প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ষ্টেৎহুদ দে লাকপদা সিক্কিমগী মীয়ামদা প্রধান মন্ত্রীনা য়াইফ পাউজেল পীখ্রে
16 MAY 2026 1:32PM by PIB Imphal
রাজ্য অসিগী ষ্টেৎহুদ দে থৌরমদা সিক্কিমগী মীয়ামদা ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা য়াইফ পাউজেল পীখ্রে, চহি অসিদা রাজ্য অসিগী ৫০শুবা ষ্টেৎহুদ দে সিক্কমনা পাংথোক্লি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ভারতকী চাউখৎপগী খোঙচত্ত সিক্কিমনা লৌরিবা থৌদাং য়াম্না মমল য়াম্মী অমসুং থাগৎলি। ৫০শুবা ষ্টেৎহুদ দে থৌরমশিংগী মনুংদা হন্দক মহাক্না সিক্কিমদা চৎলুবা অদু নিংশিংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি রাজ্য অসিগী মীয়াম্না তরাম্না ওকখিবা অমসুং মখোয়গী নুংশিবা অদুদা মহাক অপেনবা ফাওখি।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
“মখোয়গী ষ্টেৎহুদ দে লাকপদা ঐগী ইচলশিং অমসুং ইনাওশিং য়াইফ পাউজেল পীজরি। ভারতকী চাউখৎপগী খোঙচত্ত সিক্কিমনা লৌরিবা থৌদাং য়াম্না মমল য়াম্মী। হকচাং ফনবা অমসুং নুংঙাই য়াইফনবা রাজ্য অসিগী মীয়ামদা য়াইফ পাউজেল পীজরি।
সিক্কিমনা ৫০শুবা ষ্টেৎহুদ দে থৌরমশিং পাংথোক্লিঙৈদা মতম অমদা থৌরম অসি লাক্লে। নুমিৎ খরগী মমাংদা, থৌরমশিং শরুক য়ানবা সিক্কিমগী মীয়াম মরক্ত শরুক য়ানবা খুদোংচাবা ঐ ফংখ্রে। সিক্কিমদা ঐনা ফংখিবা মীয়ামগী নুংশিবা ঐগী নিংশিংবগী শরুক অমা ওইরগনি। তুংদা সিক্কিমগী চাউখৎপগী খোঙজেলদা কেন্দ্র সরকারনা মতেং পাংগনি”।

Prime Minister's Office
Prime Minister extends greetings to the people of Sikkim on Statehood Day
16 MAY 2026 1:32PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, today extended greetings to the people of Sikkim on the occasion of the State’s Statehood Day, marking a historic milestone as Sikkim celebrates its 50th Statehood Day this year. Shri Modi remarked that the contribution of Sikkim to India’s development journey is deeply valued and appreciated. Recalling his recent visit to Sikkim during the 50th Statehood Day celebrations, the Prime Minister said that he was deeply touched by the warmth and affection shown by the people of the State.
Shri Modi posted on X:
“Greetings to my sisters and brothers on their Statehood Day. The contribution of Sikkim to India’s development is deeply valued. Wishing the people of the state good health and prosperity.
This occasion comes at a time when Sikkim is marking 50th Statehood Day celebrations. A few days ago, I had the good fortune of being among the people of Sikkim for the celebrations. The warmth I received in Sikkim will remain a part of my memory. The Central Government will keep supporting Sikkim’s growth trajectory in the times to come.”