কম্প্রিহেন্সিব ইকোনোমিক পার্ত্নর্সিপ এগ্রীমেন্ত (সি.ই.পি.এ.) অমা মাংলোমদা পুখৎনবা মখোয়গী ৱাশক অদু অমুক হন্না ফোঙদোকখি অমসুং চহি অসিগী অরোয়বদা ৱারি শানবা লোয়শিনবগী মখোয়গী সেয়র তৌরবা পান্দম অদু চেৎশিলহল্লে। মখোয়না মার্কেৎ এক্সেস পাকাথোক চাওথোকহনবদা, রেশিলিয়েন্ত শপ্লাই চেনশিংদা মতেং পাংবদা, অমসুং লম্বি অনিগী শেন্মিৎলোনগী চাওখৎপা ঙমহনবদা সি.ই.পি.এ.গী মরুওইবা অদু ফোঙদোকখি।
মন্ত্রীশিংনা কেনাদা-ইন্দিয়া ত্রেদ অমসুং ইনভেস্তমেন্ত ফোর্ম অসি কেনাদা অমসুং ভারতকি বিজিনেস লিদরশিংবু পুনশিল্লিবা অমসুং অনৌবা কম্মর্সিএল পার্ত্নরর্সিপশিং অমসুং বিজিনেস এঙ্গেজমেন্ত হেনগৎহনবা ঙম্বা মরুওইবা প্লেৎফোর্ম অমা ওইনা হৌদোকখি।
মন্ত্রীশিংনা ভারত অমসুং কেনাদাগী মরকতা কনেক্তিবিতি হেঙ্গৎহনবগী মরুওইবদসু অকনবা ৱাফম থমখি – মিয়ামগা মরি লৈনবা, বিজিনেস মোবিলিতি, অমসুং দাইরেক্ত কম্মর্সিএল লিঙ্কেজশিং য়াওনা – ললোন-ইতিক অমসুং শেল থাদবগী পাকথোক চাওথোকপগী তঙাই ফদবা ঙমহনবশিং ওইনা।
মন্ত্রী সিধুনা কনফর্ম তৌখি মদুদি কেনাদানা চহি অসিগী মতুংদা ভারত্তা তিম কেনাদা ত্রেদ মিশন অমা লুচিংগনি, মসিনা ভারতকি কৈথেলদা মখোয়গী লৈফম পাকথোক চাওথোকহনবদা কেনদাগী বিজিনেসশিংনা অকনবা ইন্তরেস্ত অমসুং কম্মর্সিএল পার্ত্নর্সিপশিং হেন্না চেৎশিলহন্নবা সেয়র তৌরবা এমবিসন অদু উৎলি।
কেনাদা অমসুং ভারতনা প্রাইওরিতি সেক্তরশিংদা লোং তর্ম, অৱাংবা থাক্কী ইনভেস্তমেন্তশিং মখা তানা পুক্নিং থৌগৎপা অমসুং লৈবাক অনিমক্কি বিজিনেসশিং, ইনোবেতরশিং, অমসুং ইন্সতিত্যুসমনেল পার্ত্নরশিংগী মরক্তা হেন্না নিংথিনা পুন্না থবক তৌমিন্নবদা মতেং পাংনবা য়ানখি। মন্ত্রীশিংনা লাক্কদৌরিবা থা খরসিদা চাং নাইনা ৱারি শানবা অমসুং অকক্নবা ফলশিং মাংলোমদা পুখৎনবা ৱাশক লৌখি।