প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ছুইডেনৰ নিৰ্বাচিত বাণিজ্যিক নেতৃত্বৰে মত বিনিময় প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
17 MAY 2026 11:16PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ লগতে ছুইডেনৰ ৰাজকুমাৰী ভিক্টোৰিয়া আৰু ছুইডেনৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী উল্ফ ক্ৰিষ্টাৰছনে ১৭ মে’ ২০২৬ত ছুইডেনৰ নিৰ্বাচিত মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়াসকলৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে উল্লেখ কৰে যে ভাৰত আৰু ছুইডেন গণতন্ত্ৰ, স্বচ্ছতা, উদ্ভাৱন আৰু বহনক্ষমতাৰ অংশীদাৰী মূল্যবোধৰ দ্বাৰা সংযুক্ত, যিয়ে এক উচ্চাকাংক্ষী আৰু অগ্ৰগামী অৰ্থনৈতিক অংশীদাৰিত্বৰ এক শক্তিশালী ভেটি প্ৰদান কৰে। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে আজি ভাৰত-ছুইডেনৰ অংশীদাৰিত্ব কেৱল এক অৰ্থনৈতিক সম্পৰ্ক নহয়, বৰং ধাৰণা, প্ৰযুক্তি, উদ্ভাৱন আৰু সহ-সৃষ্টিৰ অংশীদাৰিত্ব। তেওঁ ভাৰতৰ বিকাশত ছুইডেনৰ কোম্পানীসমূহৰ দীৰ্ঘদিনীয়া অৱদানক আদৰণি জনায় আৰু গৱেষণা, উদ্ভাৱন, সেউজ পৰিৱৰ্তন আৰু উৎপাদনত গভীৰ সহযোগিতাক উৎসাহিত কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সংস্কাৰ, শক্তিশালী ঘৰুৱা চাহিদা, ডিজিটেল ৰাজহুৱা আন্তঃগাঁথনি, উৎপাদন সম্প্ৰসাৰণ আৰু পৰৱৰ্তী প্ৰজন্মৰ আন্তঃগাঁথনি উন্নয়নৰ দ্বাৰা চালিত ভাৰতৰ দ্ৰুত অৰ্থনৈতিক পৰিৱৰ্তনৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে। তেওঁ মেক ইন ইণ্ডিয়া, নেচনেল গ্ৰীণ হাইড্ৰ’জেন মিছন, নেচনেল ক্ৰিটিকেল মিনাৰেল মিছন আৰু পৰিষ্কাৰ শক্তি, প্ৰতিৰক্ষা, ছেমিকণ্ডাক্টৰ আৰু উন্নত উৎপাদনকে ধৰি খণ্ডসমূহত সুযোগ সম্প্ৰসাৰণৰ দৰে পদক্ষেপৰ অধীনত ভাৰতত তেওঁলোকৰ উপস্থিতি বৃদ্ধি কৰিবলৈ ছুইডেনৰ কোম্পানীসমূহক আমন্ত্ৰণ জনায়।
এই আলোচনাত সহনশীল যোগান শৃংখল, সেউজ পৰিৱৰ্তন, বহনক্ষম গতিশীলতা, জীৱ বিজ্ঞান আৰু ডিজিটেল প্ৰযুক্তিৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা শক্তিশালী কৰাৰ ওপৰতো গুৰুত্ব আৰোপ কৰা হয়। প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে একবিংশ শতিকাৰ বাবে সহ-সমাধান সৃষ্টি কৰিবলৈ ভাৰতৰ পৰিসৰ, প্ৰতিভা আৰু বিকাশৰ গতিৰ সৈতে উদ্ভাৱন আৰু বহনক্ষমতাত ছুইডেনৰ শক্তিক একত্ৰিত কৰাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে।

Prime Minister's Office
Prime Minister interacts with select Swedish Business leaders
17 MAY 2026 11:16PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi along with Her Royal Highness Crown Princess Victoria of Sweden and the Prime Minister of Sweden, H.E. Mr. Ulf Kristersson interacted with select Swedish CEOs on 17 May 2026.
Prime Minister Modi highlighted that India and Sweden are connected by shared values of democracy, transparency, innovation and sustainability, which provide a strong foundation for an ambitious and forward-looking economic partnership. He underlined that the India-Sweden partnership today is not merely an economic relationship, but a partnership of ideas, technology, innovation and co-creation. He welcomed the longstanding contribution of Swedish companies to India’s growth and encouraged deeper collaboration in research, innovation, green transition and manufacturing.
Prime Minister highlighted India’s rapid economic transformation driven by reform, strong domestic demand, digital public infrastructure, manufacturing expansion and next-generation infrastructure development. He invited Swedish companies to enhance their presence in India under initiatives such as MAKE IN INDIA, the National Green Hydrogen Mission, the National Critical Mineral Mission and expanding opportunities in sectors including clean energy, defence, semiconductors and advanced manufacturing.
The discussions also focused on strengthening cooperation in resilient supply chains, green transition, sustainable mobility, life sciences and digital technologies. Prime Minister Modi underlined the importance of combining Sweden’s strengths in innovation and sustainability with India’s scale, talent and growth momentum to co-create solutions for the 21st century.