ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়
ইন্দিয়া সেমিকন্দক্তর মিসন (আই.এস.এম.), মৈতীনা ইকোসিস্তেমগী প্লেয়রশিং অমসুং ইনভেস্তরশিংগী মায়কৈদা সপোর্ত হেনগৎহন্নবা “ইনভেস্তর্স সপোর্ত” পোর্তেল হৌদোকখ্রে
26 MAY 2026 11:47AM by PIB Imphal
ভারত সরকারনা তোঙান তোঙানবা স্ত্ররেতেজিক ইনিসিয়েতিবশিং অমসুং পোলিসী ইন্তরভেন্সনশিংগী খুত্থাংদা লৈবাক অসিদা রেজিলিয়েন্ত, থাজবা য়াবা, অমসুং সস্তেনেবল সেমিকন্দর ইকোসিস্তেম অমা শেমগৎনবা মায়কৈদা পুন্না হোৎনমিন্নদুনা লাক্লি। সেমিকোন ইন্দিয়া প্রোগ্রামগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা সেমিকন্দক্তর দিজাইন প্রোজেক্ত ২৪গা লোয়ননা ফেব্রুৱারী ১২ /পেকেজিং প্রোজেক্তকী অয়াবা পিখ্রে।
ইনভেস্তরশিংগী থাজবা হেনগৎহন্নবা অমসুং মখোয়গী অৱাবশিং কোকহন্নবা মিৎয়েং অমগা লোয়ননা ইন্দিয়া সেমিকন্দক্তর মিসন্না ২৬.০৫.২০২৬ তা “ইনভেস্তরশিংগী সপোর্ত” হায়বা ওনলাইন পোর্তেল অমা হৌদোকখ্রে, মসি https://www.ism.gov.in/investment দা য়েংবা য়াগনি।
পোর্তেল অসি ভারত্তা শেল থাদনবা খন্নরিবা ইনভেস্তরশিংদা সরকারগী স্কীমশিং, পোলিসীশিং, সেমিকোন ইন্দিয়া প্রোগ্রামগী মখাদা এপ্রুব তৌরবা প্রোজেক্তশিং, রেগুলেতগী মথৌ তাবশিং অসিনচিংবগা মরি লৈনবা ইনফোর্মেসন পিনবা শেমখিবনি।
পোর্তেলনা ইনভেস্তরশিংবু মখোয়গী অৱাবশিং/ৱাখল ৱাবাশিং রেজিস্তর তৌবসু য়াহনগনি মদু মরি লৈনবা মন্ত্রালয়শিং, দিপারতমেন্তশিং, ওর্গনাইজেসনশিং, রাজ্য সরকারশিং, এপ্রুবা তৌরবা প্রোজেক্ত কম্পেনিশিং অমসুং ইন্তর্নেস্নেল অমসুং নেস্নেল ত্রেদ বোদিশিং/এসোসিএসনশিংগী নোদেল ওফিসরশিংগী মতেংগা লোয়ননা ইন্দিয়া সেমিকন্দক্তর মিসন (আই.এস.এম.)গী ওফিসিএলশিংনা লোয়শিনগনি।
হৌদোকপগী থৌরম অসিগী মনুংদা শ্রী অমিতেস কুমার সিংহ, সি.ই.ও., আই.এস.এম.না মপান লৈবাক্কি ইনভেস্তরশিংবু হেন্দহোলদিং অমসুং ফেসিলিতেসনগী মরুওইবদা অকনবা ৱাফম থমখি অমসুং লৈবাক অসিদা সেমিকন্দক্তর মেন্যুফেকচরিং অমসুং দিজাইন ইকোসিস্তেম অসি মখা তানা মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা ইনভেস্তরশিংগী অৱাবশিং কোকহন্নবা মরি লৈনবা স্তেকহোলদর পুম্নমক্কি মিহুৎশিংদা মখোয়গী মশাগী ওইবা থৌদাংশিং প্রোএক্তিব ওইনা পাঙথোক্নবা তকশিনখি।
মরি লৈনবা স্তেকহোলদরশিংনা স্ত্রীমলাইন কোওর্দিনেসন অমসুং মতম চানা অৱাবশিং লোয়শিন্নবা সেক্যুর ওইবা, থৌদাংদা য়ুম্ফম ওইবা, সিঙ্গল-ৱিন্দো দিজিতেল ইন্তর্ফেস অমা ফংগনি।
হৌদোকপগী থৌরম অসিদা পোর্তেল অসিগী ফ্রেমৱার্ক, ফঙ্কস্নেলিতিশিং, ওনবোর্দিং প্রোসেস, কোওর্দিনেসন মেকানিজমশিং, অমসুং শরুক য়ারিবা মন্ত্রালয়শিং, দিপার্তমেন্তশিং, ওর্গনাইজেসনশিং, রাজ্য সরকারশিং, এপ্রুব তৌরবা প্রোজেক্ত কম্পেনিশিং, ইন্তর্নেস্নেল অমসুং নেস্নেল ত্রেদ বোদিশিং/এসোসিএসনশিংগী নোদেল ওফিসরশিংগী থৌদাং অমসুং থৌদাংশিংসু য়াওখি।

Ministry of Electronics & IT
India Semiconductor Mission (ISM), MeitY Launches “Investors Support” Portal to extend support towards ecosystem players and Investors
26 MAY 2026 11:47AM by PIB Delhi
Government of India has been undertaking concerted efforts towards the development of a resilient, trusted, and sustainable semiconductor ecosystem in the country through various strategic initiatives and policy interventions. Under the Semicon India Programme, so far, 12 Fab/Packaging projects have been approved along with 24 semiconductors design projects.
With a vision to boostinvestors’ confidence and to address their concerns, India Semiconductor Mission has launched an online portal on 26.05.2026 titled “Investors Support”, accessible at https://www.ism.gov.in/investment.
The portal has been developed to provide informationrelating to Government schemes, policies, approved projects under Semicon India Programme, regulatory requirements, etc. to those investors who are considering investment in India.
Portal will also enable investors to register their grievances/concernswhich will be resolved by the officials of India Semiconductor Mission (ISM) with the support of Nodal Officers of concerned Ministries, Departments, Organisations, State Governments, approved Project Companies and international and national Trade bodies/associations.
During the launch event, Shri Amitesh Kumar Sinha, CEO, ISM emphasisedthe importance of handholding and facilitation of foreign investorsand urged upon representatives of all concerned stakeholders to proactively discharge their respective roles in addressing concerns of the investors for further strengthening the semiconductor manufacturing and design ecosystem in the country.
Relevant stakeholders will get a secure, role-based, single-window digital interface for streamlined coordination and time-bound resolution of concerns.
The launch event also included an overview and walkthrough of the portal’s framework, functionalities, onboarding process,coordination mechanisms, and the role and responsibilities of the Nodal officers of participating Ministries, Departments, Organisations, State Governments, approved Project Companies,International and National Trade Bodies/Associations.